22.04.08
03:45
Значи проблема ми е следния:горната част на самия ми гръден кош е сякаш леко вдлъбната назад.И макар и да имам пооформени гърди и стегнат корем с плочки корема ми излиза пред гърдите.Може би е защото съм леко наведен ,но като се изправа с прави рамена долната част на гръдния ми кош изкача и ребрата ми се броят.Сега съм 69 кг и 180 висок, но не е от килограмите.Казаха ми ,че с бягане щяла да ми се разшири горната част на гръдния кош.Дали ще стане?Ако не предложете нещо друго.
Май не го обясних много точно ,но се надявам да сте ме разбрали.Предварително tnx за помощта.
Темата беше редактирана от novakzle на 22.04.08 10:28.
22.04.08
13:33
Гръден кош се разширява само до определена възраст, нека имаме това на предвид. Да е резултат от бягане ... аз лично не съм чувал тази теория преди, не мога да споделя виждане.
Коремът често “тръгва” преди гърдите, ако имаш разширен стомах - може да не е причина това, но все пак е от значение да се спомене. А най-точно би могло да стане, ако покажеш снимка, за да не се разбере погрешно написаното.
Maй се досещам за какво говориш.
Имаш ‘бабуна’ под гърдите.
На мястото в очертано в червено на картинката?
Мнението беше редактирано от 6th на 22.04.08 19:28.
Да точно там.Леко вдлъбнато навътре и за това гърдите ми изглеждат по назад а корема излиза отпред.Някакви съвети?
Аз както разбрах или имаш 1 вид болест или просто трябва да разшириш дробовете и ще се оправи. Но не знам кое точно е , направи снимка и ще има повече и по компетентни мнения
Чувал съм че от бягане се разширява гръдния кош. Но пулоувър упражнението също помага. Ако е болест незнам...
Не е болест просто гръдния ми кош е леко тесен в горната част.Ясно с бягане ще го оправя.
казано от Vasko на 24.04.08, 13:41:
Акое е тесен пулоъвър е иделаното решение, стига да не си над 18г
Организма расте и се развива до 21-22 години, така че може и да си над 18,да не си над 21-22 години, като колкото в “по-напреднала възраст” си толкова ефекта ще е по-слаб.Иначе за разширяване на гръдния кош бягане и клякане+полуовър.