06.04.08
10:22
Работата е не само в родителското тяло.Намесени са общество, държава.През последните години така се е променило всичко, че връщане назад няма.Дори и да възпитаме децата си на всички ценности, като излезе от вкъщи то се събира с компания, която не винаги е подходяща.Много редки са случаите, когато човек на тийнейджърска възраст има някава цел в живота и се стреми да я постигне.Повечето (да не кажа всички) мислят единствено къде ще се съберат тази вечер да пият и какво да ....... Държавата е абдикирала от отговорност в образованието (а ине само)- един от най-важните стълбове на обществото и нацията ни.Митът, че българите са едни от най-умните вече е развенчан тотално.Когато аз учех средно, “гък” не даваха да се каже по време на час, а сега ако намерите 5 ученика в час ще е късмет, а тези които ще са в час ще замерват даскалицата и ще й отговарят арогантно.Да се оплаче човек на директор и той нищо не прави.Тази година половината от завършващите няма да завършат, поради простата причина, че те не са учили последните 5 години, после матурите им били трудни.Протести щели да правят :lol: , ха хаха. Не е само какво става по дискотеките, а изобщо какво става с това поколение.Но щом се позволява цялото това безобразие, то ще продължава да расте.
По такива дискотеки освен напиване, сбиване и излагации друго не става.Всеки отива с нагласата “малииии как ще се напияяяяя”.Като гледам, че 99% на мойта въздръст са такива и говорят само и единствено за това ми става лошо.Тази държава върви към сигурна гибел.Представете си нашето поколение(които сме на 15-6 сега), които ще заемат работни места.Повечето не могат да смятат.. стават пропаднали алкохолици..Тук идва въпроса какви лекари ще са те?Какви работници?Всяка сутрин пияни?Или пък.. отиват прехвърлят камани и тухли цял ден и накрая отидат напият се и пак така..Е това за мене не е живот.Единственото спасение е чужбина манталитета на хората тук е до такава степен засегнат, че не виждам как нещо може да се промени.Контрол няма.. виждаме едни родителите, които са заблудени и не могат дори да си помислят, че децата им могат да са алкохолици и тн.Става така, че момиченца по на 14-5 години командват родителите си - даваш ми пари за дискотека, че няма отида на училище..пускаш ме до 12, че няма те погледна и какви ли не такива..Просто няма какво да се каже..
21.04.08
15:03
Детските дискотеки са пълни с боклуци,както се изразиха по-горе някакви “п—алчета с розови тениски” ти се бутат нарочно,а то те е страх да му шибнеш един тупаник както трябва да не вземе да се скърши...Аз вече въобще не се занимавам с такива дупки,а и преди като ходих с по-малко от 20 човека никога-просто не ми се яде бой,и то 30 човека да те ритат щото си сам.Тия чалгари смотани мога да ги размятам по трима наведнъж(и съм го правил),но като са много повече няма как-все някой ще те нацели лошо и няма да успееш да се предпазиш.Много мои приятели са били бити на такава “детска дискотека”.По въпроса за възпитанието-донякъде родителите сами са си виновни ако детето им прави глупости,нали те са го възпитавали.И пак,като се замисли човек какво гледаш всеки ден на улицата-бой,наркотици и т.н. обществото има ОГРОМЕН проблем.
Детските дискотеки вече са средство за печалба от наркотици. Изобщо целия този живот по време на преход изроди всички ценности. Вече не се обръща достатъчно внимание на децата и те стават това , на което сме свидетели днес.
В интерес на истината хубу че са смъркали. Скоро имапе случай в БГ 2 момичета емота на 14г в някъв град непомня кой извършили ритуалното емо-самоубийство чрез прерязване на вени на покрива на блок! Кво става подяволите в тая ш***на държава!!!
А и според мен родителите са виновни!
Мнението беше редактирано от Vasko на 24.04.08 12:15.
Всичко си е до човек...да,наистина може и да се предлагат наркотици и да се продава свободно алкохол,но в крайна сметка никой не ги задължава насила да пият или да пушат,или да се дрогират.Тъй,че всеки си има глава на раменете.
24.04.08
18:50
Винаги ще има необразована проста работническа класа. Е просто днес тя се формира в дискотеките с наркотиците, вместо да ходи по цял ден да жляпа в реката и да играе на топчета. Хубаво е че нещата се развиват по този начин, нека има повече работници и по-малко шефове. Нямате ли приятели и съученици, чийто мама и тати са им осигурили всичко, но са пропаднали до безкрай, пропили сас е и са продали всичко наследено. Е същите са и тези деца които днес употребяват наркотици и алкохол по цял ден. Съжалявам за правописните грешки
Това не е само в България, това е навсякъде. С наркотици се търгува мощно, както каза D3ВЕР, най-много да хванат някой с ладата и 1 кило ганджа, а тези, които търгуват с тонове си щракат с пръсти. Така е по целия свят, иначе щеше да има накортици само в България. За това дали са виновни родителите или децата положението е същото. Разбира се, че и двете страни са виновни. Сигурен съм, че из между хората във форума има такива, които са били отглеждани заобиколени от баби, дядовци, майки, бащи, сестри и други роднини и такива, които са се самоотглеждали, поради това, че родителите са им били заети или единият е липсвал. Въпреки това повечето са се насочили в една и съща посока. Аз си мисля, че всеки човек има някакво чувсто за самосъхранени и подобни неща, които са само и изключително личен избор, не могат да бъдат причинени от друг. Никой не може да ти изсмърка линията с амфетките, нали? Поради тази причина, за мен подрастващите са си виновни. Всеки знае кое е добро и кое е лошо или поне може да го разпознае.
Още от влизането ми в гимназията съм бил заобиколен от всякакви хора, от такива, които пият много, такива които пушат много, леки наркотици, по-тежки наркотици и тн. Не съм станал нито накорман, нито заклет пушач или алкохолик. Правил съм това, което съм смятал за добре и родителите ми са имали пълно доверие в мен, въпреки че не винаги съм правил нещатата така, както те са искали. Ами я по-големите от вас да се замислят как като са били точно в годините, когато им се е излизало най-много е нямало GSM-и. Как родителите ни са треперили с мисълта за това, какво може да ни се случи и кога ще се приберем. Какъв е проблемът родител да се обади на детето си, ей така за някоя глупост и да го чуе по телефона. Нима няма да разбере, че нещо му има, че е пило или че се е надрусало с нещо? Трудна работа, колкото и малък контакт да си имал с това същество, едно 12-13 годиншно лайно се познава много лесно, ако му има нещо. Ами нали се прибирате после в една къща? Единственото хубаво в цялата тази мацаница е, че има и такива, които не избират лошия път, а и такива, които се усещат на време. Всеки сам преценява как да си живее живота и какви решения да взима и ако едно време това е ставало с навършването на пълнолетието, то днес решенията почват да се взимат доста по-рано..