С какава добавка да започна ?

16.04.08
20:14

Имам стаж от около 1 годиан в залата .... и реших, че е крайно време да сложа и някоя добавка в хранителния режим ...
НО понеже до сега не съм взимал абсолютно никакви добавки ... се чуда какво да си взема (до 70-80 лева ) за един месец .... креатин ли ... протеин ... бцаа ? ...

BCAA или протеин.

16.04.08
20:29

Мен ако питаш, няма смисъл да си взимаш само една добавка, но както и да е. Не си споделил на колко години си. Ако си малък - протеин+мултивитамини. Иначе ако ще е само една добавка, креатинът ще ти даде най-добър ефект.

Съвет - спести повечко пари (не на цената на лишението от храна обаче!!!) и си направи един приличен стак от 3-4 продукта.

Мнението беше редактирано от Владимир8507 на 16.04.08 20:43.

16.04.08
20:35

казано от Владимир8507 на 16.04.08, 20:29:

Мен ако питаш, няма смисъл да си взимаш само една добавка, но както и да е. Не си споделил на колко години си. Ако си малък - протеин+мултивитамини. Иначе ако ще е само една добавка, креатинът ще ти даде най-добър ефект.

Съвет - спести повечко пари (не се цената на лишението от храна обаче!!!) и си направи един приличен стак от 3-4 продукта.

18 години 180/76
Става въпрос, че мисля само да пробвам тестов прериод от 1 месец как ще ми се отрази с добавка :)

16.04.08
20:47

Протеина над всичко :)

16.04.08
21:18

казано от The_Duke на 16.04.08, 20:35:

казано от Владимир8507 на 16.04.08, 20:29:

Съвет - спести повечко пари (не се цената на лишението от храна обаче!!!) и си направи един приличен стак от 3-4 продукта.

18 години 180/76
Става въпрос, че мисля само да пробвам тестов прериод от 1 месец как ще ми се отрази с добавка :)

При това положение, вземи си един половин килограм сурватъчен протеин и 300гр креатин и ги пий по следния начин.

Креатин: 5гр 30мин преди тренировка и 5гр непосредствено след тренировка, заедно с прост въглехидрат. В нетренировъчните дни 5гр сутрин на гладно и 5гр следобед между храненията.
Протеин: Една доза 30-40 минути след тренировка. В нетренировъчните дни - не.

Ще ти стигнат за около месец, но колко ще струват общо...незнам,

17.04.08
08:07

Значи няма смисъл от аминокиселини, смисъл той протеина ще си ги съдържа ? .... Става въпрос, че супер много се двуумих да си купа бцаа и само него да пия ... ?

17.04.08
08:36

казано от The_Duke на 17.04.08, 08:07:

Значи няма смисъл от аминокиселини, смисъл той протеина ще си ги съдържа ? .... Става въпрос, че супер много се двуумих да си купа бцаа и само него да пия ... ?

Ако ще е само 1 нещо, протеин да е.

17.04.08
16:19

Като цяло искам да се поизчиста ... а уж бцаа-то изчиствало от мазнини и в същото време качваш маса ... бързо се възстановяваш ... но не знам дали е така и при протеина (нали и той се състой от аминокиселини) е по скъп ... от аминките ... все пак препоръчайте протеин за около месец на доказала се фирма :D

Мнението беше редактирано от The_Duke на 17.04.08 16:38.

17.04.08
16:48

казано от The_Duke на 17.04.08, 16:19:

Като цяло искам да се поизчиста ... а уж бцаа-то изчиствало от мазнини и в същото време качваш маса

Ей тук не можах да те разбера :)
Като пиеш BCAA чистиш мазно и същевременно качваш мускул ли ?

17.04.08
20:32

казано от vatchev на 17.04.08, 16:48:

казано от The_Duke на 17.04.08, 16:19:

Като цяло искам да се поизчиста ... а уж бцаа-то изчиствало от мазнини и в същото време качваш маса

Ей тук не можах да те разбера :)
Като пиеш BCAA чистиш мазно и същевременно качваш мускул ли ?

И аз не можах да се изкажа както трябва ... смисъл четох, че също така горяло мазнини бцаа и има ефект на протеина да качваш мускулна маса (нали протеина се състой от аминки)
В крайна сметка ако разполагате с 50 лева и не сте пили добавки до сега ... ще започенете с протеин ? :)

Мнението беше редактирано от The_Duke на 17.04.08 20:40.

18.04.08
08:09

Хаха
Не знам какво точно се опитваш да каже,но според мен се бъркаш някъде брутално.
Ако пиеш БЦАА и правиш кардио ще сваляш мазнини,но от самото пиене на аминокислеините нищо няма да става-тяхното действие пр иакрдиото е да намалят загубената ММ.
И ДА-ако имам 50лв,ще започна с протеин и стабилен хранителен режим!

Мнението беше редактирано от tra^la^la на 18.04.08 08:10.

18.04.08
17:31

казано от vatchev на 18.04.08, 08:09:

Хаха
Ако пиеш БЦАА и правиш кардио ще сваляш мазнини,но от самото пиене на аминокислеините нищо няма да става-тяхното действие пр иакрдиото е да намалят загубената ММ.

Искаш да кажеш, че няма да кача ММ с БЦАА ?! (с добър хранителен режим) 
Аз искам като цяло просто да се изчиста и да се възстановявам по бързо, не искам да стана свиня за 1 месец ;)

19.04.08
09:50

казано от The_Duke на 18.04.08, 17:31:

казано от vatchev на 18.04.08, 08:09:

Хаха

Искаш да кажеш, че няма да кача ММ с БЦАА ?! (с добър хранителен режим) 
Аз искам като цяло просто да се изчиста и да се възстановявам по бързо, не искам да стана свиня за 1 месец ;)

От ВСАА и да искаш “свиня” за 1 месец не можеш да станеш! Яж както си му е реда и без ВСАА може да минеш. Само от 1 продукт не очаквай големи резултати. Принципно обаче нищо не ти пречи да си купиш, но да натрупаш маса няма да стане, не и само с ВСАА.

19.04.08
12:26

Креатин и глутамин, зимат се 1 месец и излизат 50 лева общо за този период, 2 пъти по-евтино от протеина, а него, ако имаш добро хранене, си го набавяш.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1