21.04.08
13:47
Здравейте, от скоро започнах с фитнеса. Целта на тренировките ми е “тонус и кондиция” :) Обаче има нещо което незнам и се надявам да ми помогнете. Става дума за храната и витамините, по скоро витамините. От гледна точка на теглото не мисля че имам проблем, чувствам се добре с тези килограми (макар че може да се махнат 2-3 килца, но това не е важно). Какво бихте ме посъветвали за витамините? Предполагам че вся някакви трябва да пия.
21.04.08
15:29
Бирена мая - nowbg.com/index.php?option=com_content&task=view&id=222&Itemid=71
Витамини - nowbg.com/index.php?option=com_content&task=view&id=85&Itemid=45
Храната ти трябва да е пълноценна и да съдържа 100-150 грама протеин от животински произход. Мазнините си ги набавяй от ядки, зехтин и пълномаслено прясно мляко. Въглехидратите от овесени, ръжени, ечемичени ядки, кафяв ориз, елда. Фибрите са нещо, което се пренебрегва, но те са много важни - тях можеш да си ги набавиш от марули, спанак, семена. Пий по 3-4 литра вода на ден за предпочитане преварена чешмяна или изворна/трапезна вода с ниско натриево съдържание.
Никакъв центрум - съдържат аспартам, подсладители и оцветители, а количеството на витамините в повечето случаи е достатъчно малко, за да не покрива RDA и на 50%..
Следвай това, което ти препоръча Станков.