14.04.08
08:22
Днес започнах зареждаща доза с креатин.Сутринта пих 5 гр и след 20-тина минути ми стана някво превъзбудено,което знам че е нормално.Започна и да ми тече кръв от носа, мера си пулса - 140…Нормално ли е това или нещо не ми поняса от креатина ?
14.04.08
08:58
Явно не ти понася или си объркал дозите. Измери си и кръвното.
14.04.08
09:36
Креатина е на Optimum nutrition, монохидрат е. 5 грама нали са чаена лъжичка без връх?
14.04.08
09:43
Днес ми беше първата доза,сутринта.Знам, че трябва да пия много вода.Кафе не пия.
14.04.08
09:59
Доколкото ми е известно, креатина не може да причини такива проблеми... това е една от най-обикновените добавки. Още повече, че ти не си прекалявал с дозите и ползваш реномирана марка...
Посъветвай се с лекар... може да имаш проблеми с кръвното налягане и слаби капиляри, от което да ти е шурнала кръв от носа. Тука само можем да гадаем, затова най-добре се обърни към специалист.
14.04.08
10:07
Ще пробвам още 1-2 пъти, ако се появи пак проблем го спирам.
Иначе повишение на кръвно налягане и пулс е нормално нали ?
Креатина задържа вода , следователно тялото се хидратира повече , следователно кръвното налягане се повишава и по принцип креатина може да предизвика такова нещо индиректно . Но все пак като си го взел само веднъж е странно , той нямал времето да подейства така
Аз имах същия проблем, но той се появи 2-3 седмици след като започнах да пия креатина (2 пъти на ден по 5гр). Течеше ми кръв от носа сутрин или по време на горещ душ. Всяка нощ ставах да пикая (което преди не беше ми се случвало почти). Сутрин се събуждах с подпухнали очи (по-точно леки торбички под очите), което е показател за натоварена бъбречна дейност. След като спрях креатина спря и кървенето, изчезнаха и подпухналите очи.
Мнението беше редактирано от shaolin на 16.03.13 14:39.
17.04.13
18:58
Възможно е да имаш високо кръвно налягане, отиди на лекар и си пусни излседвания. Тук хората не са достатъчно компетентни, за да ти отговорят на запитването.
По принцип досега кръвното ми винаги е било около 115/70 - 120/80. Все пак спортувам често.
Но покрай рязкото покачване на маса (+10кг за месец), тежките тренировки и консумацията на креатин, кръвното ми се повиши леко (140/90).
След като спрях креатина всичко се нормализира и сега кръвното ми отново е под 120/80.