30.04.08
17:05
Утре възнамерявам да отида и да си купя креатин- Creatine powder на ОN (300 гр). Тренирам от около 9 месеца. Храня се стабилно и тренирам. Казаха ми да го пия без зареждащ период 2 месеца по 5 грама на ден с глюкоза (аз ще го пия с мед ). Въпроса ми е дорасъл си съм за креатин или трябва да изчакам още малко. Вие на колко почнахте да пиете креатин?
Давай смело Арнолд Шварценегер и той е почнал от 15 и за 5 години от какавида е станал Голям и строен майски бръмбър :)
Според мен си вземи по голямата кутиика от 600 гр. и направи зареждаща доза 5 дни по 20 грама и после продължаваш по 10 грама всеки ден 5 грама сутрин на гладно и 5 след тренировка ... успех и да станеш като арнолд :)
По скоро да пробва с 300 грама, плюс това ще му стигнат за месец ... да види дали има ефект ... дали ще е доволен и т.н.
Аз съм категорично против . Арнолд си е Арнолд ти недей се сравнява с него . Изчакай поне до 16 ама ПОНЕ .
Мисля, че има много фактори който ще те накарат да си вземеш каквото и да кажа, но все пак...
По мое мнение, на 15 още организма ти не е балансиран, хормони и т.н. има още до 20г да разтеж. Няма смисъл от сега да почваш разни добавки, който ще те разбалансират още повече. Креатина, колкото и да не е тежка добавка си тормози бъбреците. Освен това ще ти вдигне силата, което ще ти натоварва излишно костната система, а на тая възраст...
Какви цели си поставяш пред себе си? Да бъдеш прав и корав в разцвета на младостта си след 20 или да се правиш на мъж през пичките на 16 години? Ако е вотрото може спокойно да си усилиш тренировките и да си вземеш още добавки. От теб си зависи.
Иначе няма лошо и двете, ама не става туко така... Освен това бат Арни в момента сигурно му трябва отделна частна болница да му поддържа жизнените функции.
Мнението беше редактирано от tpd на 30.04.08 17:59.
07.05.08
17:53
Аз сам на 16 навърших ги скоро !!Висок съм 177 сm ,74 кг .Ако може някои да ми каже дали ще ми вреди или по какъв начин вреди креатина ? Чакам вашето мнение дали да го пия или да го оставя????
Благодаря предварително !!
07.05.08
20:33
Аз ако бях на ваше място щеше да си го пия. Но пък препоръчвам да оставите за след някой месец. Направете година в залата и тогаз.
07.05.08
21:19
Какво знаеш за креатина? Защо искаш да го вземеш? Оправил ли си останалите неща по хранене (изчислено) и тренировки (систематизирани), а? Креатинът ще ти даде енергия за стрес, как ще се възстановяваш ако не си оправил храната и тренировките?