11.04.08
10:20
Всеки от нас има някакъв натрупан стаж, опит...!
Колко опит сме натрупали, като време? Разбира се това не е критерий за опит в тренировки, хранене, технология и т.н. Но нека все пак направим една “стъкмистика” на посетителите във форума.
Моля ви, бъдете честни! Няма нужда от изхвърляния. Така или иначе ако не го напишете като пост, няма как да се види кой какво е дал като глас!
Очаквам ви!
11.04.08
10:42
Мда, това верно хич не е критерий, аз съм горе долу 3-4 години(като ходех да работя по строежите през лятото не съм ходил на зала). А казвам че не е критерий, защото примерно особено в началото се интересувах само от тренировки и то не особено много, като тренирах знаех, че ми харесва и общо взето си ходих и си правих едни и същи работи. После почнах да се интересувам от добавки, но храненето хич не ме вълнуваше, и сега накрая се интересувам от всичко, ама вече ме мързи :) . А и друг пример за неточността на критерия - имам един приятел, тренира от три години, много е сериозен, много е стриктен, има доста напредък и изглежда доста добре, но пича си няма и хал хабер от упражнения(като разнообразие, знае 20 упражнения, които вижда в залата и тях си ги върти), няма си понятие от различни типове тренировки, камо ли за хранене, да го питаш не може да ти каже дори в кои храни са по богати на отделните съставки(въпреки, че са му казали да яде повече месо, малко мазно, малко сладко, млека и млечни работи), добавки - знае че протеина, креатина и аминото са хубави работи и е пил от тях, но не кой знае колко(защото е скръндза и не му се дават пари). И след всичко това пича си изглежда супер, има си сила, дига си, общо взето тренира пълноценно. Та идеята ми е - опита, знанията и прогреса не винаги вървят ръка за ръка(даже ако гледам пичовете от моята зала - хич).
Мнението беше редактирано от Cherniq_Konan на 11.04.08 10:47.
Аз тренирам от 16-годишна, т.е вече от около 10 години, с известни прекъсвания, макар че веднъж като ти е влязло в кръвчицата, остава за цял живот :cheese: . В началото почнах с аеробика от кръгла ( в пряк и преносен смисъл :cheese: ) нула, постепенно задобряхме, почнахме да ходим по състезания...После минах на фитнес, ама абсолютно лаишката, правех нещата без да знам що...естествено резултатите бяха скромни :roll: . После като станах студентка в Пловдив яко се зарибихме по фитнеса и тогава почнаха съзнателните ми спортни години :cheese: Тогава залюбих и джогинга и ходихме да обикаляме футболните стадиони като гламави :cheese: После дойдох в Стара Загора, продължих с фитнеса, миналата година зимата почнах тае бото, та сега съм пак на фитнес и смея да твърдя, че едва сега аджеба съм наясно кво да правя и кво да си слагам в устата, т.е. хранене и т.н. :cheese:
Ето тва е моята кратка спортна автобиография :-)
Велине, анкетата за фитнес стаж ли се отнася или за спортен стаж въобще? :)
Фитнес както вече публично го разкрих 5 години, а общ спортен стаж над 15 години.
11.04.08
18:41
Предполагам, че си имал предвид стажа във фитнес залата конкретно, затова гласувах с 1-2 години.
Иначе общия стаж мога да го докарам 15тина годинки. 4 години тенис, 4 години плуване (тези паралелно), пауза, после още една тенис. След доста доволно прекъсване на всякакви спортни занимания, луд период с 3 вида тренировки:силови, тае-бо и кондиционален бокс. След последното прекъсване съм от година и няколко месеца пак в залата. В момента обмислям да прибавя и още някакъв спорт към силовия.
Гласувах с ‘една до две години’. Преди около 2 години се регистрирах тук. :-P
И преди това съм ‘тренирал’ по моя си импровизирана програма с едни ми ти дъмбели смешни, после с по-големи...след това си купих и щанга и ...импровизация пълна - btw преди време си гледах ‘първите въпроси в бб-тийм”. :lol:
Тааа...това време, май няма какво да го отчитам, май. Като да е пропиляно, струва ми се.
12.04.08
18:29
казано от buhtata на 11.04.08, 18:23:
Велине, анкетата за фитнес стаж ли се отнася или за спортен стаж въобще? :)
Фитнес както вече публично го разкрих 5 години, а общ спортен стаж над 15 години.
Става дума за стаж тренировки. Нали се сещате, че спорта е спорт и извън залата.
Не смятам, че само във фитнеса се води за спорт. Много момчета тренират и по лостове, успоредки. Това също е фитнес!
Не смятате ли?
12.04.08
18:31
казано от Aquiles на 11.04.08, 21:32:
На началната страница http://www.bb-team.org/ анкетата е същата.
Признавам... не съм водял това. Извинявам се, не е било умишлено и не съм имал намерение да дублирам нещата.
Ако администраторите преценят, че дублирането е недопустимо, мисля че могат да заключат темата.
Още веднъж... извинявам се!
Започнал съм на 16 с прекъсвания, сега съм на 23 и от 3 години не съм изпускал тренировка кажи речи. От ок. 2 години се старая да се храня възможно най-правилно.
Ми от датата на регистриране във форума общо взето, но доста не сериозно. Едва от половин година някъде обръщам внимание на хранителния режим и по-задълбочени тренировки... Много съм непостоянен. 4-5 дена се храня като по учебник и на 6тия за цял ден ми се сабират 2 кроасана, некъв сандвич и вафли (примерно)... че и по-зле.
13.04.08
06:07
Запознат съм с този спорт от средата на 1999 година.За съжаление това не означава, че тренирам от тогава.Имам огромни времеви пропуски за което съжалявам, но понякога така се развива живота в личен план.През последните три години например не съм докоснал желязо и днес мисля това да се промени.
Тренирам от 14 годишен, сега съм на 16.Стаж година и половина общо.Като цяло сериозни тренировки, само че много пропуски от незние..главно по храненете.От 3 месеца насам се храня по режим и тренирам качествено, тоест от тук мога да кажа че имам 3 месеца стаж сериозно.
От една година и една седмица.Преди 15 години си купих една книга на Еню Рангелов за културизма.Направи ми силно впечатление,разбрах какъв е тоя спорт.Но за описаните упражнения и тренировки не ми се изясниха нещата.Продадох книгата като непотребна.Преди две години намерих този сайт.Той ме ограмоти и мотивира.Намерих подходяща зала,изчетах упражненията на Недков и избрах подходяща програма.Използвам полезната информация от темите тук за оптимизиране на тренировките.В последните месеци стават все по-ефективни.
18.04.08
08:06
Явно доста хора във форума са с малък стаж. Но е обнадеждаващо, че все повече нараства броя на начинаещите. Дано и да не намалява!
:)
Започнах на 15 години. Сега съм на 23. Първата година беше само лятото, но после стана за постоянно. Оттогава имам прекъсване по един месец всяка година за почивка. Иначе три - четири пъти седмично съм в залата. Този спорт е част от мен. :)
22.04.08
13:45
Може да ви прозвучи странно ,но започнах да ходя на зала без конкретна причина -нито заради някакво лято,нито заради момиче или такива.. Братовчед ми е с 9 години по-голям и той тренираше от 17-18 годишен ,на 24-5 вече взе да се занемарява(да пълнее,като се има предвид ,че е бил мнооого слаб) и сега е далеч от “славните” си години,сравнително пълен.
Той винаги ми е казвал( още като бях на 7-8 години) ,че е хубаво да се тренира с тежести (в зала е пресилено казано,щото тогава е кръстосвал мазите). На 12-13 години като станах вече ме базикаше кога ще ме прави билдър и такива.
Захванах се с тренировки защото знаех че е полезно ,не съм се чувствал зле че съм бил много слаб. Започнах да чета културистични списания още 2000та година някъде, Рони Колман и Дориан ги знам от 1997-8ма година понеже големите в блока си лепяха техни плакати. Никой не ме е карал ,не съм искал огромни бицепси конкретно (примерно) - знаех че това е здравословно,интересно,не чак толкова популярно и че братовчед ми и другите батковци ще кажат - да,от него ще стане човек
24.04.08
19:51
Първия път,когато започнах-началото на 2006 продължи до септември същата година,след което миналата година пак почнах-и тъй като не са на едно място го смятам горе-долу като една година стаж.