22.04.08
11:51
четох няколко теми и не намерих еднозначен отговор
след тренировка силова примерно и малко кардио уместно ли е приемането на бързи въглехидрати за да не се използват протеините и аминото като гориво
с две думи какво се яде след тренировка при НВД
22.04.08
13:12
Веднага след тренировка вкарваш един протеин.И след 40-60 минути хапваш ... месо със салата или яйца или друга храна богата на белтъчини (подходяща за НВД-то ти) ;)
А при условие, че в съдържанието на някои филета има декстроза да рискувам ли да ям от тях? По принцип ги избягвам, но понякога не ми стига времето да си приготвям друго.
Такива боклуци дето пише че има декстроза и разни други Е-та въобще не ги взимай.Не че на тия дето пише че съдържат само пилешко е така, но все пак е по-сигурно.
22.04.08
19:01
ако не си запълвя гликогена как се усвояват аминокиселините
някой би ли ми дал конкретна обосновка дали се приематн бързи въглехидрати след тренировка
22.04.08
21:07
казано от DayLight на 22.04.08, 17:35:
А при условие, че в съдържанието на някои филета има декстроза да рискувам ли да ям от тях? По принцип ги избягвам, но понякога не ми стига времето да си приготвям друго.
Рикуваш от гледна точка на 3драето най много, 1% смес от глуко3а и декстро3а няма да повлияе на подкожните ти ма3нини или гликогена.
Оле не мога, какви са тези филета с декстроза.. Печени пилешки късчета с мед по сечуански? Я си яжте месата на тигана без мазнина или на скарата и това е. За НВД и въглехидратите има мноооого статии и теми написани. Аз лично бих си ял 1/2 от въглехидратите(комплексни) час-два преди тренировка, все пак се предполага, че ще искаш да вдигнеш нещо. След кардио е абсурдно да ядеш бързи въглехидрати, докато си на НВД, пък и не само.
Мнението беше редактирано от Flask на 23.04.08 08:25.
23.04.08
09:18
обоснови се ако обичаш защо да е абсурдно
23.04.08
09:23
Flask не се смей, някой ден и ти ще видиш мага3ин, след още някой ден може да влв3веш в него и така някой ден ще прочетеш на етикета на ИМЕННО СУРОВОТО месо, което си си купил, че има декстро3а и фрукто3а добавени. Дотогава може да продължаваш да колиш наред или да си купуваш приготвено месо или сурово, но прясно ра3фасовано, което най често е доста по скъпо.
Освен това 1% трудно ще ги докараш, ако си го поливаш с мед (Но това пък ще установиш след като 3апочнеш да учиш математика).
Мнението беше редактирано от emzo на 23.04.08 09:54.
Aло, я по-спокойно с тона, аз не казвам, че не е възможно, а че почват да слагат какви ли не боклуци в храната, която ядем, а на всичкото отгоре са и почнали да я пишат. Ще имаш да вземаш, че прясно разфасованото е по-скъпо от 1/2 пилешки меса, които се предлагат.. Ти като голям математик, може да прецениш кое е повече, едно кило камък от пиле със сто наблъскани неща, което като го размразиш изтича една река и има срок на годност до следващата ера в човешката еволюция или едно кило прясно разфасовано и охладено пилешко. Единственото неудобство на последното е, че трябва да си го купуваш по-често, ако не искаш да го замразяваш. Като заключение може да си намериш къде е копчето “z” на клвиатурата, не е много трудно. Виждам, че си всестранно развит.
23.04.08
10:37
3aхарите са консерватори, C6H12O6 консервират и често са добавка към охладените меса, към 3амра3ените също. Още като бях в България беше така, едва ли се е променило, но предполагам не всички го пишат на етикетите.
Мнението беше редактирано от emzo на 23.04.08 10:39.
Е, не се карайте. Всички сме наясно, че повечето продукти от магазина са с добавени консерванти... няма как.
А аз видях декстроза в съдържанието на едно пуешко филе, не помня кой беше производителя. Най-вероятно я добавят и към много други полуфабрикати, но е изписана като Е-нещо си. Само се надявам, че към замразеното пилешко и каквото и да било месо няма подобни добавки, че на него разчитам най-вече. :)
23.04.08
15:00
добре де защо осирате темата
питах кратко и ясно а вие за пилешко ми говорите
прочетете първия пост
А ти четеш ли добре ?
Погледни хубаво важната тема в радела.
В режима се ползват само въглехидрати с нисък до среден ГИ. Десктрозата е всичко друго, но не и с нисък и среден ГИ.
И пак да подчертая, че това е мое виждане.
24.04.08
07:53
мерси
ето такъв отговор чаках