26.04.08
14:41
Здравейте .Току-що си купих 1 кг протеин на JK Ultra Whey Pro за 40 лв от магазина на Пиротска в София. Въпроса ми е колко често да го взимам ? На опаковката пише 3 пъти на ден по 30 гр но това ми се вижда ужасно много ? Чувал съм ,че се взима 30 гр след тренировка ? Колко е точната “доза” ;) ? Иначе съм 70 кг 182 см и тренирам от 6 месеца ако има значение
Темата беше редактирана от NavigatoR на 26.04.08 14:42.
26.04.08
15:17
Да бе ужасно много друг път. Два пъти на ден го взимай е моя съвет. Или сутрин след ставане и след тренировка или преди и след тренировка. Както ти прецениш. По 30 грама.
Не,че си направил най-добрият избор на протеин...
В тренирочъчни дни: сутрин на гладно и след тренировка.Може и преди тренировка също,но според мен може да си спестиш тази доза.
В нетренировъчни дни: сутрин на гладно.
На опаковката са написали, че се пие 3 пъти на ден, защото имат предвид, че и преди лягане може да се удари 1 доза (въпреки, че говорим за суроватка).
27.04.08
08:01
казано от NavigatoR на 26.04.08, 14:41:
Здравейте .Току-що си купих 1 кг протеин на JK Ultra Whey Pro за 40 лв от магазина на Пиротска в София. Въпроса ми е колко често да го взимам ? На опаковката пише 3 пъти на ден по 30 гр но това ми се вижда ужасно много ? Чувал съм ,че се взима 30 гр след тренировка ? Колко е точната “доза” ;) ? Иначе съм 70 кг 182 см и тренирам от 6 месеца ако има значение
След врема ще разбереш, че няма ужасно голяма доза протеин, просто защото няма такова нещо като доза протеин. Протеина е храна, така че, както н можеш да кажеш “доза пържола”, така и при протеина няма нищо фиксирано. Аз съм пил и по 30-40 грама, и по 300. Според мен под 60 грама на ден, на два прима по 30 няма смисъл, ефекта ще нищожен. Ако прецениш, че излиза скъпо - така е, при това дори този протеин се води евтин. Интересно ми е обаче от страна на другите потребители защо не го смятат за добър.
казано от Георги Николаев на 27.04.08, 08:01:
След врема ще разбереш, че няма ужасно голяма доза протеин, просто защото няма такова нещо като доза протеин. Протеина е храна, така че, както н можеш да кажеш “доза пържола”, така и при протеина няма нищо фиксирано. Аз съм пил и по 30-40 грама, и по 300. Според мен под 60 грама на ден, на два прима по 30 няма смисъл, ефекта ще нищожен. Ако прецениш, че излиза скъпо - така е, при това дори този протеин се води евтин. Интересно ми е обаче от страна на другите потребители защо не го смятат за добър.
Много ми е интересно като пиеш по 300 гр само от прах,колко поемаш от храната?Интересно ми е също колко си килограма?И как мислиш,дали усвояваш количеството протеин което поемаш(ако наистина е така както казваш)?
Относно продуктите на JK(JC ??!),или която и да е друга българска фирма,ще се въздържа от коментар,не за друго ами понеже достатъчно е коментирано и няма за пореден път да вадим стари спорове и теми на яве.
казано от Jay_C на 27.04.08, 13:20:
Много ми е интересно като пиеш по 300 гр само от прах,колко поемаш от храната?Интересно ми е също колко си килограма?И как мислиш,дали усвояваш количеството протеин което поемаш(ако наистина е така както казваш)?
Относно продуктите на JK(JC ??!),или която и да е друга българска фирма,ще се въздържа от коментар,не за друго ами понеже достатъчно е коментирано и няма за пореден път да вадим стари спорове и теми на яве.
На мен ми казаха че това е американски протеин ,който просто се пакетира в България ?
27.04.08
15:17
казано от Jay_C на 27.04.08, 13:20:
Значи стигал съм до 300 грама когато бях решил да се натъпча до козирката с протеин и пиех един соев боклук от 12 лева килото. Иначе ясно, че не се е усвоявал повечето. Също така, рядко пия повече от 100 на ден общо. Примерно 80 от протеин и 150 от храната, 230 общо, около 2.5 грама на килограм, перфектно. Килограмите ми са да речем 85-90. При тези килограми 200-250 грама протеин е перфектно, смея да твърдя. Иначе относно Дей Кей - нямам намерение да коментираме отново българските добавки, просто както каза пича който си го е купил, води се че е на Сорт Фарма САЩ. Ако това е така, това не променя ли нещата? Основния въпрос тук по-скоро е дали това е така и може ли сигурно да се провери.
28.04.08
09:42
Според мен е безмислено да се правят повече от 1-2 приема на сурватъчен протеин на ден. Един след тренировка и евентуално още един преди или сутрин на гладно.
21.05.14
10:12
Темата е много стара,но може пък на някой да му е от полза.Моя въпрос е следния:Това със сутрин на гладно и след тренировка ми е ясно,но как променя храненията ми досега преди да почна да взимам протеин?До сега сутрин след сън гледах веднага да ям 4 арени яйца и овесени ядки.Ако взимам протеина на гладно трябва ли да изчакам известно време преди да си изям закуската? Както и след тренировка ,когато пия протеин веднага след нея след колко време трябва да ям?
21.05.14
10:28
казано от Божидар Нешев на 21.05.14, 10:12:
Темата е много стара,но може пък на някой да му е от полза.Моя въпрос е следния:Това със сутрин на гладно и след тренировка ми е ясно,но как променя храненията ми досега преди да почна да взимам протеин?До сега сутрин след сън гледах веднага да ям 4 арени яйца и овесени ядки.Ако взимам протеина на гладно трябва ли да изчакам известно време преди да си изям закуската? Както и след тренировка ,когато пия протеин веднага след нея след колко време трябва да ям?
Защо си решил, че ти е нужен протеин поначало, след като (ако) си се храниш достатъчно добре и без него? Ако е за т.нар. пресичане на катаболните процеси в гореспоменатите два момента - далеч не са толкова страшни и фатални и не е жизнено необходим протеинът. Ако така или иначе си го взел или просто не подлежиш на разубеждаване - половин-един час след протеина можеш да си се храниш. Малко по-малко или малко повече, все едно, няма голяма разлика.