18.04.08
07:25
Эдравейте!Искам да обменим съвместна информация эа продуктите на OPTIMUM NUTRITION и BSN.Эначи иэполэвал съм WHEY GOLD STANDART-OPTIMUM NUTRITION и SYNTA 6-BSN.И от двата протеина съм много доволенлИскам някой да иэкаже мнение эа тях!И ако е полэвал някоя друга добавка на двете марки да се изкаже.И направо директния въпрос-коя марка е по-добрата от двете марки и какво ще кажете эа наскоро появилата се на паэара GNC.Някой ползвал ли е нейни продукти и доволен ли е от тях. Може ли по нещо да се сравнява с BSN и OPTIMUM NUTRITION
18.04.08
07:45
Здрасти! Объркал си раздела :).
Виж сега колега това което си ползвал са два различни вида протеин.На оптимум е WHEY-което ще рече суроватъчен(този вид протеин се усвоява по-бързо от другите и е подходящ за след тренировка когато имаш нужда от бърз протеин в организма).Н БСН е 6компонентен протеин(съставен е от няколко различни вида протеини се усвоява по-бавно от суроватката)и е подходящ за през деня като заместител на хранене или вечер преди лягане.
АЗ ако имам възможност-бих си взел и от двата вида.
18.04.08
13:44
Всички продукти на GNC са добри ! Марката не е толкова популярна все още на нашия пазар,
но всеки, който ги е ползвал ще е на моето мнение.....надявам се!
И 3-те споменати от теб марки са качествени. Суроватъчния на Оптимум е един от най-добрите, а Синтата е от лидерите при протеиновите матрици. На GNC в момента им пия витамините, но от витамини осезаем ефект няма, но профила им е доста добър и са на доста по-приемлива цена от тези на NOW Adam. Ако разполагаш с пари само за единия от 2-та протеина - вземи суроватката.
18.04.08
19:14
Ето и малко инфо от мен:
От трите фирми само Оптимум са производител, другите две са марки. Като качество не може да се сравняват ОН и GNC, защото протеина на ГНЦсе произвежда от оптимум(,а витамините им от НУТРА). Сега, има разлика в това което са си поръчали ГНЦ и това което си прави оптимум за тях. В общи линии, този на оптимум е по-изчистен, а този на ГНЦ има повече захар и мазнина за да е по-добър на вкус, ако въобще може дасе говори че са вкусни, аз лично не ги харесвам, има много по-добри варианти. Общото между двете е , че се борят за бюджетните клиенти и имат огромен асортимет от всевъзможни(много често излишни) продукти, особено ГНЦ( може би имат над 1000 артикула). Е оптимум направиха грешката да се опитат да продават скъпо, но вече качеството не се измерва с “чистота на изпълнението” , от типа, моя креатин монохидрат е по-добър от твоя КМ, а с научни разработки и иновации. По тази причина ОН направо изпаднаха в класациите по продажби и сега имат големи проблеми.
Относно БСН, те са по правило по-скъпа фирма и се концентрират върху няколко продукта, като идеята е да са най-добрите и скъпи в класа си. Доколко го постигат, мисля че пазара е показал. А продуктите им се произвеждат от 5 различни фармацевтички компании. Може да се каже че основата на бизнеса им е разработването и/или закупуването на готови научни разработки и предлагането им с адекватен маркетинг на пазара.
Вальо