А три пъти на ден ?

ГП

15.04.08
09:38

Здравейте...понеже мисля да “качвам” още известно време преди да “поизчистя”,се чудя дали не би било добре да пия протеин 3 пъти дневно (в тренировъчни дни).Сутрин на гладно,преди тренировка и след тренировка,а в не тренировъчно 2 пъти ?

Става. Даже по - добре.

15.04.08
11:36

Аз не бих. За мен това си е малко разхищение на протеиновата пудра. Ако имаш големи финансови възможности - давай... но иначе не е рентабилно.

Препоръчвам ти да пиеш по една доза сурватъчен протеин 30-40мин след тренировка и да си купиш една кутия казеин или протеинова матрица, която да пиеш през нощта, като заместител на хранене, за да попълниш дупката, която се получава по време на сън (все пак това са 6-8 часа без храна!).

Ако все пак твърдо си решил да спазваш схемата сутрин, преди и след тренировка, нека предтренировъчният прием бъде поне 30 мин преди да направиш първата си серия в залата.

В крайна сметка обаче, наблегни на правилното и обилно хранене, защото то е най-важното! Протеиновата пудра е просто хранителна ДОБАВКА.

Мнението беше редактирано от Владимир8507 на 15.04.08 11:39.

ГП

15.04.08
14:00

Владо,добре би било да имам “големи финансови възможности”,но уви не е така.Аз се чудя как ще изкарам месеца след като си купя протеина :( ...
Но просто си мислех,че си заслужава...?А за суроватъчни я протеин сега го пия преди и след тренировка ... но се чудех дали да не го пия на гладно след сън и след тренировка,така и стигнах до идеята след сън,преди и след тренировка.Защото според мен преди тренировка е малко излишо понеже тогава се наяждам добре с картофо(ориз)+месо.

15.04.08
15:38

казано от Георги Попов на 15.04.08, 14:00:

.Аз се чудя как ще изкарам месеца след като си купя протеина :( ...

Значи, приятелю, ако се лишаваш от храна, за да си купиш протеинова пудра, правиш ОГРОМНА грешка!!! Ако не можеш да отделяш достатъчно пари за обилна храна и едновременно с това и за добавки, пропускаш добавките! С тия ~140-150лв които ги даваш за протеин, ще си купиш 15-16 килограма чисто месо.

А мен ако питаш, сурватъчен протеин има смисъл да пиеш само след тренировка, когато организма има спешна нужда от бърз протеин и е в състояние да го усвои за кратко време. Можеш да го пиеш и като нощен протеин с прясно мляко, при липса на казеин или протеинова матрица. Не че три и повече дози на ден биха били излишни... но ако си с ограничени финансови възможности, по-добре си инвестирай парите в храна.

ГП

15.04.08
16:35

Ми да на първо време гледам да има за яденето ;) както ти каза...за това и чак сега си взимам протеин,преди нямах толкова парички за да отделя и за него.Сега си го позволявам,но идеята ми е да го пия във възможно най-доброто време и количество,за да не е напразно.И май ще мина на варианта сутрин и след тренировка,защото вечер ям извара.От храна няма да се лиша дори и по 3 пъти да пия протеин просто ще изключа другите разходи,но парите са на първо време за ядене после,фитнес и чак тогава са добавките.
Благодаря!

Мнението беше редактирано от Георги Попов на 15.04.08 16:36.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1