Първата ми контузия :( ... бицепс

11.04.08
08:33

Преди няколко дни правих изтласкване на дъмбели от полулег и тръгнах да се гледам отпред в огледалото дали ги правя чисто. Обаче нещо изгубих равновесие с лявата ръка и изпуснах дъмбела назад. Не беше много голям - 20-на килограма. В момента тогава почти не ме заболя и реших, че не е страшно. Обаче вчера правих тренировка за бицепс и трицепс и се появи някаква страшна болка, точно във бицепса на лявата ръка. Болката е май в сухожилията свързващи дългата глава на бицепса към рамото и към лакета.

По принцип знам, че сухожилия най - добре се лекуват с почивка.. Според вас какво друго мога да направя по въпроса ?

11.04.08
10:27

Почивка. Предпоалгам, че е разтежение. Не е скъсване, защото щеше вече да си разбрал и да си на операционна маса. Не се притеснявай. Дай си почивка, ако е нужно малко повече. Всичко ше се възстанови. За твое успокоение - направи консултация с медицинско лице. Ще е доста по-точно от даден съвет в нета от разстояние по твое описание.
Успех!

11.04.08
10:41

По описанието ти на мен това ми звучи по-скоро като контузия на рамото, а не на бицепса. Както и да е, само почивка и лекарска консултация, ако болките не отшумяват.

11.04.08
11:14

На мен ми се е случвало нещо подобно. При последното повторение с дъмбели исках да изцедя и по едно време към края да повторението рамото ми “изпусна” и ръката ми мина зад главата и направо го пуснах, но учудващо нямах болки в рамото след това, а за бицепса пък хич. Но по това, което описваш явно си разтегнал сухожилие както каза Велин.

14.04.08
15:03

Почивка и след това първите тренировки и рамото и бицепса не ги зори с килограми...гледай да не си изпуснеш малкия дъмбел на главата другия път че тогава е страшно

AL

23.05.08
07:00

В момента съм с подобна травма.Болеше ме и в рамото и в лакътя-направо не се търпеше.Иди на лекар,на мен ми даде някакви противовъзпалителни хапове и ефекта веднага се усети.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1