27.04.08
16:03
Бих искал да знам всичко относно покачването на мускулна маса с правилно хранене и без тренировки ( Знам, че е възможно)
Относно колоездето, някога колелото ми беше основното средство за придвижване, над 30 километра на ден съм въртял ежедневно, тогава нямах проблеми с покачването на ММ, но може би защото бях начинаещ, а ако сега отново почна как би ми навредило, понеже желая да си възвърна формата, може би ако карам по-малко от 20 минути(чувал съм, че 20 минути са нужни за влизане в кардио режим).
Благодаря за вниманието, очаквам компетентните ви мнения.
27.04.08
20:03
Нещо не си прочел въпроса или не си вникнал в темата като хората, спести си глупостите :)
27.04.08
20:18
Конкретизирай къде точно искаш да покачваш тази мускулна маса,не може да караш колело и да искаш гръб или пък бицепс,рамо. Освен за ММ и оформяне на краката и сваляне на излишни мазнини,не знам за какво друго може да ти послужи. Иначе ММ може да се покачи и само с качествено хранене,но тогава мазнините са много повече,отколкото като тренираш
28.04.08
14:50
Наскоро четох за това.
Има 2 вида хипертрофия - функционална и калорична. Втората е тази, която те интересува в случая. При излишък на калории тялото ги складира под формата на мазнини и мускулна тъкан. Но съотношението е от 3:1 до 6:1, но при хората със бързият метаболизъм може да бъде 1:1, колкото мазнини, толкова и мускулна тъкан.
28.04.08
15:10
Безкрайно интересно, мисля да го опитам... ...
Извинявай ,прав си не съм разбрал правилно.А в сайт-а имаше статия за това което питаш, накратко казано ако ядеш качествено без да тренираш качваш примерно 10кг. от тези 10кг според вида тяло се разпределят примерно 6кг мускули 4кг мазнина или 5кг мускули и 5кг мазнина или 8кг мускули и 2кг мазнина.НО това всичко зависи от твоя вид тяло и метаболизъм.А за колелото според мен ако ти трябват примерно 3500калорий да растеш ги качи до примерно 4000 и нагоре и колелото няма да играе съществен ефект, като може да има позитивен ефект
От 10 качени кила, 5 да са мускули без да тренирате - това е в сферата на фантастиката.
казано от cheFo`` на 29.04.08, 14:34:
Извинявай ,прав си не съм разбрал правилно.А в сайт-а имаше статия за това което питаш, накратко казано ако ядеш качествено без да тренираш качваш примерно 10кг. от тези 10кг според вида тяло се разпределят примерно 6кг мускули 4кг мазнина или 5кг мускули и 5кг мазнина или 8кг мускули и 2кг мазнина.НО това всичко зависи от твоя вид тяло и метаболизъм.А за колелото според мен ако ти трябват примерно 3500калорий да растеш ги качи до примерно 4000 и нагоре и колелото няма да играе съществен ефект, като може да има позитивен ефект
Сиреч кво излиза - без тренировки - мускули. Тоя сайт е пълна глупост.
То може, ама не в такова съотношение. Ако се тъпчеш здраво и качиш 10 кила без тренировки, в най-добрия случай 1 или 2 от тях ще са мускули. Което е безсмислено занимание, щото ако решиш да отслабнеш, качените мускули също ще си заминат.
Съотношението Мускули -Мазнина от 10кг съм обяснил че зависи от организма, а от 10кг 5 мускули ... е фантастика при 99% от хората.Но 1% с златния ген и лудия метаболизъм може и да се получи.Това съм чувал и чел , но при мен съм абсолютно сигурен ,че ако само ям и кача 10кг ще имам в най-добрия вариант 300гр мускули качени.
Всеки е различен