Въпрос:За вредата или ползата от хранителните добавки и алкохола

19.04.08
17:02

Е хайде някой моля ви се да отговори най-накрая.
Прегледах всички, ама всички отговори от форума по въпроса за алкохола и хранителните добавки, обаче ми писна от:
“баба ми е пилот” - в смисъл, че се отварят други теми за масово препиващия руски сръбски и други народи; “многото все вреди на нещо”; “мене нищо ми няма”; “алкохола – враг №1 на човечеството и вселената като цяло” и хилядите други публикации по темата и не съвсем по нея…
Не съм страстен маниак на алкохола, не ставам и не лягам с него. Не съм майстор-зидар, не пия всеки обяд; не се напивам като “свиня”, прасе или друго животно; не се правя на “тарамбуки” преди да вляза в залата.
  Не съм такъв просто, както и всеки, който като мен има желание да изглежда добре, дори да не го спрат на улицата и да му връчат медал.
  Може ли някой да ми каже: “такива и такива киселини, съединения или каквито там химии се образуват, когато приемаш това и това и алкохол”?
  Може ли някой да ми каже “25гр. събрани с дневната ти доза креатин и протеин (или друго) ти се отразяват колкото и една седмица здраво напиване до безсъзнание и след две години по един рожден ден на седмица, ще си с цироза на черния дроб” (знам, че е преувеличено, но е като пример само).
Може ли някой да ми каже: “вместо 50 гр. по-добре за организма ти ако пиеш (да речем) глутамин е да пиеш бира вместо ракия (уиски, водка, джин, дайкири каквото се сетите)”.
  Искам да знам дали след това ще се размина само с 2,5 кг. на лежанката по-малко следващата тренировка или да се притеснявам, че нещо ме боцка или ме свива някъде по чарковете или да знам, че макар нищо да не усещам сега определено си вредя на бъбреците или черния дроб или неква друга карантия и то доста?
Наблягам, че не говорим за 90 литра чист медицински спирт или одеколон на “Арома” а за около 50 гр. домашно (или поне нещо с изяснен произход) и е сигурно, че след това (същата вечер – около 0:00 и 04:00, както и на следващата сутрин) НЯМА ходя в залата!!!
Имай те на предвид това, че “дозата прави лекарството, дозата прави отровата го знам”. Но примерно: не знам дали няколко милиграма блажна боя или яхтен лак са лекарство или до колко аспирина е отрова!!! Това е в смисъл, че не знам дали ако си направя шейка с бира няма да има същия или по-добър ефект, или по добре въобще да не го пия, защото резултата ако не нулев е отицателен.
Ако не сте разбрали – не съм състезател нито в залата нито на масата, но искам простия отговор на простия въпрос - когато седна на в независимо каква обстановка (защото все  се получава така, че се налага (сватба да речем), трябва ли да гледам тъпо и цокам водица или айранче докато другите се наздрависват и ме гледат кисело или мога да вдигна една малка глътка НЯКАКЪВ алкохол (ако щете и боза да е), колкото да уважа събеседниците си на масата?
Ако не можете, да ми отговорите за това какви точно са негативите или плюсовете: язвителните критики си ги запазете, не отваряйте нови теми за това колко е вредно или е полезно да пиеш много или малко, а това колко пиете вие си го разправяйте на приятелите или го покажете на масата!
Предполагам всеки иска да разбере това... ако има кой да отговори ... а ако може - научно ... Моля бъдете сериозни!!!
Edit: Тъй като ще бъде полезна ако може да отговорите и за двата режима и за покачване и за сваляне на килограми!

Темата беше редактирана от Wimoweh на 19.04.08 17:04.

19.04.08
17:44

от 1 питие седмично нищо няма да ти стане и в двата режима

19.04.08
17:45

казано от FRANKO1 на 19.04.08, 17:44:

Франко какво разбираш под едно питие? :)
1 бира,2 бири,повече бири? :)

19.04.08
18:06

казано от  на 19.04.08, 17:45:

казано от FRANKO1 на 19.04.08, 17:44:

Франко какво разбираш под едно питие? :)
1 бира,2 бири,повече бири? :)

@трол vatchev: Абсолютно съм сигурен, че не иде реч: “да пием една бира два, три пъти”, FRANKO1 отговаря както може на темата, за разлика от теб. Писал съм за какво количество става въпрос.
@ FRANKO1:
Да! Това за едно питие и аз си го мисля, че нищо няма да ми стане.
Ама Въпросът е дали ми става нещо? За когато веднага след това ме боли нещо от дясно в гърдите аз се чудя от смесването ли е или само с алкохола щеше да си го има? Или машинката ми се е разтропала щото и дошло в повечко някаква вредна субстанция.
То и един път на дискотека уж нищо не ми става, обаче ми пищят ушите после. А след диско маратон ми трябва цяла седмица да започна да чувам както си чувам.
Питам за това какво става вътре в организма.
Ако неможете да отговорите - просто не отговаряйте!

Мнението беше редактирано от Wimoweh на 19.04.08 18:34.

19.04.08
19:05

Аз си зададох въпроса.
Твоето мнение не го прочетох.

12.08.09
08:41

Ето какво намерих по темата. Ако все пак не си го открил - http://www.maxefect.com/bb/alkoholat-vrag-nomer-edno.html

ГЩ

12.08.09
10:05

Живота е веднъж.Човек не трябва да се лишава,но и да не прекалява.От всичко по малко.Това е моя девис.Веднъж месечно да изпиеш една бира с приятели не е проблем.Проблема е като почнеш да лазиш и да се чудиш къде живееш.

12.08.09
10:07

На мен алкохола ми влияе много деградивно.Вдигам нормално 120 кг на горна лежанка, напия ли се яко, след това 2 седмици не мога да вдигам повече от 90-100 кг и се чусвстам като Shit.По това съдя, че алкохола - не е за мен!

26.08.09
16:09

момчета, пийте само протеин и други хр. добавки! НЕ НА АЛКОХОЛА!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1