27.04.08
09:27
Първо съжалявам ако малко не ви е станало ясно от заглавието но просто не се сетих по др начин как да го формолирам.
Първо. Та за разхода на калорики, мн ми е любопитно колко калори се горят за 1 час копане с права лопата? :) :) :) :)
Второ. За тичкането сутрин знам че е полезно да пия протаини преди след него, но тъй като съм малко ограничен в това се питах дали преди него да вземам креатинче а след него една хубава закусчица с яйца и мляко и чашка вино. Вие как милите...
С права се гори толкова, колкото и с крива - какъвто въпроса, такъв и отговора. А сега сериозно:
Първото, макар и да е баси въпроса, има прост отговор - зависи от интензивността. Важи за всяка дейност, не само за копането. Ако някой претендира да знае точна цифра, валидна за всеки човек и всяка интензивност - то той е лъжец.
За второто - полезността е под въпрос и нищо фатално няма, ако не пиеш “протаини”; за креатин преди тичане да ти каже някой, който разбира от добавки, аз каквото съм чувал май няма идея от тази работа; и да питам - имаш проблем със зависимост от някакъв тип ли, че закусваш с чаша вино? Не че има нещо лошо в чаша вино, ама баш на закуска ми звучи като алкохолизъм :roll:
Мнението беше редактирано от G33K на 27.04.08 10:49.
Алкохолизмът - Не, молати се аз съм спортно момче. Просто знам че виното съдържа една съставка която в момента ми избяга от ума, та тя ни помага срещу ложия холестерол, а попринцип хапвам 5 яйчица което ми се струва малко опасничко само за закуска :) и затова......
Съставката, която те предпазва от лошия холестерол се нарича “наситени мазнини” и точно в яйцата я има в изобилие ;-)
27.04.08
15:28
Съставката в червеното вино,която предпазва от лошия холестерол са полифенолите,а не наситените мастни киселини:)
Съставката в червеното вино,която предпазва от лошия холестерол са полифенолите,а не наситените мастни киселини:)
Не, аз не визирах съставката, която той не се сещаше как се казва - не подлагам на съмнение, че във виното има такава. Аз казвам за най-ефективната в това отношение съставка, която очевидно отсъства от виното ;)
Мнението беше редактирано от G33K на 27.04.08 15:47.
27.04.08
15:58
Ахххааааааам:)ОК:)