Храна за дълго пътуване , давайте предложения

17.04.08
13:56

На 22 април заминавам за Страсбург . Очертава се на 21 да се направи една сериозна обиколка по магазините поради факта че пътувнето до там ще е с рейс и няма да имаме подсигурени храненя . Тоест през 4 от 7-те дни ще пътуваме по около 10-12 часа  .
И точно на въпроса , в момента по здравословни причини съм на максимум 15-20гр въглехидрати (повечето фибри)  дневно и това сериозно ми орязва възможностите за избор на храна . Условията на които трябва да отговаря са : да издържи мин 7 дни в пътна чанта в рейс на средна температура( понякога висока може би) , да е съставена то протеини и мазнини - бонус са фибрите .
Храната която ми се върти в главата в момента е :

Риба тон в зехтин консерви
Сухи меса - най различни вариации на луканка
Ядки - орехи, бадеми , лешници , фъстъци ( най малко от тях)
Кисело мляко - поне за първите 2 дни да имам по 2 на ден
Яйца - ще си сваря 10-тина за първите 2 макс 3 дни
Кашкавал - но не е сигурно че ще издържи даже 1 ден
Сметана в метална кутия - дали ще стане за “някакъв” източник на мазнини ?
Сухари - колкото да имам нещо подръка , може да ги заменя с овесени бисквити

Ще съм благодарен на всякакви предложения . Трябват ми още алтернативни източници на протеин и мазнини ( заедно или поотделно). Благодаря предварително и се надявам все някои да изчете всичко :)  .

17.04.08
14:05

Вземи си половин кило протеин в някаква кутия. За мазнини можеш да си вземеш ленено или фъстъчено масло. Вакумирано пилешко също е вариант.

17.04.08
16:06

Ще обмисля протеина като вариант . Незнам дали мога да намеря ленено/фъстъчено масло без захар/мед/фруктозен сироп . Ами онова Barleans или нещо такова , някои има ли опит с него ? По належащи са ми мазнините - просто освен ядки, кашкавал ( издържа малко време) и сметана ( не се знае дали издържа) друго немога да се сетя .

17.04.08
16:25

NOW имат ленено масло (Flax oil) за 21 лв. Barleans е излишно скъпо, сравнявал съм им състава - еднакъв е. А от нетришъна излиза двойно по-тънко!

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 17.04.08 16:26.

17.04.08
16:50

Пфф лоша работа- аз като патувам съм същата-все мъкна едни кутии,ама какво да се прави.Та за първите два дена можеш да пробваш да си вземеш и извара ако я увкосиш със зехтин ще има и протеин и мазнини само че нямам никаква идея колко издържа ако не е в хладилник :(, рибата тон добре защо не пробваш има и едни консерви на Bonndele май бее с някакви салати с риба тон - може да стават. Иначе аз обикновено мъкна пиле ама в твоя случай няма как :(

17.04.08
17:57

Абе взимай 1 кутия protein bars.

17.04.08
18:11

Дали наще ще ми я покрият а ? :D Пък и кои барове са с 0 карбс и мога да ги зема за до 4 дни макс ?

VE

17.04.08
18:21

вземи си една малка хладилна чанта и ше си решиш проблемите :) скоро ги гледах ж метро по 20лв и не са много големи

17.04.08
18:24

Хладилната чанта не е опция . Голяма група сме и ще е глупаво , пък и това което си гледал ти е друго . Имам голяма и хубава ел хладилна чанта ( към 170лв беше преди) но както казах не е опция .

Определено няма да са промакс барс -Sugars   28g

17.04.08
18:30

Aве Миро, отиваш в чужбина ...... я се вземи в ръце, покефи се малко, какви са тия мании ? Изкарай си 1 нормална седмица там и като се върнеш се захващай с режимите.

17.04.08
18:36

казано от emzo на 17.04.08, 18:30:

Aве Миро, отиваш в чужбина ...... я се вземи в ръце, покефи се малко, какви са тия мании ? Изкарай си 1 нормална седмица там и като се върнеш се захващай с режимите.

Абсолютно си прав.
Не е нужно да се вманиачаваш толкова много, все пак си само няколко дни извън режима.

17.04.08
18:39

Вземи си един протеин и не се ограничавай толкова наистина, да живееш заради фитнеса според мен е глупаво пък и едва ли нещо щи стане

17.04.08
18:47

На такъв режим съм , както съм написал и в първия пост ( помислих си аз че е прекалено дълъг че някои да го прочете ама ..) , по ЗДРАВОСЛОВНИ причини . Никога не съм бил толкова вманиачен ;) .

17.04.08
20:46

Абе четох аз ама ..... зареждай се яко с консерви с риба - тон, скумрия и др.
Намери си няколко почти без карбс протеинови бара и това е.

17.04.08
21:07

GH0$T, евала, бате - кефиш ме, честно!
Колко пъти съм мъкнал и аз по влака София-Варна кутиийте с пиле с ориз, варени яйца, кисели млека и т.н.

ИВ

18.04.08
07:53

Консерви риба тон, ленено масло, рибено масло, протеинови барове, протеин на прах (с шейкър). Фъстъчено масло без добавка на мазнина, фруктоза, сол (калиева) няма да намериш, но не е проблем да си купиш - Стокси, Good Burry, American Peanut Butter.

18.04.08
15:03

Мерси за отговорите .
Владо чак сега разбирам отчасти колко е трудно да си носиш всичко.
Май няма да тръгна без 1 кутия с поне 10-тина дози протеин .

пп: ама какъв сух свински врат си купих - незнам дали ще остане нещо до вторник :) .

Мнението беше редактирано от GH0$T на 18.04.08 17:32.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1