Колко?

Прескочи до:

09.12.04
13:24

Идеята е всеки (който знае и има желание) да напише съотношението на приема си на хранителни вещества при изчистване и качване. Добре е добавките да се посочват отделно, но да не се пропускат. Може и коментари някакви за резултати и особености на отделния човек (това би било насочващо)

Ще започна аз: особености: лесно качвам, но и мазно/ лесно свалям, но губя маса от мускулите на ръцете, иначе другаде се запазва
При качване - ям от всичко по много. Конкертно изглежда така  в/б/м/=50%/25%/25%  -  добри резултати. Добавки не ползвам!
При сваляне - модифициран вариант на зонова диета. Конкретно изглежда така в/б/м=180гр/140гр/50гр - добри резултати (само ръката де, ама с някой хитрости избягвам проблема)
Ми т’ва е. Вие сте на ред :D

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 11.07.10 17:00.

09.12.04
13:36

Виждам че при качване ядеш по-малко и тва ми стана много интересно :). Аз лично не меря всеки ден колко белтъчини,въглехидрати и мазнини ям. Но като принципи в маса ям по много за да подържам моите килограми на човек около и над 100 килограма ,който работи. При релеф си играя с въглехидратите общо взето колкото и страно да звучи ям главно прости въглехидрати да си забързвам метаболизма. А през останалото време ям смесено. 3дни смесено 1 ден разделно го правя аз общо взето ,но както го осетя не съм в някви норми играници. И свободният ден е както го осетя общо взето един път седмично. Тъка само с храна постигам общо взето добри резултати. Сега като ми се наложи да сваля от 105 кила свалих на 83 и ми се виждаше пресата но беше екстремно сваляне зареди здравословен проблем се наложи да сваля тегло. Иначе по този метод съм постигал на 95 килограма 45-6 ръка (малка за ръста и килограмите) ,но с много добра преса и на 7 процента мазно общо взето. А ръката беше малка защото я претренирах.
по-здрави

09.12.04
14:07

:D Абе не ям по-малко като качвам. (то верно, че и малко объркващо съм го писал). При качването инфото е в проценти, а при свалянето в грамове! Щото като свалям, гледам да спазвам грамажите, а като качвам хапвам доста и по много, но калориите варират между 3000 и 4000.

09.12.04
16:00

Аз в маса съм бил на 6-8 хиляди калори на ден братле ма тогава бях повече килограми.Ахам аз не съм видял ,че е ставало дума за проценти ,а не за грамове.
по-здрави

Алеле ... това сте вие, спортистите :)
Аз на ден ако уцеля 1500 калории съм късметлия, за повече нямам време :)

[quote author=“Sax-o-matic”]Алеле ... това сте вие, спортистите :)
Аз на ден ако уцеля 1500 калории съм късметлия, за повече нямам време :)

Мхмммммм. Нездравословен начин на живот, Сакс :( Тея жени знаеш ли колко калории горят  8)
Изкарай някой ден така и ще те пуснем с Владо да се борите :)

А аз ако се хвана да си броя калориите сигурно шса поболея. Сладки работи и месо колко ли калории имат :( :( :(

10.12.04
11:35

Леелеее Сакс, много икономично :D
Дзвер, това сладки работи, месо, абе нямат много калории. Ти да не ядеш пържоли с шоколад, а , пусни някоя рецепта :D

Е, уцели :)
Само че не е готвено. Отделно пържолите, отделно шоколада :)
Захаросана пържола още не съм пробвал :(

10.12.04
13:31

Ехх няма да се научите на правилното хранене . Учете от наз с дзвера :) как трябва да се прави маса!
по-здрави

13.12.04
01:50

До сега никога не съм правил специални диети за сваляна. Ако видя, че се омазнявам прекалено много намалям количеството храна. При диета за маса наблягам на въглехидратите - по 5,5 гр на кг тегло, протеина го държа в рамките на 1,5-2 гр/кг от храна + отделно соев изолат. Мазнини гледам да не ям, само понякога си позволявам ядки. Това е общо взето

15.12.04
12:58

Хм. Културисти :D . И само това ли е? Ясно е значи какво внимание се обръща на храненето  :o

19.01.05
13:17

Еми аз момчета съм 72кг и искам да стана поне 75-6, за моя ръст 1.83 мисля че е нормално. Тренирам по-сериозно от около 7 месеца, а бях 62кг. :lol: Поради тази причина не съм правил все още релеф, надявам се до 2-3 месеца да почна 8)
Аз съм ектоморфче (бърз метаболизъм) и предполагам знаете колко ми беше мъчно да кача толкова кила :wink: но общо взето при периода си за маса не съм се лишавал от нищо, т.е. хапвам абсолютно всичко и по много. Като гледам пържените неща да са по-малко, ама и тех ги папам. Не мога да кажа точни стойности, но определено въглехидратите са ми повече от белтъците, горе долу около 2500 калории на ден.

п.с. - ще съм ви благодарен, ако предложите нещо по-добро 8)

21.01.05
10:05

И аз съм ектоморф и в момента съм в период за качване на маса. 74 килограма съм в момента. От сайта си сметнах, че на ден трябва да приемам 158 гр. бетлъчини, 86 гр. мазнини, 432 въглехидрати - приблизително 3000 кл. Аз вероятно приемам повече мазнини и въглехидрати от нужното. Ям каквото ми падне, избягвам само торти, еклери - такива работи. Сметнах, че приемам горе-долу 139 гр белтъчини, 421гр. въглехидрати(вероятно са повече), 129гр. мазнини, 3045кл.(вероятно и калориите трябва да са повече). Тренирам сериозно трета седмица. Качил съм 2.5 килограма.

SE

18.02.05
13:52

Като про4етох подробно темата останах с впе4атлението 4е залагате на въглехидрати и при сваляне при ка4ване което за мене е грешно и в двата слу4ая ,нищо 4удно ,4е някои от вас не ка4ват ,а други ка4ват мазнини !

21.02.05
20:54

На мен любимото ядене ми е като на Алф,от всичко и по много,от нищо не се лишавам,мезоморф съм,не спазвам никакви режими и въпреки че се тъпча като прасе за 5 месеца съм качил само 3 кила,забелязях че ги качих като понамалих упражнениятя и се блъсках яко с шоколад,месо и банани пасирани в кисело мляко с подсладител.Та от наблюденията ми си мисля  ядеш яко при всички положения и ако искаш да сваляш блъскаш повечко и обратно качваш-тренираш по-малко поне при мен е така.

30.03.05
20:36

а бе момчета истината за да станеш по голям е да ядеш повече зайо байо със лук  :D може и от време на време да го конбинираш с водка става екстра и след това бягаш на тренировка за да не изгубиш ефекта и става една такава луда пробвайте има резултати  :wink:

CR

07.04.05
17:31

висок съм 178 см 73к
ям само високовъглехидратни храни - наблягам предимно на хляба ориза , овесените ядки и други тестени като спагети напр. и вси4ко тва го комбинирам с много голям прием на извара
сладки работки си хапвам предимно сутрин , след тренировка и преди лягане към 12 някъде
пържено никакво не ям
гледам на ядене да поемам най-малко 80% въглехидрати
ми към средата на Март бях 68 кг пък сега съм 73кг
не земам никви хранителни добавки
нямам много натрупани мазнинки...пресата си е ОК:))

някой ако може да си даде мнението
да продължавам ли в същия с дух с храненето....

Thanks!

PS

01.05.05
17:19

Мойто ВВД е в:б:м=50:25:15%

NE

06.05.05
19:16

Губят ти се 10 % ина4е е добро :)

Мойто е В:Б:М:=60:30:15 - обаче въглехидратите не мога да си ги набавям много много и ми е кам 40:40:20 ;)

18.09.05
01:02

Моята диета е за маса и е в проценти: белт./маз./въгл. - 25/25/50. По- конкретно това са 220 г белт., 90 г маз. и 480 г въгл. Общо 3600 калории. В момента съм 102-103 кг като целта ми е да стана около 110 кг.

06.11.05
12:43

Аз съм на следните индекси:

Белтъчините ми гледам да не падат под 260 грама на ден. Въглехидрати - са около 180-200 на ден се чувствам добре, повече не! Качвам и  лесно замазвам. Мазнините са ми около 45 грама дневно!

Режим за маса вече нямам, гледам да се храня с чиста храна. Въртя въглехидратите, понякога ги качвам до 600 грама на ден, но предимно от ориз и картофи. Сладко вече не ям ;), хляб също!

Сега тежа 88 кг, с около 10 по - лек съм от пролетта. Мисля да не кача повече от 90, за да мога да съм перфектно нацепен до пролетта, а лятото вече не ми се мисли :)

Добавки - хех, тези тайни си остават за мен ;)

21.04.06
17:33

Здравейте,
Аз съм на 20 години, 1,87 см,85 кг
Отношението на Въглехидрати,Белтъчини и мазнини,когато качвам маса е :

55%:20%:25%

При сваляне:

40%:35%:15%

При поддържане на тегло

50%:30%:15%

23.04.06
12:16

Интересно! Досега никога не съм се замислял колко калории - белт, маз, въгл, приемам на ден!
Наскоро пуснах една тема как трябва да се изчислят нуждите от тях с мисълта да си направя диета,
направих си, но въпреки това пак не я спазвам стриктно! Никога не съм смятал калориите и съм
ял такива неща, на които е много трудно да се определят (сандвичи, пици, подобни глупости...)!
Като тренирах за маса качих доста - и сила и кила, без видимо мазнини! От 1 месец съм на релеф!
Силата ми е “непокътната”, а съм с 2-3 кила по-малко (искам да допълня, че не приемах диетата много на
сериозно през този месец, защото смятах да почна сериозно от другия и бях сменил само хляба на пълнозърнест
и прибавих кардио трен. А силовите малко ги позабравих, но от другия месец сериозно :) ) , от обиколките -
корема и талията с по 2-3 санта по-малко,! Мисълта ми е, че не съм смятал, а ям по собствена преценка!
По-здрави!

П.П. - ям по 3-макс 4 пъти на ден!
A-a-a, още нещо - отначалото веднага почнах с добавки (протеин, креатин, амино, витамини :) ) сега за релеф почнах с L-carnitine, fat burner! Вече не вярвам толкова в тях  :wink:  всичко опира до яденето...  :P

14.06.06
16:26

При масиране - в;б;м => 150-200 ; 250-300гр. ; 200-250 гр.
При орелефяване - в;б;м => 30-50 ; 300-350 ; 100-150 гр.

JI

09.09.06
09:40

[quote author=”Питона”]Аз съм на следните индекси:

Белтъчините ми гледам да не падат под 260 грама на ден. Въглехидрати - са около 180-200 на ден се чувствам добре, повече не! Качвам и  лесно замазвам. Мазнините са ми около 45 грама дневно!

Режим за маса вече нямам, гледам да се храня с чиста храна. Въртя въглехидратите, понякога ги качвам до 600 грама на ден, но предимно от ориз и картофи. Сладко вече не ям ;), хляб също!

Сега тежа 88 кг, с около 10 по - лек съм от пролетта. Мисля да не кача повече от 90, за да мога да съм перфектно нацепен до пролетта, а лятото вече не ми се мисли :)

Добавки - хех, тези тайни си остават за мен ;)

почти същите индекси като хрна ми влият перфектно !
самоче съм много лакум ... може би при качването главна роля при мен играят въглехидратите ям чисто от мазнини ( наситени ) но богато на въглехидрати с висок ги преди и 2 -3 ядента след тенриовка след 16 часа само ниско ги... мазнини имам , но така се чувствам по добре
при сваляне  намалям въглехидратите увеличвам белтъка мазнините не ги пипам 40 грмаа на ден .
разликата в калориите ми  за сваляне и качване не е повече от 400
идеално е за мен .

ZO

04.12.06
21:09

Досега за друго освен за маса не съм тренирал :) Храненето се старая да се състои в:180-200,а понякога и повече белтъчини,340-350гр. въглехидрат,не повече от 100гр. мазнини.Знам,че ви се струва освинване пълно,но качвам трудно и когато се храня по този начин все пак успявам да достигна до някакви стабилни нива на качване.Трудно,почти невъзможно се омазнявам и затова по-скоро гледам да ям не по-малко,отколкото не повече от нужната храна.

IC

05.12.06
10:05

а може ли да питам от каде да ги извлека тия 7-8000 калорий ?

03.01.07
00:14

Аз лесно качвам ,трудно свалям (за мусколна маса става въпрос,но мазнините са по-голям процент ) :cry:  ! Всичко това говори че имам бавен метамолизъм.И каквото и да хапна (малко по мазно било то баничка ,вафла или нещо др. то веднага осещам че напълнявам). Когато свалям ,свалям със кленбътерол и л-карнитин което има голяма позла ;)

И да добавя че не си мера въглехидрати,мазнини,белтъчини калорий и т.н.т!

25.02.07
18:15

[quote author=“IceMan”]а може ли да питам от каде да ги извлека тия 7-8000 калорий ?

da i az za tova iskam da popitam :shock:

26.02.07
22:45

[quote author=“IceMan”]а може ли да питам от каде да ги извлека тия 7-8000 калорий ?

Фантазьори, бол...

10.03.07
16:11

Eдно нещо не мога да разбера. На диетите като пише напримерно 150 гр. пилешко или пък телешко това означава че като е приготвено трябва да е толкова или като е сурово ?

10.03.07
16:16

[quote author=“difference”]Eдно нещо не мога да разбера. На диетите като пише напримерно 150 гр. пилешко или пък телешко това означава че като е приготвено трябва да е толкова или като е сурово ?

Много добър въпрос ! Ще ми е интересно да видя други отгвори.

Аз лично го тегля приготвено.

И аз за приготвено си мисля.

11.03.07
20:27

[quote author=“difference”]Eдно нещо не мога да разбера. На диетите като пише напримерно 150 гр. пилешко или пък телешко това означава че като е приготвено трябва да е толкова или като е сурово ?

Ами ако го изпечеш, пилешкото ще намали теглото си мисля...
Става въпрос за след приготвяне предполагам...

Сурово!

30.08.07
14:02

А когато месото се опече не се ли покачват калорийте. Гледам таблицата с калориите в сайта и за пилешкото варират от 110 до 137/100 гп.  в зависимост от това какво е, а във Fitday когато напиша печено пилешко ми излиза 298 калорий/100 гр. Коя стойност е по-вярна?

AL

18.09.07
17:09

Извинявам се за можеби тъпия ми въпрос .. но гледам пишете по колко калории въглехидрати белтъчини приемате на ден , та въпросът ми е как го изчислявате ?

14.11.07
16:46

сурово го мериш,защото когато се сготви стойностите му се запазват.И аз така се прецаквах преди си мислех ,че на сготвеното месо трябва да меря калорийте , а всъщност не е така.

18.04.08
10:02

Сурово

PH

16.08.08
15:16

момчета мисля че кантара няма голямо значение аз не го изпозвам ...огледалото е най-добрия съветник видя просто вуглехидрати си набавям предимно от зеленчуци иначе не меря храната си много месо полезни мазнини (зехтин, ленено семе и олио) никакви плодове сокове сладко много рядко чак когато почнат да ми треперят ръцете ....бързи въглехидрати преди и след тренировка предимно мед или бананче добавките са ми Амино киселини , протеин сурватка, нощен млечно яйчен л-карнитин.. общо взето това е ям през 3ч до 21ч както казах преди лягане млечно яйчен с казейн ...

09.09.08
19:18

казано от IceMan на 05.12.06, 10:05:

а може ли да питам от каде да ги извлека тия 7-8000 калорий ?

Добавки - гейнъри, хранителни заместители, въглехидрати на прах. Такива ми ти работи и щуротии :)

Аз, когато имам време/пари/желание да се храня по режим съм п/в/м - 40/40/20

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1