хляб (четете надолу)

GO

12.04.08
13:48

Белият ориз и картофите са бързоусвояеми въглехидрати ,ако ги комбинирам с многозърнест или пълнозърнест хляб +салатка ,превръщат ли се картофите и ориза в сложни въгл?Знам че ще им забавят усвоявянето ,но дали ще станат равностойни на овеса и боба примерно?

А също и 10мин преди края на тренировката ми добре ли е да вдигна инсулина с мед при положение, че след края на тренировката пак го вдигам?

Всъщност съм в режим на качване ,но като писах темата ,току що бях тренирал и бях на нивото на 6 годишен малоумник.

Темата беше редактирана от go6eca на 25.04.08 13:07.

12.04.08
15:03

Успех!!!

12.04.08
16:17

чак пък белия ориз и картофите да са бързи въглехидрати ддзн до колкото знам са бавно усвояеми :) бавни въглехидрати

GO

14.04.08
20:07

хайде де ,мом4ета ,пишете

14.04.08
20:14

Ориза и картофите имат сложни въглехидрати . Но ГИ-то им е малко по високо , което не ги прави прости а малко по бързи  . Правете разлика м/у прости/сложни и бързи/бавни въглехидрати .

14.04.08
21:52

Няма превръщане има забавяне-с фибри и мазнини.

GO

15.04.08
16:05

Имам навика да мешам протеиновите източници ,например яйца+извара Това добре ли е или не и ако не защо?

15.04.08
19:04

Това е много добре, даже е задължително да го правиш, в различните източници на амино има различни амино и така се допълват и дават всички необходими амино на тялото.

http://bg.wikipedia.org/wiki/Аминокиселина

http://www.bb-team.org/articles/858/

15.04.08
19:16

Хммм... тез превръщания ако ставаха така лесно.. според мен зависи от ген-а

GO

16.04.08
10:50

90% от месото ,което ям представлявя от онези вече опечени пилешки ,пържолки, кебапчета ,кюфтета запечатани в найлонов плик ,имам съмнения, относно съдържанието на протеин най-ве4е на кюфтаците.
Някой да е запознат?

16.04.08
10:54

Това са като кремвиршите - не се знае какво и по колко има в него. :cheese:

Купувай чисто месо!  :coolsmirk:

Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 16.04.08 11:20.

GO

16.04.08
11:14

Поне да оставя пилешките пържолки и пилешкото филе?

16.04.08
11:26

Ти яж каквото си искаш въпроса е че незнаеш какво слагат вътре . Повечето готови неща са бъкани с най различни химикали , най вече от тези които не влияят на рецепторите на езика а на рецептори в мозъка ( наименованието им е сложно ) . Такива химикали често се употребяват в кетчуп и подобни сосове и подправки за да карат юзърите да купуват пак и пак .

GO

16.04.08
11:55

Благодаря и на двамата  ,извода е следния ,4е каквото и да ядем произхода и съдържанието му е неясно ,надявам се в близко бъдеще контрола да се засили ,все пак сме в ЕС.

GO

16.04.08
12:01

Скоро ще ми свърши суроватката, с каква храна да я заместя за след тренировка, има ли въобще заместител? знам ,4е няма да се усвоявя така бързо ,но все пак....?

MR

22.04.08
21:16

От животинските най бър3о е млякото. Ся само гледай, всичко скача на нож да мрънка, че млякото има лакто3а, която 3абавя усвояването на протеина, ама я го сравни с месото или ма3ните яйца.

23.04.08
05:31

Яйчните белтъци и те ли са мазни ?
—————
Намери си свястна клавиатура или ако проблема ти е в кирилизатора си инсталирай нов !
Щом целия форум може да пише нормално и ти ще се научиш !

Мнението беше редактирано от emzo на 23.04.08 05:31.

MR

23.04.08
09:34

След тренировка т. нар. специалисти препоръчват прием на 40гр протеин равно на 10 белтъка. Ами ако човека тренира двура3ово? Или 5/6 пъти седмично? Сега Emzo очаквам да поемеш някаква отговорност към човека и в следващия си пост да му препоръчаш да яде след всяка тренировка по 10 белтъка (според мен на човек му трябват след тренировка дори повече белтък), вместо да ми контрираш само мненията.

Мнението беше редактирано от emzo на 23.04.08 09:57.

23.04.08
09:53

40 gr протеин са около 14 яйчни белтъка! Ако няма протеин на прах, то мухането на такъв вид храна е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО! Пред и след тренировъчните хранения са най-важните за деня! Ако тренира двуразово, двойно повече ще яде - 28 белтъка! По 6 пъти в седмицата 84 бройки! Добре към този вид следтренировъчна храна се допълват оризовите сухарчета! Имат си фибри, качествени въглехидрати, лека храна са и бара-бар с белтъците става идеално хранене!

23.04.08
09:57

1. Няма защо да поемам отговорност.
2. Затова има протеин на прах, като не иска или не може да си го позволи ще яде яйчни белтъци.

Питона е много прав в написаното по-горе !

GO

25.04.08
11:22

типовият хляб добър бавноусвояем въгл ли е  ,а многозърнестият? (не намерих гликемичния им индекс)

01.05.08
19:43

казано от go6eca на 25.04.08, 11:22:

типовият хляб добър бавноусвояем въгл ли е  ,а многозърнестият? (не намерих гликемичния им индекс)

маи  типовия е като белия а  пълнозърнестия е  сложен  ама не сам много сигурен за  1вото  нека  някои друг  се изкаже

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1