На 15 съм. Мога ли да почна креатина?

30.04.08
17:05

Утре възнамерявам да отида и да си купя креатин- Creatine powder на ОN (300 гр). Тренирам от около 9 месеца. Храня се стабилно и тренирам. Казаха ми да го пия без зареждащ период 2 месеца по 5 грама на ден с глюкоза (аз ще го пия с мед ). Въпроса ми е дорасъл си съм за креатин или трябва да изчакам още малко. Вие на колко почнахте да пиете креатин?

30.04.08
17:19

Давай смело Арнолд Шварценегер и той е почнал от 15 и за 5 години от какавида е станал Голям и строен майски бръмбър :)
Според мен си вземи по голямата кутиика от 600 гр. и направи зареждаща доза 5 дни по 20 грама и после продължаваш по 10 грама всеки ден 5 грама сутрин на гладно и 5 след тренировка ... успех  и да станеш като арнолд :)

30.04.08
17:24

По скоро да пробва с 300 грама, плюс това ще му стигнат за месец ... да види дали има ефект ... дали ще е доволен и т.н.

30.04.08
17:51

Аз съм категорично против . Арнолд си е Арнолд ти недей се сравнява с него . Изчакай поне до 16 ама ПОНЕ .

30.04.08
17:56

Мисля, че има много фактори който ще те накарат да си вземеш каквото и да кажа, но все пак...
По мое мнение, на 15 още организма ти не е балансиран, хормони и т.н. има още до 20г да разтеж. Няма смисъл от сега да почваш разни добавки, който ще те разбалансират още повече. Креатина, колкото и да не е тежка добавка си тормози бъбреците. Освен това ще ти вдигне силата, което ще ти натоварва излишно костната система, а на тая възраст...

Какви цели си поставяш пред себе си? Да бъдеш прав и корав в разцвета на младостта си след 20 или да се правиш на мъж през пичките на 16 години? Ако е вотрото може спокойно да си усилиш тренировките и да си вземеш още добавки. От теб си зависи.

Иначе няма лошо и двете, ама не става туко така... Освен това бат Арни в момента сигурно му трябва отделна частна болница да му поддържа жизнените функции.

Мнението беше редактирано от tpd на 30.04.08 17:59.

RA

07.05.08
17:53

Аз сам на 16 навърших ги скоро !!Висок съм 177 сm ,74 кг .Ако може някои да ми каже дали ще ми вреди или по какъв начин вреди креатина ? Чакам вашето мнение дали да го пия или да го оставя????
Благодаря предварително !!

Аз ако бях на ваше място щеше да си го пия. Но пък препоръчвам да оставите за след някой месец. Направете година в залата и тогаз.

ВН

07.05.08
21:19

Какво знаеш за креатина? Защо искаш да го вземеш? Оправил ли си останалите неща по хранене (изчислено) и тренировки (систематизирани), а? Креатинът ще ти даде енергия за стрес, как ще се възстановяваш ако не си оправил храната и тренировките?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1