10.08.07
05:01
Здравейте,искам да Ви попитам понеже виждам,че сте специалисти дали е ISOSTAR е добър за възтановяване след тренировка и дали има смисъл от него,тоест дали наистина дава повече енергия и дали има смисъл от него.
В фитнеса гледам че продават но не съм сигурен точно за какво е и незнам дали да си го взема,дали ще има някакъв ефект от него.
Предварително Ви Благодаря :)
13.08.07
22:33
..................................
Мнението беше редактирано от Красимир Йолов на 04.10.07 00:32.
04.09.07
05:52
И аз вече го пия и също много ми харесва лимона особено :)
01.02.10
15:40
Кажете нещо за ISOSTAR-a ...
Кога е най-добре да се приема ... преди тренировка , по време на тр или след .. ? .. и кога е най-голяма ефективността му ? ... Каква доза и колко пъти на ден ?
Не можах да открия нищо в Интеренет за това питам , а и на самата кутия нищо не пише, освен съставките и начина на приготвяне, а забравих да питам и в магазина, от който го купих .. ?
03.02.10
01:10
казано от C.Ronaldo 9 на 01.02.10, 15:40:
Кога е най-добре да се приема ... преди тренировка , по време на тр или след .. ? .. и кога е най-голяма ефективността му ? ... Каква доза и колко пъти на ден ?
Не можах да открия нищо в Интеренет за това питам , а и на самата кутия нищо не пише, освен съставките и начина на приготвяне, а забравих да питам и в магазина, от който го купих .. ?
Основната функция на изотоничните разтвори е рехидратация - т.е. възстановяване на водата и минералните соли (електролитния баланс). Те са основна част от приема на добавки при спортовете свързани с издръжливост. Приемът им може да се извършва непосредствено преди и по време на тренировка в количество 150мл на всеки 20минути (данните са от Rehrer et al. - Scand J Sports Med 1994; 4:159-172) и при такова количество не се наблюдават стомашни проблеми. Изотоничните разтвори са разтвори с точна концентрация на вещества - т.е. с осмоларитет около 280-290 mosmol. Ако е в суха форма трябва да се разтвори както производителя го е описал, за да се получи изотоничен разтвор. В противен случай , ако водата е по-малко ще имаш хипертоничен разтвор или хипотоничен ако е повече. Енергийни напитки от рода на Ред-Бул (686 mosmol) или Кока-Кола (650mosmol) са хипертонични и предизвикват обезводняване, което ги прави неподходящи при спортове като футбол.
Мнението беше редактирано от Krasimir Yolov на 03.02.10 03:20.
03.02.10
17:26
казано от Krasimir Yolov на 03.02.10, 01:10:
казано от C.Ronaldo 9 на 01.02.10, 15:40:
Не можах да открия нищо в Интеренет за това питам , а и на самата кутия нищо не пише, освен съставките и начина на приготвяне, а забравих да питам и в магазина, от който го купих .. ?Основната функция на изотоничните разтвори е рехидратация - т.е. възстановяване на водата и минералните соли (електролитния баланс). Те са основна част от приема на добавки при спортовете свързани с издръжливост. Приемът им може да се извършва непосредствено преди и по време на тренировка в количество 150мл на всеки 20минути (данните са от Rehrer et al. - Scand J Sports Med 1994; 4:159-172) и при такова количество не се наблюдават стомашни проблеми. Изотоничните разтвори са разтвори с точна концентрация на вещества - т.е. с осмоларитет около 280-290 mosmol. Ако е в суха форма трябва да се разтвори както производителя го е описал, за да се получи изотоничен разтвор. В противен случай , ако водата е по-малко ще имаш хипертоничен разтвор или хипотоничен ако е повече. Енергийни напитки от рода на Ред-Бул (686 mosmol) или Кока-Кола (650mosmol) са хипертонични и предизвикват обезводняване, което ги прави неподходящи при спортове като футбол.
Благодаря за отговора ... общо взето и аз също знаех нещо такова, обаче, исках да се подсигуря и с допълнителна инфорамация.
Внезапно ми изникна и друг въпрос ... Ако например днес си направя разтвора и не мога да го изпия целия , може ли на сутринта или по обяд да пия от него или трябва като веднъж се направи разтвор , да се изпие за 1h-2h .. ???
Мисля, че няма проблем да се пие на другия ден. Ако искаш за всеки случай го пъхни в хладилника.
А пробвали ли сте българския вариант: Изорей? цената е доста по-приемлива.
Аз си взимам Изорей, но само лятото при продължителни натоварвания (няколко часа колело) и да си призная, не мога да усетя някаква разлика дали с Изорея или без него. Вкусът е готин, освен това има и някакви въглехидрати.
03.02.10
19:17
казано от C.Ronaldo 9 на 03.02.10, 17:26:
... Ако например днес си направя разтвора и не мога да го изпия целия , може ли на сутринта или по обяд да пия от него или трябва като веднъж се направи разтвор , да се изпие за 1h-2h .. ???
Прочети дали в съдържанието е описан консервант от рода на натриев бензоат и/или калиев сорбат. Не ми се вярва да има, но не съм виждал кутия от сух Isostar, а и не ми се рови из нета. Може да се съхрани и без консервант но при температура под 4 градуса по Целзий - т.е. в хладилник. Иначе разтворен при наличието на захари и минерални соли е идеална среда за развитието на микроорганизми след няколко часа. В аптеките продават натриев бензоат (консервант), така че може да си купиш добавиш в количество около 0,1-0,2%. В П.И.К&Ко също продават консерванти - бензоата мисля, че е не повече от 10лв/кг. Важното в случая е този консервант да се разтвори добре, а не да падне като утайка - ще трябва да го разтръскаш добре и после да изчакаш да видиш дали е паднал като утайка. Ако не се разтваря добре сложи малко повече, но не повече от 0,4-0,5% - това преведено на нормален език означава 4-5грама натриев бензоат/1литър напитка. Мисля че опаковките с натриев бензоат, които продават в аптеките, са от 20грама. След това може да го филтруваш чрез много финна цедка, за да не ти дразнят гърлото евентуално неразтворени частици. Първо разтвори добре само напитката без консервант, филтрувай я - ако има утайки, и чак тогава сложи 2-3грама от бензоата (при 1литър напитка - отнася се и за последващите количества по-долу) и виж дали се разтваря напълно. След това, ако има утайки от бензоата, филтрувай наново и добави останалите 2-3грама бензоат, разбъркай отново и пак филтрувай. Малко сложно, но това е начина за запазване на 4-7% моно- или олигозахариден разтвор дълго време без ферментативни процеси. За 1-2 часа след пригoтвянето на разтвора (без консерванти) едва ли ще тръгне ферментация, но е хубаво, ако пиеш многократно от него да си наливаш в чаша, а не директно от шишето, защото в устата си също имаш микроорганизми.
Мнението беше редактирано от Krasimir Yolov на 04.02.10 15:18.
05.02.10
14:31
Благодаря отново.
По принцип разтвора го изпивам до час-два, както си му е реда, но веднъж не можах, поради простата причина, че не ми се пиеха течности и така изникна и въпроса ми, тъй като предполагам ще ми се наложи и за в бъдеще.
Относно шишето на етика на кутията пише, че след всяко разтваряне на продукта в шишето и изпиването му, шишето трябва да се изплаква с топла вода, както и правя и до сега нямам проблем. Когато мога ще го пия и в чаша, но просто на тренировка няма как да си нося чаша, така че ще продължа да си пия от шишето и дано да нямам проблеми.
Според вас кой продукт за покачване на маса ще ми пасва с ISOSTAR-a и няма да се появи отрицателен ефект .. т.с какъв продукт за покачване на маса мога да приемам заедно с ISOSATR преди и след всяка тренировка, така че да не ми вреди и двата продуката да вървят ръка за ръка и да не си влиаят взаимно ?
Мисля, че няма да имам проблем при приемането на 2 продукта заедно, тъй като ефектът на ISOSTAR е доста различен от продукти за покачване на маса, а и мисля, че ISOSTAR е доста лек за приемане...
Мнението беше редактирано от C.Ronaldo 9 на 05.02.10 14:33.
05.02.10
14:47
казано от C.Ronaldo 9 на 05.02.10, 14:31:
...Когато мога ще го пия и в чаша, но просто на тренировка няма как да си нося чаша, така че ще продължа да си пия от шишето и дано да нямам проблеми...
За какви проблеми става въпрос? Пиеш от шишето, после измиваш като всеки домакински съд и толкова.
казано от C.Ronaldo 9 на 05.02.10, 14:31:
...Според вас кой продукт за покачване на маса ще ми пасва с ISOSTAR-a и няма да се появи отрицателен ефект .. т.с какъв продукт за покачване на маса мога да приемам заедно с ISOSATR преди и след всяка тренировка, така че да не ми вреди и двата продуката да вървят ръка за ръка и да не си влиаят взаимно?...
Не се сещам за хранителна добавка, с която Isostar да НЕ може да се комбинира.
Аз, например, бих ти предложил да смесиш Isostar с ВСАА (на прах) и да ги пиеш по време на тренировка.
08.02.10
10:03
Isostar е изотоник и комбинирането му с каквото и да е друго го променя - т.е. използваш го като въглехидратно-минерално-солева напитка. Нищо няма да ти стане, но обезмисляш приема му като изотоник. Класически изотонични разтвори познати на всички са 0,9% NaCl и 5% глюкоза, но дори и те са изотоници само ако се приемат отделно. В момента в който добавиш ниско-молекулно съединение ти променяш значително осмоларитета на разтвора. Затова най-добре пий BCAAs преди 15-20 минути тренировка, Isostar непосредствено преди и по време на тренировка и след тренировка гейнър или протеин.
Мнението беше редактирано от Krasimir Yolov на 08.02.10 11:27.
04.01.11
11:59
Изостар се продава във всяка Билла на щанда за безалкохолни
и си пие по време на тренировка