13.04.08
17:51
Искам да попитам по опитните има ли проблем ако между 9:30 и 10:30 ям по 2 такива “сандвича” , понеже съм на диета , а няма какво друго да ям повреме на училище.
Тежа 86-7
Височина 186-7 ако това е от значение.
супер е тоя сандвич...много по-добре от баничка или пица.....хапвай си го, няма проблем
13.04.08
18:15
Като цяло се придържам към този режим на хранене
6:40 - сок от лимон + портокал , 4 белтъка
9:30-10:00 - хляб бонус с шунка
12:30-13:00 - скумрия / пилешки сърца (без мазнина) или пържоли на скара и зелена салата
15:30-16:00 - ядки , или пълнозърнестите храни на нестле с шоколад , ето линк към него някой ако има възражение относно него да каже ако обича http://www.nestle.bg/promo/fitnessChocolat/
и последно хранене ПРЕДИ 19:30 Сърца , телешко месо на скара , пържоли на скара или риба + зелена салата със зехтин и лимон.
13.04.08
18:53
Не , просто навсякъде гледам че до тогава се яде.То всъщност аз понеденик и петък съм от 19:30 на тренировка по джудо , а вторник , четвъртак и събота евентуално ходя на фитнес пак по това време такаче да кажем че дори до преди 19 часа ям.Някакъв проблем ли има , че последното ми хранене е толкова рано?
14.04.08
16:28
Само като видя хляб и Л Карнитин в комбинация и намирисвам маркетинг от километри (освен ако хляба не е правен само от ядки ха ха).То ми е ясно, че тоя бонус го водят 3дравословен, ама има ли 3ърно в него върви го комбинирай с карнитин.
След тренировка се яде, не се притеснявай от часа, само трябва да се прецени колко въглехидрати да се яде, че не е добре да се яде много от тях късно.
казано от justinmaggie на 13.04.08, 18:53:
Не , просто навсякъде гледам че до тогава се яде.То всъщност аз понеденик и петък съм от 19:30 на тренировка по джудо , а вторник , четвъртак и събота евентуално ходя на фитнес пак по това време такаче да кажем че дори до преди 19 часа ям.Някакъв проблем ли има , че последното ми хранене е толкова рано?
Естествено че има - особено след джудо си е някаква много извратена форма на изтезание да не ядеш. Много важно правило - ако ще да тренираш от 22 до 23 и да си лягаш в 23:30, след тренировка се яде ЗАДЪЛЖИТЕЛНО. И изобщо - навсякъде като си гледал че до тогава се яде, питал ли си “защо?” - нито един от практикуващите го не знае защо, всички гледат един от друг и накрая се получава явлението “масова заблуда” - често срещано в различни сфери от живота ( и особено при храненето и тренирането). Да ядеш за последно в 19 и да закусваш в 6:40, като междувременно имаш тренировка - това са около 12 часа мъка за организма. А до хляба бонус с л-карнитин - ако държиш да е сандвич, махни го тоя боклук и си яж с обикновен бонус (не съм запознат с цените, но тоя с л-карнитин 100% е значително по-скъп - за пореден път се използва ниската информираност на болшинството хора, за да се продават боклуци на високи цени).
14.04.08
19:25
То няма разлика в цените на обикновения Бонус и този с Л-карнитин , но щом казвате ще си зимам занапред обикновенния.И другия въпрос , понеже много обичам и пълнозърнестите храни на нестле , по точно ето тази http://www.nestle.bg/promo/fitnessChocolat , какво ще кажете мога ли примерно до обяд да хапвам когато прегладнея такова ?
14.04.08
19:28
Добре , какви храни мога да ям след тренировка?Ето преди 10 минути се прибрах от джудо , а на фитнес като ходя до 9:30 съм се прибрал най-късно.Споделете.
Веднага след тренировка се яде протеин. Протеин има в месо/белтъци/мляко. Не съм сигурен но мисля че млякото се усвоява по-бавно отколкото белтъка на яйцето да речем. Аз лично предпочитам яйцата веднага след трениране. Месото е добър бонус ако го има обаче...цената му е причината да отсъства доста често от менюто. Изварата е интересен вариант но да попаднеш на качествена такава си е трудно начинание...още повече че не се знае къде и как е получена тази извара. Залагай на сигурно общо взето. От белтъка на яйцето няма страшно само да не е в прекомерно количество, защото има вероятност организма да реагира отрицателно.
Взимал съм от този хляб с бонусите. Като вкус го докарват но има един недостатък - малко хора го купуват или поне тук е така, а това води до престояване. Този който мога да намеря тук по магазините в повечето случаи е на седмица....което не е оферта като цяло.
20.04.08
15:02
И аз ползвам хляб бонус, но по принцип рядко консумирам хляб въобще, а ако се случи, е именно този.