Соковете Cappy какво мислите за тях?

Прескочи до:

24.04.08
08:34

ozo, хранителните ми навици са ужасно стриктни, в очите на другите дори фанатични. Въпросът е там, че това въобще не ме интересува, защото благодарение на тях:

1. Излекувах акнето си.
2. Справих се с безсънието и умората.
3. Чувствам се много по-енергичен.
4. Постигнах мноого по-добри резултати в залата и по-отношение на тялото.
5. Предстои да постигна още ред неща.

Моето мнение е, че с правилните хранителни приеми може да направиш АБСОЛЮТНО всичко с организма си и да се предпазиш от почти всеки един здравен проблем без хапчета и доктори. Дали ще пиеш капи или не си е твое решение и пряко то няма да окаже ефект върху здраветото. Но разбирайки една много по-дълбока концепция на здравословното хранене може да прецениш как капи е една малка прашинка от нездравословната вихрушка на модерните храни. Не говорим за един сок или вафличка... говорим за това, което ядеш като цяло. Статистиките достатъчно ясно го показват - в 21 първи век има здравен център на почти всеки 100 метра, но въпреки това болестите и проблемите се увеличават. А хората стават все по-мързеливи и се хранят все по-нездравословно - скачат до аптеката, взимат си хапче и се надяват, че това ще компенсира грешките им. Да, ама не.

“С какво ли са хранени тея животни, помислете и за соята - дали не е генно модифицирана, дали фъстъците, които ядете не са канцерогенни и прочие и прочие. Ако издребнявате (издребняване не е точната дума, нещата са сериозни, но сме безсилни) до такава степен ще пиете само вода, а храната ви ще е във вид на пудра. Не, благодаря…”

Сега ще ти дам пример с моя хранителен режим (който все още предстои да се усъвършенства, но все пак).
Аз не ям пшеница и някои други житни култури като, както и всеки един продукт, направен от тях - хлябове, хлебни изделия, прочие.
Не ям мляко и млечни продукти.
Не ползвам захар и подсладители.
Не ползвам транс-мазнини.
Не ям абсолютни никакви храни в опаковка, както вече бях споменал.

Страшно лишение изглежда, но в интерес на истината качвам чиста мускулна маса без проблеми. Преобладаващите храни са плодове, зеленчуци, месо, яйца, бадеми, стафиди, всякакви зелении, кафяв ориз и сладки картофи. Пия само и единствено вода и евентуално ако ми се пие нещо сладко фреш сок. За мазнина ползвам зехтин. Това са продукти, достатъчни да изхранят дори най-големите и хищни хора. Не...нямам предвид, че този режим е идеалът за здравословен режим. Всеки трябва сам да открие кое е здравословно към него и кое не. Аз имам лактозна непоносимост и която и културистична диета да ми предложи да ям мляко и млечни продукти, няма да я следвам (освен ако не си намеря здравословно фермерско мляко), защото здравето е пред всичко.

Лично според мен фитнес диета и здравна диета са две различни неща, но хубавото е това, че могат да се комбиранат (което се старая да правя) и да се постигне двоем успех - здраво тяло и силно/голямо тяло.

А това, че всяка една храна е нездравословна и ако трябва да се храним здравословно, то трябва да пием само вода от местния извор е нищо повече от оправдание, за да се откажеш от иначе неблагоприятни хранителни навици.

Мнението беше редактирано от Калоян Я. на 24.04.08 08:37.

24.04.08
12:25

казано от Калоян Янкулов на 24.04.08, 08:34:

Не ям абсолютни никакви храни в опаковка, както вече бях споменал.

Ами твоя си работа, но за мен това граничи с болестно състояние. Щом смяташ, че си струва и се чувстваш добре - твоя воля. Онова по-горе си е мое мнение, не се засягай, нищо лично.

24.04.08
15:19

Би ли обеснил защо е болестно състояние? Храня се достатъчно много, достатъчно вкусно, достатъчно често и на всичкото отгоре натурално. Не виждам защо ми е нужда да прибягвам до вафли и кроасани? Нито са хранителни, нито са ми вкусни. Не съм решил така, за да се правя на оригинален, нито пък гранича с разни болестни състояния. Не само, че се чувствам по-добре... решавам конкретни здравни проблеми. И по-интересно е, че хиляди хора по света се хранят по този начин. Когато диабет, хиперинсулизъм или нещо друго (а те са доста) почукат на здравните врати почваш да разбираш каква е разликата от това да пиеш капи или вода.

Не искам да ти се хваля, но хранителните ми методи съм ги препоръчвал дори на съученици и познати - след точно един ден ме посрещат с “Кало, много по-добре се чувствам като почнах тая диета”.

Но окей.. достатъчно отклонихме темата, а и всеки си има право на мнение, както ти каза. :)

Калояне защо живееш в София бе братле? Знаеш ли колко е вреден там въздухът? По-добре бъди отчелник някаде в някоя планина бе човек, знаеш ли колко здравословно е това? Калояне защо носиш обувки? По-добре ходи бос, това е доста по здравословно за краката... Калояне приятелю на кафе или заведение няма да излизаш, че тутакси си глътнал някоя вредна миризма..... Калояне няма да се веселиш с приятели, че случайно си испил едно капи и  2 водки! Аве Калояне ти за какво си жив?

П.П Живеем в едно модерно общество в което е невъзможно да избягаме от пороци и лоши храни, за това си гледайте живота да ви е готин, и не се вманиачавайте в нищо, било то хранене и прочие, защото това няма да доведе до нищо добро. Аз винаги съм обичал да давам пример с нашите баби и дядовци: Някога мислиш ли, че са гледали дали това е било мръсно, онова презряло, трето вредно или четвърто не добро за организма им.... отговорът е НЕ! на хората като цяло не им пукало какво слагат в устата, а пък живеели много по-дълго от нас... те просто живеели във времена без стрес,замърсяване и най-различни медикаменти.

25.04.08
17:45

Живея в София, защото съм роден тук и ми харесва. Въздухът е вреден, но с правилен хранителен прием могат да се ограничат токсините. Не ми допада идеята да съм отчелник, а на планина често ходя - тъй че да живея в планината също отпада. Нося обувки, защото ми е по-удобно с тях и не виждам какво му е здравословното да си с цепени и наранени крака. Излизам на кафе и не се притеснявам от миризмите. Капи пия понякога. Водка не, защото не ми харесва вкуса. Една от причините да съм жив е да се радвам на здравословния ми живот ;)

Не си ми разбрал поста, но аз вече го отбелязах. Хората смятат хранителните ми навици за фанатични, но те не са. Повтарям: храня се с много храна, която ми харесва, винаги съм сит. Нямам нищо против Капи, нито Водка, нито вафли Боровец. И пряко (потретвам) те по абсолютно никакъв начин не променят факта дали си здрав или не. Но когато капито е по литър на ден, боровеца като десерт след всяко ядене, водката всяка вечер пред телевизора до напиване - тогава вече вихрушката на нездравословния живот те е завлякла.

Разбира се, че нищо не трябва да е фанатично. Съжалявам, ако съм прозвучал като някъв странен хранителен екземпляр. Няма такова нещо. Съвсем нормален средностатистически тинейджър. Просто съм се поинтересувал от здравословно хранене, приложил съм го, до колкото мога, и съм останал доволен от резултатите. Да се храниш здравословно не означава да не пиеш капи, водка и да не ядеш вафли боровец и вече го коментирахме с Ради - важно е да имаш необходимата култура, за да прецениш сам за себе си в какви количества, кога и как може да правиш свободно компромиси, така че хем да се храниш здравословно, хем да се наслаждаваш на живота максимално. А и освен това аз лично не познавам човек, който е постигнал добри резултатите като е седял в една от крайностите - крайно нездравословния живот или фанатично здравословния живот, включващ зверски лишения, глад и прочие.

Аз винаги съм обичал да давам пример с нашите баби и дядовци: Някога мислиш ли, че са гледали дали това е било мръсно, онова презряло, трето вредно или четвърто не добро за организма им....

Ужасно добър пример, потвърждаващ твърденията ми, даваш! Поздравления за което. Бабите и дядовците ни са се хранели с мръсни и презряли плодове. Но това, че са мръсни или презряли няма нищо общо с това да не са натурални. Днес младите се хранят с чисти, излъскани с какви ли не препарати, плодове. Пият чистия преработен “натурален” сок, защото е най-лесно да скочиш до магазина и да си го купиш, отколкото да го цедиш плодове и да правиш фрешове. Моят хранителен режим е доста по-близо до хранителния режим на предците ни, отколкото режима на един типичен гражданин: 11.00 - mcDonalds, 15.00 - KFC, 20.00 - mcDonalds.

...те просто живеели във времена без стрес,замърсяване и най-различни медикаменти.

В 21 век всеки желаещ може да живее така. Не мога да живея здравословно, защото света е нездравословен е оправдание.

П.с.: Ето ти да слушаш от човек с много повече опит от мен, ако ми нямаш достатъчно доверие и не ми вярваш, че с правилен хранителен прием може да правиш АБСОЛЮТНО всичко с организма си :): http://www.youtube.com/user/ultrawellness

Мнението беше редактирано от Калоян Я. на 25.04.08 17:53.

25.04.08
18:26

Майната и на химията, има толкова по-вредни неща, ама много захар...

казано от Калоян Янкулов на 25.04.08, 17:45:

Живея в София, защото съм роден тук и ми харесва. Въздухът е вреден, но с правилен хранителен прием могат да се ограничат токсините. Не ми допада идеята да съм отчелник, а на планина често ходя - тъй че да живея в планината също отпада. Нося обувки, защото ми е по-удобно с тях и не виждам какво му е здравословното да си с цепени и наранени крака. Излизам на кафе и не се притеснявам от миризмите. Капи пия понякога. Водка не, защото не ми харесва вкуса. Една от причините да съм жив е да се радвам на здравословния ми живот ;)

Не си ми разбрал поста, но аз вече го отбелязах. Хората смятат хранителните ми навици за фанатични, но те не са. Повтарям: храня се с много храна, която ми харесва, винаги съм сит. Нямам нищо против Капи, нито Водка, нито вафли Боровец. И пряко (потретвам) те по абсолютно никакъв начин не променят факта дали си здрав или не. Но когато капито е по литър на ден, боровеца като десерт след всяко ядене, водката всяка вечер пред телевизора до напиване - тогава вече вихрушката на нездравословния живот те е завлякла.

Разбира се, че нищо не трябва да е фанатично. Съжалявам, ако съм прозвучал като някъв странен хранителен екземпляр. Няма такова нещо. Съвсем нормален средностатистически тинейджър. Просто съм се поинтересувал от здравословно хранене, приложил съм го, до колкото мога, и съм останал доволен от резултатите. Да се храниш здравословно не означава да не пиеш капи, водка и да не ядеш вафли боровец и вече го коментирахме с Ради - важно е да имаш необходимата култура, за да прецениш сам за себе си в какви количества, кога и как може да правиш свободно компромиси, така че хем да се храниш здравословно, хем да се наслаждаваш на живота максимално. А и освен това аз лично не познавам човек, който е постигнал добри резултатите като е седял в една от крайностите - крайно нездравословния живот или фанатично здравословния живот, включващ зверски лишения, глад и прочие.

Аз винаги съм обичал да давам пример с нашите баби и дядовци: Някога мислиш ли, че са гледали дали това е било мръсно, онова презряло, трето вредно или четвърто не добро за организма им....

Ужасно добър пример, потвърждаващ твърденията ми, даваш! Поздравления за което. Бабите и дядовците ни са се хранели с мръсни и презряли плодове. Но това, че са мръсни или презряли няма нищо общо с това да не са натурални. Днес младите се хранят с чисти, излъскани с какви ли не препарати, плодове. Пият чистия преработен “натурален” сок, защото е най-лесно да скочиш до магазина и да си го купиш, отколкото да го цедиш плодове и да правиш фрешове. Моят хранителен режим е доста по-близо до хранителния режим на предците ни, отколкото режима на един типичен гражданин: 11.00 - mcDonalds, 15.00 - KFC, 20.00 - mcDonalds.

...те просто живеели във времена без стрес,замърсяване и най-различни медикаменти.

В 21 век всеки желаещ може да живее така. Не мога да живея здравословно, защото света е нездравословен е оправдание.

П.с.: Ето ти да слушаш от човек с много повече опит от мен, ако ми нямаш достатъчно доверие и не ми вярваш, че с правилен хранителен прием може да правиш АБСОЛЮТНО всичко с организма си :): http://www.youtube.com/user/ultrawellness

Първо братле още не си дорасал за да се опитваш да расъждаваш, не давай непълни цитати съвсем друго имам в предвит, разбирам те напълно, че си 16-17 годишен хлапак който му е харесало идеята да бъде “фитнес манияк” , да бъдеш човекът с перфектната диета, но явно не си видял нещатата такива каквито са. Другото което е още не си започнал да си искарваш паричките за прехрана и за това с лекомислие парадираш с това колко си бил културен в храненето, хайде да те натисне живота пък тогава когато не ти останат финанси се опитай да си помислиш какво е по добре да си вземеш от супера, 1л. нат.сок за 2 лв. или 3 кг партукали за да си направиш 2л. фреш за 6лв..... и третото което е съм сигурем, че въпреки твойта уникална диета, аз с мойта нездравословна изглеждам доста по добре от теб.

П.П За дядовците ни имах в предвит, че примерно приемат доста повече холестерол и други токсични съставки отколкото твоят перфектен план, и те със сигурност ще са по дълголетни от теб! Другото което е, че те не са могли да използват модерни обувки и маратонки, но пък за сметка на това не са имали и габички и краката не са им мерисали на пор! И третото което е, човек няма как да се радваш на живота, ако в мислиш всичко да ти е перфектно(защото ти все още си мечтаеш за такъв живот, не си го вкусил, не знаеш какво е да си седиш у дома, за да не би случайно да не се въстановиш, а втойте приятели да се веселят в това време някаде)

Мнението беше редактирано от Николай Маринов на 25.04.08 22:29.

26.04.08
09:39

казано от ozo на 23.04.08, 21:22:

ПП. А, относно бирата вместо натуралния сок - разумно, разумно. Аз от своя страна пък ти препоръчвам чист спирт - няма консерванти ;)

казано от Crazy_With_Razor на 23.04.08, 22:52:

И да, бих изпил една бира пред това жалко подобие на ‘’натурален сок’’ капи.

Бирата е в пъти по-добре от Капи - то :)

казано от Николай Маринов на 25.04.08, 22:20:

Другото което е още не си започнал да си искарваш паричките за прехрана и за това с лекомислие парадираш с това колко си бил културен в храненето, хайде да те натисне живота пък тогава когато не ти останат финанси се опитай да си помислиш какво е по добре да си вземеш от супера, 1л. нат.сок за 2 лв. или 3 кг партукали за да си направиш 2л. фреш за 6лв.....

Ако толкова съм го закъсал за пари, Капи-то ще е последното нещо, за което ще помисля в магазина, защото е глезотия, без която всеки може. Първо ще помисля за месо, яйца, мляко и други жизненоважни хранителни продукти.

казано от Николай Маринов на 25.04.08, 22:20:

П.П За дядовците ни имах в предвит, че примерно приемат доста повече холестерол и други токсични съставки отколкото твоят перфектен план, и те със сигурност ще са по дълголетни от теб!

Дядовците ни са се хранили по-добре от нас. Храната е била по-естествена и с по-малко боклуци и химия в нея.

TE

26.04.08
20:46

казано от Петко К на 26.04.08, 09:39:

Бирата е в пъти по-добре от Капи - то :)

Може ли малко обяснение, в смисъл в бирата няма ли голям брой калории, които ти се “лепват”, пък и алкоохлът, колкото ималък да е като количество вреди...

Понеже псоменахте кола и пепси - В Индия техните продукти са забранени от няколко години, понеже при изследвания са открили голямо количество пестициди в тях. Предполагам, че ако бъде тествана и тук едва ли ще е много по-здравословна....

BU

27.04.08
13:18

казано от Калоян Янкулов на 24.04.08, 08:34:

Не ям мляко и млечни продукти.

Мен само това ми хвана окото.Не ядеш млечни продукти?Мини на постно тогава-още по-добре.

Аз предпочитам да се чувствам като лайно,но стомаха ми да е пълен с говеждо,бира и семки.

Мнението беше редактирано от BusyMan на 27.04.08 13:18.

27.04.08
13:30

И какво им е толкова безценното на млечните, че да не може без тях!?
По въпроса за бирата - тя е малко по-натурална така да се каже :) И няма толкова висок ГИ, нито калориите са кой знае колко (150-170 ккал в 500 мл, и 12 гр въглехидрати). Докато капито е захар и химия и има калории (50 ккал на 100 грама, ако не се лъжа, или 250 за половин литър), които директно се лепват, заради високи ГИ (щото са от чиста захар).
Т.е., за инцидентна консумация бих избрал бирата пред Капи. А при редовна консумация - минерална вода, чай или кафе без захар.

27.04.08
15:07

Млечните продукти са супер богати на протеини,лактоза,витамини,ензими и ,ако са качествени, млечно-киселите продукти съдържат пълноценна жива закваска:млечно-кисели бактерии,пробиотици и така нататък с неоспорими здравословни свойства,за които е писано в много от статиите на сайта.

27.04.08
15:07

Не ядеш млечни продукти?

Единственото нещо, което изглежда си прочел като хората от поста ми - да, не ям млечни продукти. Какъв е проблема в това? Изреди ми 3 основателни причини да ям млечни продукти и после аз ще ти изреда 3 по толкова основателни причини да не ям.

Всичко, което си изброила, Ива, се отнася за истинските млечни продукти, а не тези, които зимаш от магазина. И съм го писал.. и линкове съм давал...

Пастьоризираното, хомогенизираното, нискомасленото и всички млечни продукти, направени от тях смучат яко. :)

Мнението беше редактирано от Калоян Я. на 27.04.08 15:14.

27.04.08
18:02

Калояне, аз за разлика от други хора се позачетох в линковете които си дал и сериозно започнах да преосмислям хранителния си режим и изключих някои храни(като млечните) и да видим как ще ми се отрази...блогът ти е много полезен, продължавай да го развиваш  :coolsmile:

27.04.08
18:06

Пълни боклуци са както и всички останали “сокове” които се продават.Набухани са с химикали за да издържат по-дълго и са разредени.Единствения истински сок е този ,който си правя всяка сутрин със сокоизтисквачката-4 портокала и 1 грейпфрут ;)

29.04.08
11:32

казано от Петко К на 27.04.08, 13:30:

И какво им е толкова безценното на млечните, че да не може без тях!?
По въпроса за бирата - тя е малко по-натурална така да се каже :) И няма толкова висок ГИ, нито калориите са кой знае колко (150-170 ккал в 500 мл, и 12 гр въглехидрати). Докато капито е захар и химия и има калории (50 ккал на 100 грама, ако не се лъжа, или 250 за половин литър), които директно се лепват, заради високи ГИ (щото са от чиста захар).
Т.е., за инцидентна консумация бих избрал бирата пред Капи. А при редовна консумация - минерална вода, чай или кафе без захар.

На черното бяло ще каже, ама той да е прав... :)
Какво толкова му има на капи-то. Вие го изкарахте, че е само химия. По-скоро разреден с вода сок от дадения плод, но не ми се спори за това. Захар..е колко е тя тая захар...поне не е газирано. Не, не няма да споря !
Това, че предпочиташ БИРА пред натурален сок не я прави по-полезна и здравословна :)
А пък оня пич дето вика, че млякото и млечните продукти били вредни - много поздрави от 99% от учените. Явно той е от типа хора, които вярват във великата конспирация....

Мнението беше редактирано от ozo на 29.04.08 11:35.

29.04.08
12:21

казано от ozo на 29.04.08, 11:32:

На черното бяло ще каже, ама той да е прав... :)

Да, виждам ;)

Аз съм прав винаги ;) Принципно, когато пиша нещо в публичното пространство, избягвам да пиша грешни неща. Но не си губя времето да споря. Който не е съгласен - това си е негово право, да се оправя.
Да, бирата е по-здравословна. И да, млечните са вредни за някои хора.
Пий си капито, някой да ти е забранил? :)

Мнението беше редактирано от Петко К на 29.04.08 12:29.

29.04.08
12:53

Че и шампанското е газирано. Има и една напитка, която се прави от бъз и също се газира. Това са натурални продукти и се газират от различни естествени процеси (дрожди и тн.). Ферментацията на сиренето и дупките в някой видове сирена също са от естествени източници (бактерии).
И всички те съществуват от стотици години.
Преди 100 години в България не са знаели, какво е портокал.

29.04.08
15:43

А пък оня пич дето вика, че млякото и млечните продукти били вредни - много поздрави от 99% от учените. Явно той е от типа хора, които вярват във великата конспирация....

Абе не знам дали са 99% или май доста по-малко, но дори и така да е - 1ия процент вадят някои бая солидни аргументи: http://www.bb-team.org/forums/viewthread/32194/. Да не коментираме личен опит.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1