25.04.08
06:19
Здравейте!
Пускам една темичка за малко упражнения на “езика” (клавиатурата). ..... ;-) :-)
Защо... защо все повече се наблюдава това. Никой от подрастващите и начеващи не се опитва да почете мъничко. Всички знаем силата на знанието. Всеки от постоянните и трениращи от малко повече време знае силата на собствените си знания, цени ги и е наясно с трудния път до успеха. Защо всички начеващи искат да и се сдъвче информацията, да им се даде наготово.
Приятели... няма лесно в този спорт. Той е сложна конфигурация от различни спортоте, диетология, психология и т.н.
Защо никой не посяга към книгата, изданието към сайта...
Има достатъчно източници на информация.
Защо?
:coolmad:
казано от Велин Иванов на 25.04.08, 06:19:
Защо?
:coolmad:
Защото ги мързи, Велине! И защото една част са толкова неграмотни, че не само не могат да напишат едно вярно изречение, ами не могат и да разберат, това което е написано... и вместо да се дзверят и гадаят значението на разни символи и знаци, съставящи някакви граматични единици, питат за по-лесно :coolsmirk:
Мнението беше редактирано от Winnie на 25.04.08 06:51.
25.04.08
08:32
Права си, но нали отчасти нашата роля е в това. Старая се да им обръщам внимание над това, че е нужно да четат. Но защо е това безхаберие. Наистина ли възрастните хора са прави, че бъдещото младо поколение отива към мрачно безхаберие и тотална необразованост. Не мис е иска да се съглася с това, защото имам и други примери пред себе си, в противовес на това.
Какво милиш?
25.04.08
08:42
Точно така Winnie, защото е по-лесно и разсъждаваме като българи(защо да работиш седнал като може и легнал :) ) . Защо да се мъчим като може някой друг да ни го обясни с 2-3 изречения. Но по нататък в живота ще разберат, че не е така, и че никой не ти дава “хляба в ръката”. Аз например никога не бих се задоволил някой да ми казва само кое е правилно и аз нищо да не разбирам и като ме попитат защо е правилно и да кажа ами незнам. Просто обичам да знам обосновката на всичко, защо едно нещо е така, защо друго нещо влиае по този начин и т.н. Но има някои хора, които не ги интерисува този спорт. Те просто искат да станат широки, с големи ръце и тънки крака и да избиват комплекси. Може би това е отговорът.
Мнението беше редактирано от difference на 25.04.08 08:44.
25.04.08
08:46
казано от Велин Иванов на 25.04.08, 08:32:
Наистина ли възрастните хора са прави, че бъдещото младо поколение отива към мрачно безхаберие и тотална необразованост.
Мда, старите хора са прави. Както са били прави и старите хора преди 200 години. Както сигурно са говорели и дядовците на неандерталците. Идеята че като човек стане на определени години все “преди” му се вижда по-добре от “сега”. Ще видиш след 20 години как ще милееш по милите теми за креатина :) . А това че повечето не четат и не се интересуват - пак е нормално - винаги има мързеливи гъзове, които дори да им кажеш как трябва да пият креатина, да тренират и да им направиш диета, пак няма да направят нищо, защото на 2-рия ден ще решат има нещо по-забавно от това да не си мързелив и правиш нещо. И нещо което който и каквото да ми казва не може да ме убеди в противното - мързеливите гъзове винаги са повече ;-) .
Мнението беше редактирано от Cherniq_Konan на 25.04.08 08:47.
„Всяко поколение смята себе си за по-умно от предишното и за по-мъдро от следващото.“ ;)
казано от Cherniq_Konan на 25.04.08, 08:46:
казано от Велин Иванов на 25.04.08, 08:32:
Наистина ли възрастните хора са прави, че бъдещото младо поколение отива към мрачно безхаберие и тотална необразованост.
Мда, старите хора са прави. Както са били прави и старите хора преди 200 години. Както сигурно са говорели и дядовците на неандерталците. Идеята че като човек стане на определени години все “преди” му се вижда по-добре от “сега”. Ще видиш след 20 години как ще милееш по милите теми за креатина :) . А това че повечето не четат и не се интересуват - пак е нормално - винаги има мързеливи гъзове, които дори да им кажеш как трябва да пият креатина, да тренират и да им направиш диета, пак няма да направят нищо, защото на 2-рия ден ще решат има нещо по-забавно от това да не си мързелив и правиш нещо. И нещо което който и каквото да ми казва не може да ме убеди в противното - мързеливите гъзове винаги са повече ;-) .
Да ги убием с назидателен тон! Йес!
Има някаква мнооого енигматична заблуда, че “младото поколение” са тъпи, нелюбознателни и неграмотни.
Последните 10 човека, с които ми се наложи да комуникирам са около 60-ти набор. Убеден съм, че нито един от тях, не е прочел повече от пътна табелка в последните 35 години. Пък уж са хора, които не “копат”...бизнесмени, братче.
И сега? К’во ше пра’им?
Всички са неграмотни и тъпи, може би?
Каква е полезността и информативността на тази тема? - НУЛЕВА.
С нетърпение очаквам тема - Новото поколение са по-хилави. Аз съм по-як, щото тренирам хард.
Все ще се намери някой, чието его отчаяно се нуждае от подобна тема.
25.04.08
09:47
С7АЛК3Р, явно нещо не се разбираме. Това, което имах впредвид, е че винаги болшинството от хората, където и да е, в която и да е страна, са прости(били те 60-ти, 30-ти или 90-ти набор). Просто е по-лесно да ти тъп. Не казвам че младото поколение е заблудено, необразовано и глупаво(че и аз съм от младото поколение, така че говоря от първа ръка :) ), само казвам че с по-голята част е така. А и не само младото поколение, следващото ще си бъде също така.
А пък за това, че ще има тема за кой е по-хилав и че хард тренировките са по-яки, няма какво да чакаш - има бол теми “как са тренирали истинските мъже преди 100 години”, “брутална тренировка от зората на фитнеса” и “живот без суплементи - тренировката на неандерталеца”(или нещо от тоя род) :cheese: .
Мнението беше редактирано от Cherniq_Konan на 25.04.08 09:52.
25.04.08
10:24
Не казвам, че сегашното поколение е по-глупаво, просто или аккто искате го наречете. Но е показателно пълната липса на желание за самообразоване. Нали не искате да кажете, че с 2 съвета то форума и вдигане на тежести - както и каквото дойде, е начина да се постигне БАЛАНСИРАНА ФИГУРА, ЗДРАВ ОРГАНИЗЪМ И УСТОЙЧИВА ПСИХИКА. Защото ако някой смята, че този спорт е само малко в ръкавите и тесни тениски... явно нещо не е подразбрал. Поне според мен.
Нещата не са толкова повърхностни и всеки уважаващ себе си билдър ще посегне към литературата и ще провери “защо, по дяволите, тези неща се получават така”.
Или вие подкрепяте тезата, че един човек, който не желае да прочете, а иска някой да му го даде сдъвкано и готово за употреба, пък ако може и да се получи, ако тренира вместо него, а той да си стои в барчето... то този човек не е глупав, той е просто часто то новото поколение, което скапаните от другото не разбират. Защото аз не мсиля така и купищата правописни грешки във форума и еднакви теми го доказват.
Който не е съгласен - моля да се опита да обори фактите!
Toчно те разбрах. И друг път си го изказвал това мнение и си напълно прав. :)
Просто призовах народа към ефективни мерки с-щу ‘лошите’. :-P
Вижте, въпросът не е в поколението, поне не напълно. И чие е това поколения? Пак е нашето май!
Въпросът е в това, доколко човек е самосъзнателен. Ще кажете, те са млади и прочие. Ами аз и в 8ми клас си бях толкова грамотна, колкото и сега. И тогава се мъчих и драпах сама да постигна нещата, не да прекопирам наготово нечий труд.
Българинът има едно невероятно тъпо и излишно чувство да се чувства жертва на някой си - я на възпитание, я на образование, я на политика... Житейския модел е много сбъркан и хората все чакат някой да ги “оправя”. Така, както са свикнали майките им да ги оправят, докато стъпят на твърда почва. Затова и сега просто чакат някой да им напише схемата и диетата, да им каже как да направят този и онзи цикъл и мислят, че ето на - щом пък се намира и кой да се потруди вместо тях, те нямат никакви грижи. Че някои си и плащат! :)
Има някои неща, които няма от къде да се знаят и прочетат, и тогава идва момент, в който да потърсиш съвет и насоки. Обаче, да отвориш тема, поредната тема с абсурдно тъпо заглавие и съдържание, мирише на страшен мързел.
Хмз..
Права си, по-добре е сами да откриват топлата вода, всеки за себе си. Опасявам се, че от чисто еволюционна гледна точка, единственото предимство което имаме пред маймуните е, че се възползваме от опита и постигнатото от предците ни.
Т.е. взимаш нещо наготово, а това ти открива възможност да оставиш нещо друго, което следващите да ‘вземат’.
Вини, ти ще изриташ ли детето си от вкъщи, когато стане на 15 да речем? Достатъчно голямо е да си набави храна и покрив само. Достатъчно голямо е да реши, дали да лежи или да си седне на задника. Дали няма да го ‘оправиш’ подръчквайки го да учи, напъвайки се да осигуриш средства за по-добро образование, за апартамент и т.н., все неща които да се получат без толкова много лични напъни?
Велин Иванов - фактите ти, не са точно факти, а по-скоро манипулативно поднасяне на информацията.
Пример:
Участниците в този форум, не четат изданието. (ти го написа това)
Сигурен съм, че болшинството са го чели, четат и ще продължават да го четат. Предполагам, че админите могат да изкарат статистика на посещенията. :-P
Въпреки това, има немалко потребители(главно нови), които продължават да питат FAQ въпроси. Така е, но явно този факт, не е еднозначен и въобще не върви като довод в полза на твърдението ти.
И това е прост пример.:)
И как ще ме убедиш, че един млад човек, обезателно е неук, немърлив и т.н., ако не е наясно с диетата си или не е изчел 10 книги по въпроса?
Най-малкото, надали това му е фикс идея. А току виж се оказало, че този скаран с диети и тренировки човек, има брилянтни познания по програмиране например. :)
А дали младото поколение въобще има афинитет към попиването на нови знания?
Със сигурност. Друг е въпроса, какви точно знания се търсят в момента.
Защото не се интересуват истински от спорта може би? А и защо да си купуват книги и списания , като могат да питат едни и същи въпроси тук и да им се отговаря? Защото искат всичко да стане бързо и лесно , без капчица труд.
Абе обявете им бойкот и толкова...Кво им отговаряте...Аз вече не им пиша как се пие креатин,протеин и тн.Да се оправят има си теми да си търсят.Като видат,че никой не им отговаря,ще,неще ще търси.
ЕДИТ:Сега ще кажете,че това противоречи на целия замисъл и мото на сайта,но това е положението.От край време е така.Опитните спряха да пишат,останаха само начинаещи,дето едни други се лъжат.
ЕДИТ2:Велине,може би в заглавието си искал да напишеш спорТните познания?Ако е така,някой модератор да го оправи :)
Мнението беше редактирано от Финдо на 25.04.08 15:25.
Съвременното общество, облагодетелствано от развитието на технологиите счита, че всичко трябва да получва наготово. Ако нямаше интернет, съответно този форум, въпросните жадни за смляна и индивидуализирана информация отново нямаше да потърсят първо четивото, а биха попитали някой от залата, в която трнират. И вече, ако там никой не им помогне - тогава идва ред на “старомодната” книга или какъвто и да е източник, съдържащ писмена информация.
25.04.08
15:44
Всичко си има граници. На вас като ви трябва нещо първо питате приятел, нали? “Абе да познаваш някой добър адвокат и да ме свържеш с него, защото искам да се консултирам?”, “Да знаеш къде е улица “Гладстон”“?
Има разлика от това и да търсиш по жълтите страници телефони на адвокати и в bgmaps.com улицата. Въпроса е да не се прекалява. Винаги е било така и ще бъде просто сегашните най - редовни във форума явно повече ги нерви ;) Успех и не взимайте толкова на сериозно всичко.
26.04.08
18:19
Прави сте в общи линии. Вижте... с темата си се стремя да накарам всички, които малко или повече правят нещо за себе си да обърнат внимание на тези, които искат да напреднат, но не им достига воля, опит или желание.
Хайде да не ги успокояваме с такива реплики... че е нормално да не четеш, а само да питаш и да се надяваш всичко да ти е наготово смляно.
Казвате, че опитните във форума са точно затова тук. Ами хайде да дадем приноса си за това да им посочим правилния (според мен, а и не само, като гледам постовете, като цяло) начин. Нима е нормално да не се чете? Или всички отричаме приноса на книгата, или каквото и да е четиво в развитието на всеки.
Опит се трупа със собствени знания. С чужди знания постижения няма. Всяко нещо трябва да се осмисли и да се приложи, спрямо частния случай на спортуващия.
Какво мислите?
26.04.08
18:25
Взимате го прекалено на вътре ;) Просто подминавайте глупостите.