24.04.08
19:00
Ето го и моят хранителен режим , мисля че на пръв поглед изглежда наред , но така и си стоя на 73 килограма (186см , 22год) . А на сметки уж всичко е точно . 2700 трябва да ми е за поддържане на тегло , с този режим приемам ~3200 . Но имам чувството , че и това което качвам е по-скоро мазно ...
Ето го режима :
7:30 200гр натурален сок ; 150гр овесени ядки ; 4 белтъка и 1 жълтък
тренировка
11 70гр малтодекстрин ; 40гр протеин ; ВСАА
13 120гр ориз ; 140гр пилешко ; малко салата с 15гр зехтин
16 1 кофичка кисело мляко ; 1 филия хляб
19 120гр ориз ; 140гр пилешко ; салата с 20гр зехтин
21:30 240гр извара ; 20гр ленено олио ; 1 жълтък
протеин 214 (2,9/кг) ; въгл. 418 (5,7/кг) ; мазнини 85 (1,2/кг) ——- 3293 кал
Мисля че въглехидратите могат да се направят още малко повече , но къде какво да вмъкна ? При киселото мляко например съм сложил една филия , защото не знам какво друго би отивало там . Мога ли да добавя още някакви неща към основните ядения без да забавям много усвояването или е по-добре да са така само да увелича грамажа на ориза и пилешкото ...
И не знам защо и с този режим не качвам маса ...
Очаквам критики
24.04.08
19:09
От колко време го спазваш, та не качваш? И мерки и огледало гледаш ли?
Нормално е да качваш мазно, защото преобладават въглехидратите.
Що се отнася до калориите, на твое място бих гонил по-голямо число. Аз съм 16/165/65 и се старая да поддържам твоя калориен прием. Освен това да те питам с какъв калкулатор/таблица изчисли цифрите?
25.04.08
13:20
казано от torres на 24.04.08, 19:00:
Ето го и моят хранителен режим , мисля че на пръв поглед изглежда наред , но така и си стоя на 73 килограма (186см , 22год) . А на сметки уж всичко е точно . 2700 трябва да ми е за поддържане на тегло , с този режим приемам ~3200 . Но имам чувството , че и това което качвам е по-скоро мазно ...
Ето го режима :
7:30 200гр натурален сок ; 150гр овесени ядки ; 4 белтъка и 1 жълтък
тренировка
11 70гр малтодекстрин ; 40гр протеин ; ВСАА
13 120гр ориз ; 140гр пилешко ; малко салата с 15гр зехтин
16 1 кофичка кисело мляко ; 1 филия хляб
19 120гр ориз ; 140гр пилешко ; салата с 20гр зехтин
21:30 240гр извара ; 20гр ленено олио ; 1 жълтъкпротеин 214 (2,9/кг) ; въгл. 418 (5,7/кг) ; мазнини 85 (1,2/кг) ——- 3293 кал
Мисля че въглехидратите могат да се направят още малко повече , но къде какво да вмъкна ? При киселото мляко например съм сложил една филия , защото не знам какво друго би отивало там . Мога ли да добавя още някакви неща към основните ядения без да забавям много усвояването или е по-добре да са така само да увелича грамажа на ориза и пилешкото ...
И не знам защо и с този режим не качвам маса ...
Очаквам критики
Вместо филия хляб яж някакви ядки с млякото.Стафиди,фъстъци,орехи,лешници,бадеми.Ако пък не искаш ядки ханпи 2-3 банана.
Предполагам си с бърз метаболизъм, така че вкарай и някое друго ядене, яж през 2 часа и доста калорично.Увеличи протеина и въглехидратите задължително. Оризът сварен ли е 120гр. или суров?
Протеина, бцаа то и малтодекстерина веднага след тренировка ли ги взимаш и на каква фирма са? Ако са Бг забрави!
Протеинът , ВСАА и малтодекстринът не са български . Аз не живея в България .
А за режима ако го направя още повече калории ме е страх , че ще почна да се омазнявам лошо . Изтеглих си тренировката сутрин за да имам повече хранения след нея . Ориза е 120гр в сурово състояние . Сварявам си 250 гр и гледам да ги изям на две ядения през деня . Ползвах калкулаторите от сайта .
Значи до колкото разбрах за 73кг , 186см , 22 год , нямам други физически натоварвания освен тренировки 4х1час седмично ми трябват около 2700-2800 да поддържам теглото . И за да качвам го правя на 3200 , като приемам 3гр протеин на кг , въглехидратите около 5,5-6 и 1/кг мазнини . Протеините ако ги вдигна още за сметка на въглехидратите няма ли да са излишни ? Повече от 3/кг ... Мазнините ако ги вдигна за сметка на въглехидратите дали ще качвам по чисто ?
Какво да взема с млякото следобед ми е голям въпрос , защото тогава съм на работа ... а ядките тука са много скъпи . Може би някъкви банани ще вкарам там .
Дали аз не бъркам нещо със сметките ? Тренирам и си броя калориите от толкова време , а нямам кой знае какъв напредък . Като качвам по малко килограмите в огледалото забелязвам , че като че ли е основно мазнини ... и от там си казвам тука нещо не върви и пак ям по-малко поне да не съм мазен .
Аз пък съм момиче и също се чудя защо не качвам! Не съм висока, само 153см, но все пак мисля че 40кг. са ми малко... Поне 2-3-4 кг. тряба да кача... би било важно за здавословното ми състояние :)! ... Ще си напиша какво си похапвам пък дайте някой съвет... ???
Закуска - чисто кафе; понякога му слагам какао или канела; пия мултивитамини; понякога пия прясно изцеден лимонов сок
Закуска към 10:30-11:30ч. - Грейпфурт; Банан; Портокал; Моркови; или др. плод или зеленчук
Обяд - Овесено хлебче Іили от елда, оризово брашноІ + сирене/кашкавал + крастаица + горчица; 2бр. варени яйца с поправки може и с овесено хлебче или сирене; омлетче; Салата + смляни семена Ітиквено,лененоІ; кисело мляко с овес + лелнено семе и стафиди; Оризови макарони със сирене и доматен сос; Зеленчукова супа;
Вечеря 1 - Голяма салата със лимонов сок и зехтин може и със сиренце или семена
Вечеря 2 -
19.05.11
21:12
@Vasko - Не съм съгласен с това мнение. От 8 месеца пия единствено протеин, креатин и глутамин на българска фирма и качих около 9 килограма. Разбира се, спазвам диета и тренировъчен режим.
П.С. Хм. сега видях, че е доста стара тема :D
Мнението беше редактирано от ActionHank на 19.05.11 21:13.
20.05.11
22:27
казано от torres на 24.04.08, 19:00:
Очаквам критики
А защо никой не го попита за тренировката?
Ако размахва розови гири, прави 5 упражнения за бицепс и по един час кардио на тренировка - съвсем нормално да не качва.
За да качи, тялото трябва да има достатъчно СИЛЕН стимул. И стимулът идва от тренировката. Храната само е необходимият строителен материал и енергия за качването.
Маса може да се прави на маса (макар че при някои хора и това не помага), но мускули се правят с тежки тренировки с преобладаващи многоставни упражнения!
А и храната не е само калории, протеини и въглехидрати за да качваш. При някои хора протеинът не се усвоява достатъчно добре, ако не е придружен с достатъчно мазнина и мастно-разтворими витамини, които са нужни за смилането и усвояването му.
поздрави