Маи не е толко лесно колкото си мислех :)

Прескочи до:

01.05.08
07:20

Така  когато натрупах  доволно маса  реших да  я  по изчистя !! Попринцип се  храня  високо мазнини и  ниско въглехидратно от бая време  викам си :  намалявам калориите и  става!Почнах единствените ми въглехидрати бяха овесените ядки с  мляко + някви от 100 грама фъстаци .. след втората седмица  имаш резултат и то добър!!После  влезнах в болница  за няколко дни и извесно време не тренирах и диета не спазвах .. след  2 седмици пак  резулатата  бе такав .. и така  мина  около месец и ся 1 -2 седмици - пресата се вижда на светло ама под пъпа има за свлаяне  малко  и много малко над!!Нормално ли е тва или имам застои???Искам да спомена  и тва че в зареждащите дни зареждах доста стабилно с сладко (макарони на фурна ;мляко с ориз и торта и други сладости) и банички понякога !!Видях после че не трябвало да се прекалява и да са  само бавни въглехидратите !!Искам да питам дали при НВД  тялото изпада  в  кетоза  и ако прецакам 1 ден  преебавам цялата седмица ??Да дигна ли въглехидрата  ако съм в застои ??

AS

01.05.08
07:44

Просто не прекаляжай в зареждащите дни.Целта е да си на + калории , но не от торти и банички.....защото така се връщаш доста назад.Ако си в застой зареждай по често.Ако да кажем ако сега си зареждал на 7 дни , следващите седмици на 6,после на 5 и накрая на 4 дни.Но имай в предвид , корема не е единствният фактор за застой , просто защото мазнините за които говориш най-накрая се стопяват :)

01.05.08
10:08

Ти сега нисковъглехидратно ли се храниш или нисковъглехидратно-високомазнинно? Защото ако е второто и ядеш овесени ядки и правиш зареждащи дни си много далече от истината.

01.05.08
10:25

То на какъвто и режим да е, с банички и торти е доста далеч от истината.

01.05.08
10:31

аз зареждащи дни не мисля че са необходими, ама ти какво искаш за 1 месец да стнеш със 4% body fats, трудна работа

01.05.08
11:27

Аз се храня  високо-мазнино с  малко въглехидрати казах го !!Въглехидратите  са ми само овесените ядки сабират се  1-1.5 грама  максимум което не е много!!!Всички дето свлаят гледам слагат въглехидрата  сутрин (овесени ядки)!!НЕ знам кво има общо има тва  с зареждащия ден!!Попринцип  ям -сирене яица  месо извара  кашкавал  зеленчуци- краставици ; зеле  марули като гледам в  1вата  част на деня калориите да  са  повече отколкото през втората  ;никви добавки не  пия !!Сладки работи вкаравах  1 пат  в седмицата !!Вече зареждам по умерено с по бавни въглехидрати ; в  вв деня  могат ли да се консумират всякакви плодове и прясно мляко  в  1вата  половина на деня ??

Мнението беше редактирано от Wrestling_pro на 01.05.08 11:37.

01.05.08
15:05

казано от Wrestling_pro на 01.05.08, 11:27:

Аз се храня  високо-мазнино с  малко въглехидрати казах го !!Въглехидратите  са ми само овесените ядки сабират се  1-1.5 грама  максимум което не е много!!!Всички дето свлаят гледам слагат въглехидрата  сутрин (овесени ядки)!!НЕ знам кво има общо има тва  с зареждащия ден!!Попринцип  ям -сирене яица  месо извара  кашкавал  зеленчуци- краставици ; зеле  марули като гледам в  1вата  част на деня калориите да  са  повече отколкото през втората  ;никви добавки не  пия !!Сладки работи вкаравах  1 пат  в седмицата !!Вече зареждам по умерено с по бавни въглехидрати ; в  вв деня  могат ли да се консумират всякакви плодове и прясно мляко  в  1вата  половина на деня ??

И аз не знам защо си правя труда да пиша, ама айде подробно тоя път:
С яко мазнини с малко въглехидрати се храня от доста време. Голяма част от познатите ми също. Въглехидрати от 1,5гр на кг телесно  тегло е МНОГО. Без сметки, просто гледай въглехидратите да са фибри - имаш марули и краставици, идеални са. Овесените ядки на закуска са шит. Ако някой си мисли, че като ги яде приема пълноценна храна жестоко се лъже (с уговорката, че ако се чувства като кон, може и да греша).
Гледаш, че всички които свалят слагат въглехидрата сутрин - зависи къде гледаш и кой гледаш. Въглехидрати можеш да приемаш със всяко ядене - споменатите марули и краставици, от други нямаш нужда. Освен това не знам къде точно си гледал, в този форум не знам да има повече от 3-4 човека на ВМ-НВД (бе може и да има повече, ама рядко изобщо се дискутира в този форум).
Общото със зареждащия ден е следното - ВМ-НВД НЕ Е ИЗВРАЩЕНИЕТО, КОЕТО ИЗКЛЮЧВА И МАЗНИНИ И ВЪГЛЕХИДРАТИ. Няма какво да зареждаш, защото ти ежедневно се зареждаш с мазнини и използваш тях за енергия (а те дават МНОГОКРАТНО повече енергия от ориза,картофите,овесените ядки и т.н.). Месо, яйца, масло, сметана, зеленчуци, ядки (не са особено нужни) - това са ти храните, от първите 3 по много. Млечни (кисело мляко и сирене най-вече) можеш да ядеш също, но забавят процеса на чистенето като цяло - ако можеш без тях, по-добре. Да имаш на 4-5 дена едно въглехидратно хранене е ОК (стават фалове, знам го), но да имаш един ден, в който да съсипваш постигнатото с въглехидрати - това не е типа хранене, за който говорим.
И за да не стават грешки - това, на което билдърите викат НВД е нещо съвсем различно от това, за което говоря. Ако искаш да спазваш него, някой друг да ти обясни аз не съм компетентен. Но тъй като спомена високомазнинно хранене, затова ги пиша тези разяснения, защото явно изобщо не ти е ясно какво представлява то.
edit : И понеже подозирам, че този пост няма да ти го изясни, ето ти примерно ВМ-НВД хранене за един ден (ясно е, че спазването на шаблон е невъзможно за 90% от хората, но основната идея би трябвало да стане ясна):
закуска - няколко яйца с масло, обяд - някакво свинско със салата, следобед - няколко яйца с масло и салата, пак следобед - някакво свинско със салата, вечеря - няколко яйца с масло и салата (където няколко може да бъде произволно число между 3 и 10 примерно (а може и повече де), а някакво свинско е колкото ти трябва да се наядеш - може да е 200 грама, може да е 300, а може и 500 - се тая). Ето това е ВМ-НВД. Това, което си писал дотук няма нищо общо.

Мнението беше редактирано от G33K на 01.05.08 15:11.

01.05.08
15:33

Пич,само ще ти кажа,че въглехидратите от краставици и домати не се смятат и изобщо зеленчуците.
Второ не мога да разбера какво нападате овеса,че сте били коне и нз си кво.Ти кво предлагаш/те да набивам пържоли в 7 часа сутринта ли?Или като стана...

01.05.08
15:37

Wrestling_pro дължиш 1 благодаря на G33K, все по-малко ще стават хората, които се навиват да обясняват подобни неща. Още повече, че една търсачка ще ти изкара всичко.

И за да не стават грешки - това, на което билдърите викат НВД е нещо съвсем различно от това, за което говоря. Ако искаш да спазваш него, някой друг да ти обясни аз не съм компетентен.

някой “компетентен” по тези режими а :) еее колкото щеш всичките го разбират.
Успех!

01.05.08
16:04

казано от Финдо на 01.05.08, 15:33:

Пич,само ще ти кажа,че въглехидратите от краставици и домати не се смятат и изобщо зеленчуците.
Второ не мога да разбера какво нападате овеса,че сте били коне и нз си кво.Ти кво предлагаш/те да набивам пържоли в 7 часа сутринта ли?Или като стана...

Прав си, че краставиците и доматите не се смятат, поне аз не ги смятам все пак са си целулоза. Овесът е нужен според мен само в “зареждащият” ден, поне аз само тогава го ям, а през останалото време съм на зеленчуци, 1 лъжица мед и 1 чаша какао и малко въглехидрати от ядки(ако ям). Това за пържолите съм го правил даже и по-рано от 7, те да са ти проблем, важното е да следиш калориите, въглехидратите и протеина разбира се.

П.П. Евала на G33K, че си е направил труда да напише всичко това.

Мнението беше редактирано от Hvanatema на 01.05.08 16:05.

01.05.08
16:06

Благодаря за  тази информация  аз просто предпочитам въглехидрати сутрин някви  ... това  че мазнините са по добър източник го знам  но ми е трудно да си представя само маруля и зеле да  са ми въглехидратите !!Благодаря и на другите  дето ми писаха  в темата  зареждането ще го направя  с бавни въглехидрати само; и ще сам търпелив !!!

01.05.08
16:33

казано от Финдо на 01.05.08, 15:33:

Ти кво предлагаш/те да набивам пържоли в 7 часа сутринта ли?Или като стана...

Абсолютно! :) Пържоли или яйца, както правя аз.

И между другото, що тази тема е в Тренировки и упражнения!? Местя я.

Мнението беше редактирано от Петко К на 01.05.08 16:38.

01.05.08
16:59

На къде вървим не знам.Тука забелязвам абсолютен фанатизъм.
@GEEK - максимално близък до нормалния, естествения начин на хранене не РБД - 40/40/20.

Цял живот ли ще караш на ВМ НВД ?
Въглехидратите са необходими !

п.с. силата на НВД са точно зареждащите дни, лошото е, че повечето се нахвърлят на сладко като невидели, еми сори ама така няма да стане.

01.05.08
17:18

emzo, зависи как дефинираш нормален, естествен начин на хранене. Кой го определя? Обществените норми? Географското ни положение? Историческата епоха? Всъщност менюто на средностатистическия западняк повече се доближава до нещо от типа на Б/В/М 20/60/20

Не виждам проблем цял живот да се кара на ВМ-НВД, G33K нито ще е първият нито последният. Въглехидратите са необходими, да Затова режимът е ниско-, а не безвъглехидратен. Всичко е в количеството. :)

Мнението беше редактирано от Tralfamadorian на 01.05.08 17:29.

01.05.08
18:22

E то е повече от ясно, че се тъпчем с буклуци и наистина прилича на 20/50/30.
Не разбирам хората, които стоят годишно на ВМ НВД, като ВМ НВД разбирам много увеличени мазнини за сметка на протеин и въглехидрати !
Временно - ДА, годишно и като начин на живот - НЕ !

01.05.08
18:44

//off topic

Би могло да се получи много интересна дискусия за диетите или по-точно за това дали и защо трябва да се спазват такива глупави диети като НВД–ВМ и т.н. простотии и защо някои хора се вманиачават прекално много в тези работи. “О, уЖъСТ, ако хапна една пица или изпия една бира ще умРа, има бързи въг./алкохол .. паника.. край, свърши се света..” .. :lol:  :lol:  :lol: .. И аз съм бил на тоя хал ама сега по друг начин гледам на тия неща. Не бих спазвал няква супер строга диета за нищо на света. По-добре да хапвам квото ми се яде, но просто малко от него и да правя 30мин. кардио след силовата тренировка отколкото да се ограничаваш от храни само защото имало не знам си колко въг. в тях. Това не означава, че трябва да се тъпче човек с Биг Маци и т.н. глупости. Просто е нужен баланс. И при храненето и при тренировките. Може би най-трудно се достига, но има най-много предимства пред глупости от сорта на НВД-ВМ и ВВД. И имам само един коментар за хора които ще тръгнат да ми пишат колко е лошо да изядеш една пица или да изпиеш една бира - I feel sorry for you, I really do. :)

п.п. People eat to live, not live to eat.

//off topic

01.05.08
18:57

Според мен всеки си избира дали да  кара на  въглехидрати + протеин или на мазнини + протеини !!Прецаквах  се  с тва  яко зареждане  ама ся  знам и нема да  стане  пак !!КОгато бях на режим за маса и в неделния ден  винаги вкаравах некви  забранени неща  !!не казваи за  НВД-ВМ е  тъпо  само таи като не те кефи с нея  наи-много мазнини се  губят за  сметак на мусколи  освен тва  храните с  мазнини  сирене  месо яица мляко са и с протеини аз мога да кажа ВВ е много глупаво  таи като не само ядеш повече омазняваш се  повече и корема се  подува  от въглехидратите !!  а  тва  да праиш кардио за дето си ял нещо което не трябва не е  вариант ... тва не оправя нещата  например  ако хапнеш пица и  после кардио не  мисли че е все едно не си ял пицата и не си правил кардио !!

Мнението беше редактирано от Wrestling_pro на 01.05.08 19:03.

01.05.08
19:12

Вобще не става на въпрос за това като изядеш нещо с много ккал. да правиш кардио по простата причине, че един ден малко повече ядене или вобще единичното ядене на сладко/пица/торта и т.н. не те прави автоматично +2кг. мазнини. Правя кардио след тренировка дори и да съм ял цял ден натурална храна, защото ме тонизира и ми харесва, а при сваляне на някое и друг излишно килце си е задълже кардиото. Принципно се гледат големи периоди от време, най-малко месец, защото напълняването е бавен процес, ако си мислиш, че от една пица ще станеш +2кг. пак казвам - I feel sorry for you. Ограничавай се от всичко ако искаш, лошо няма, не че ще бъдеш и много по-добре де, това ми е думата.

Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 01.05.08 19:19.

01.05.08
19:19

Вие си знаете...Мен си ми върши работа НВД,с овес сутрин,така че...Всеки сам си избира храните,кога и как да ги подбира.Който иска  ще яде пържоли сутрин,който иска ще яде сланина тва е.Аз не се чувствам кон...

01.05.08
19:36

казано от Crazy_With_Razor на 01.05.08, 19:12:

Вобще не става на въпрос за това като изядеш нещо с много ккал. да правиш кардио по простата причине, че един ден малко повече ядене или вобще единичното ядене на сладко/пица/торта и т.н. не те прави автоматично +2кг. мазнини. Правя кардио след тренировка дори и да съм ял цял ден натурална храна, защото ме тонизира и ми харесва, а при сваляне на някое и друг излишно килце си е задълже кардиото. Принципно се гледат големи периоди от време, най-малко месец, защото напълняването е бавен процес, ако си мислиш, че от една пица ще станеш +2кг. пак казвам - I feel sorry for you. Ограничавай се от всичко ако искаш, лошо няма, не че ще бъдеш и много по-добре де, това ми е думата.

ТЦ ТЦ .. нищо не каза !!НЕ  КАЗАХ  НИКАДЕ че  1 ядене се  отразява на теглото !!АКО СЕ ОГРАНИЧАВАХ тая  тема  нема да я  има !!!За кардиото знаем  ако нема  ко да  споделиш не спами !!

01.05.08
19:40

Предлагам да спрем дотук с обсъждането на видовете диети, защото ще стане една ....

Нека следващите постове са с цел да помогнат на @Wrestling_pro.Обаче какъв точно му е въпроса не ми става много ясно.

01.05.08
19:50

казано от emzo на 01.05.08, 18:22:

Временно - ДА, годишно и като начин на живот - НЕ !

Защо не?  :) Зависи от човека, някои въглехидратите не им понасят добре.

казано от Crazy_With_Razor на 01.05.08, 18:44:

//off topic

Би могло да се получи много интересна дискусия за диетите или по-точно за това дали и защо трябва да се спазват такива глупави диети като НВД–ВМ и т.н. простотии

Аз ям всичко, от нищо не се ограничавам, но се храня само с определени храни :) Това значи, че и да изям някой шоколад, сладолед или пица, това не нарушава общата картина, а тя е, че се храня високомазнинно и с малко въглехидрати. Чувствам се отлично на такъв режим и не виждам причина да не се храня така цял живот. Ако за някои е глупост, това не е мой проблем :)
И между другото, не съм от тези, дето като изядат една пица или шоколад, чувстват угризения по този повод или търчат на пътеката да ги горят. Както казах, важна е общата картина.

Да се опитвате да сложите всички хора в една рамка (един хранителен режим) не става, поради няколко конкретни причини, които сега ме мързи да изброявам.

И по темата - Wrestling_pro - пробвай да изключиш изобщо всякакви прости въглехидрати (забрави за захарта изобщо) и ще усетиш разликата.

Мнението беше редактирано от Петко К на 01.05.08 19:56.

AS

01.05.08
20:12

IZVINQVAM SE ZA LATINICATA.E dobre togava kakvo mislite za burziq vuglehidrat sled trenirovka+kardio.Kato kazvate da izkluchim prostotite vuglehidrati.A stafidite naprimer sa prosti ako ne se luja ?

01.05.08
20:13

Петко К

Нещата опират до личното мнение. Дотук хубаво, но проблема идва когато това мнение започне да се смята за ‘’единственото’’ и  ‘’правилното’’ и съответно започва да прави опити да се налага. Примерно повечето мнения на G33K за въглехидратите и диети които не са изцяло изградени на Fat/Protein.

Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 01.05.08 20:16.

02.05.08
05:15

казано от Crazy_With_Razor на 01.05.08, 20:13:

Петко К

Нещата опират до личното мнение. Дотук хубаво, но проблема идва когато това мнение започне да се смята за ‘’единственото’’ и  ‘’правилното’’ и съответно започва да прави опити да се налага. Примерно повечето мнения на G33K за въглехидратите и диети които не са изцяло изградени на Fat/Protein.

Казах, че върху НВД по начина, по който се разбира тук опит нямам - съответно му препоръчах да изчака някой друг да му обясни ако  иска да следва него. Аз му обясних за ВМ-НВД, където мисля не говорим за налагане на мое мнение, а за единствен възможен начин да си на ВМ-НВД - храни и принципи. А когато тук-там вкарам някой коментар на тема “въглехидрати” в повечето случай е просто сбит преразказ или просто обобщение на научно установени и неопровергани досега факти за действията на въглехидратите,инсулина и т.н. - всеки може да си чете пълните текстове в оригинал, само един google трябва. Иначе за диети, които не са изградени на fat/protein нямам нищо против - всеки да си се храни както е преценил, не налагам мнение, а пиша основно минусите на такива, тъй като липсата на опит с тях ми пречи да видя плюсовете им ;) А понеже ти явно си мислиш, че само храната ми в главата и как тя да е по-здравословна - на бас, че по Великден съм изял повече козунак от теб :P Както казах и по-горе - стават фалове, важна е общата картина.
@emzo : На ВМ-НВД съм доста време, и проблеми нямам. Тренирам двуразово, понякога дори триразово, спя по 5-6 часа и съм зареден с енергия постоянно. Нямам здравословни проблеми, да чукам на дърво от много време не съм дори настивал. Не виждам причина да не го карам така много дълго време.

02.05.08
06:31

Всичко ми се изясни за това  как трябва да  са нещата .. ясну ми стана  колко е  грешно в зареждането да  си на забранени храни ;но не ми е  ясну как 1 ден те връща толко назад  ;да не би тялото да е  изпаднало в кетоза и да излиза  от нея  ???като  6 дена  си ял като хората ми е трудно да си претставя как за  1 ден си толко назад !! ЯСНУ МИ Е ЧЕ Е ТАКА  ама ми е интересно по каква  причина ??

02.05.08
06:47

ами че ти се храниш 6 дена ок и после на зареждащия се връщаш в началното състояние, тялото не може да е адаптира към режима.

02.05.08
13:28

казано от G33K на 02.05.08, 05:15:

Иначе за диети, които не са изградени на fat/protein нямам нищо против - всеки да си се храни както е преценил, не налагам мнение, а пиша основно минусите на такива, тъй като липсата на опит с тях ми пречи да видя плюсовете им ;)

И high protein/fat диетите имат минуси и то не малко. За мен, всичко което е прекалено, повече ти вреди отколкото да ти помага. За това и според мен РБД диетата е най-добрия избор, защото има баланс между хранителните вещества и не лишаваш тялото от нищо.

А понеже ти явно си мислиш, че само храната ми в главата и как тя да е по-здравословна - на бас, че по Великден съм изял повече козунак от теб :P

Тука е ясно, аз пропуснах козунаците този път, само варени яйца ръгах. :red: Много разпуснато почнах да се храня към средата на април ( пържени картофи, бира, разни меса готвени с тонове олио, вино и т.н., ама то като ходиш по кръчми и дискотеки така става ) и реших да се лиша от козунаци този път ( ето ти баланас, едното за сметка на другото, примерно като знам, че довечера ще излизам да пия бира - не вечерям )... като днес например съм се разбрал с едно фреднче да поркаме бира към 18:30 и ще пропусна едно хранане.. ама това вече е друга тема.

Както казах и по-горе - стават фалове, важна е общата картина.

И аз това казвам, фаловете не са лошо нещо, не трябва човек чак толкова да се вманиачава в храната. :)

Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 02.05.08 13:30.

02.05.08
15:16

И аз искам да благодаря на G33K за инфото. При мен НВД-то не върви , адския застой., няма пари за ВМ диета., и общо взето мамата си тракала

02.05.08
16:08

@Crazy_With_Razor, аз пък въобще няма да те подкрепя за това, че като пиеш бира трябва да пропускаш ядене. Пропусни просто въглехидратите и вместо с пържени картофи лъхай бирите с пилешко на скара, шишчета и още безброй много птичи органи, които са идеалното решение за бирата.. Бира с картофи става бял хляб с течен шоколад :D

02.05.08
16:18

Да, и аз съм съгласен с @FLask
Общо взето всеки сам си решава, преди 2 години бях вманиачен, само яденето и спорта ми беше в главата, сега гледам по друг начин на нещата и мога да кажа, че съм намерил баланс.

02.05.08
16:19

Зареждащите дни са важни, но не трябва да са повече от 2. През останалите 5 дни от седмицата се приемат не повече от 30 гр. въглехидрати (демек 1.5 гр в. на килограм е ужасно много, това прави 150 гр. за 100 килограмов човек, което както виждате е доста далеч от 30те позволени). През 2та зареждащи дни се приемат въглехидрати в неограничени количества - което ще рече, че спокойно може да си хапнем картофки с бира и пастичка за десерт (стига да не се прекалява, разбира се). Зареждащите дни и 30те гр. въглехидрат са фундаментални за диетата, тъй като тялото реагира е като пълни мускулите с гликоген. В същото време амино киселини навлизат в клетките и постигаме дори по-голям анаболен ефект. Избягвайки хроничния въглехидратен прием контролираме нивото на инсулина, възползвайки се от него.

- източник “The Anabolic Diet”, книга посветена на ВМ-НВД.

02.05.08
18:20

Чел съм я и я смятам за абсолютна простотия !

02.05.08
18:41

Flask

Е то аз принципно така правя - бира/вино с шишчета или нещо друго с месо ( шишчетата поне са на скара уж, не се ползва толкова мазнина ). Но то като не си ял с месеци ( кви месеци, някои неща с години не съм ги ял - хляб например не бях ял 3 години ) и като знаеш, че някое и друго ‘’прегрешение’’ няма да те убие... лошото е като човек почва да се увлича - през ден пици, чипсове, сладоледи... пак се стига да прекаляване, а както казах и преди нищо прекалено според мен не е полезно. Колкото до това, че пропускам ядене за да пия бира - за мен нещата повече опират до калории. Разбира се гледам протеини ( поне 1.5гр./кг. на ден, понякога може да се случи и повече или по-малко ), въглехидратите и т.н., но като цяло гледам ккал., тоест като знам, че примерно днес съм ял около 2000ккал., а ако вечерям и после пия 3-4 бири ще станат общо около ~3000ккал., по-добре да пропусна вечерята и да изпоркам 3 бири = 450ккал. и така ще съм си в необходимия баланса за деня ( около 2300-2500ккал. гледам да ям ). За мен лично хранения като сутрин овес с яйца или вечер преди лягане изара със яйца и т.н. не са толкова важни или задължителни по простата причина, че за тия неща се иска време, а не всички го имат. Сигурен съм, че повечето от хората които спазват някакви супер строги диети ( мерения на храната, хапване по час и т.н. ) за качване/сваляне са под 18 и може би освен да гледат в колко часа какво да ядът едва ли имат друга работа. За съжеление обаче, не всички сме на тоя хал. Работа, учене, неща от ежедневнието като плащене на сметки и т.н. вобще всичко е толкова навързано, че седмици са ми минавали като часове без почти да се заглеждам кога и какво ям. Не казвам, че докато работиш не можеш да се храниш качествено, но просто нещата не опират само до едното хранене, живота е много повече от това кога и какво ядем. Ясно, е че в този спорт трябва и някакъв хран. план, просто за любители ( както е почти целия форум с леки изключения ) не мисля, че толкова трябва да се вманиачава човек. Ясно е че има и такива - ми лошо няма, то и аз съм бил така и то не малко време, мерил съм с кантарчета грамажа на храната, ял съм по час и т.н., но това минава, сега съм доволен от постиженията ( е с леки изключения, има още какво да се желае ), но не съм толкова вманиачен за храната, повече гледам да обръщам внимание на тренировките, то другото си идва. :)

п.п. уф, че дълъг пост. :cheese:

Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 02.05.08 18:44.

02.05.08
19:41

казано от Калоян Янкулов на 02.05.08, 16:19:

Зареждащите дни са важни, но не трябва да са повече от 2. През останалите 5 дни от седмицата се приемат не повече от 30 гр. въглехидрати (демек 1.5 гр в. на килограм е ужасно много, това прави 150 гр. за 100 килограмов човек, което както виждате е доста далеч от 30те позволени). През 2та зареждащи дни се приемат въглехидрати в неограничени количества - което ще рече, че спокойно може да си хапнем картофки с бира и пастичка за десерт (стига да не се прекалява, разбира се). Зареждащите дни и 30те гр. въглехидрат са фундаментални за диетата, тъй като тялото реагира е като пълни мускулите с гликоген. В същото време амино киселини навлизат в клетките и постигаме дори по-голям анаболен ефект. Избягвайки хроничния въглехидратен прием контролираме нивото на инсулина, възползвайки се от него.

- източник “The Anabolic Diet”, книга посветена на ВМ-НВД.

Подкрепям emzo, книгата не струва. По-точно не струва режимът, който проповядва.
Това не е ВМ-НВД а циклична кетонна диета. Доста е далеч от истината.

02.05.08
19:55

Възможно е и да сте прави - бил съм за малък период от време на ВМ-НВД (по-точно опит за такава; тогава не се ограничавах до 30 гр. въгл. а споменатите по-горе 1.5 на телесно тегло) и нямам намерения да я повторя в близкото бъдеще (не че не дава резултати, други са причините, които няма няма нужда да споделям сега). Постнах тази информация по-скоро като референция - не съм тествал от личен опит, може би трябваше да го отбележа още в първия пост. Все пак бих се поинтересувал защо е пълна простотия, също така защо е “циклична кетонна диета”. Ако смятате, че ще излезнем от темата, може да ми обясните на ЛС.

Мнението беше редактирано от Калоян Я. на 02.05.08 19:56.

02.05.08
20:15

казано от Crazy_With_Razor на 02.05.08, 18:41:

Flask

Е то аз принципно така правя - бира/вино с шишчета или нещо друго с месо ( шишчетата поне са на скара уж, не се ползва толкова мазнина ). Но то като не си ял с месеци ( кви месеци, някои неща с години не съм ги ял - хляб например не бях ял 3 години ) и като знаеш, че някое и друго ‘’прегрешение’’ няма да те убие... лошото е като човек почва да се увлича - през ден пици, чипсове, сладоледи... пак се стига да прекаляване, а както казах и преди нищо прекалено според мен не е полезно. Колкото до това, че пропускам ядене за да пия бира - за мен нещата повече опират до калории. Разбира се гледам протеини ( поне 1.5гр./кг. на ден, понякога може да се случи и повече или по-малко ), въглехидратите и т.н., но като цяло гледам ккал., тоест като знам, че примерно днес съм ял около 2000ккал., а ако вечерям и после пия 3-4 бири ще станат общо около ~3000ккал., по-добре да пропусна вечерята и да изпоркам 3 бири = 450ккал. и така ще съм си в необходимия баланса за деня ( около 2300-2500ккал. гледам да ям ). За мен лично хранения като сутрин овес с яйца или вечер преди лягане изара със яйца и т.н. не са толкова важни или задължителни по простата причина, че за тия неща се иска време, а не всички го имат. Сигурен съм, че повечето от хората които спазват някакви супер строги диети ( мерения на храната, хапване по час и т.н. ) за качване/сваляне са под 18 и може би освен да гледат в колко часа какво да ядът едва ли имат друга работа. За съжеление обаче, не всички сме на тоя хал. Работа, учене, неща от ежедневнието като плащене на сметки и т.н. вобще всичко е толкова навързано, че седмици са ми минавали като часове без почти да се заглеждам кога и какво ям. Не казвам, че докато работиш не можеш да се храниш качествено, но просто нещата не опират само до едното хранене, живота е много повече от това кога и какво ядем. Ясно, е че в този спорт трябва и някакъв хран. план, просто за любители ( както е почти целия форум с леки изключения ) не мисля, че толкова трябва да се вманиачава човек. Ясно е че има и такива - ми лошо няма, то и аз съм бил така и то не малко време, мерил съм с кантарчета грамажа на храната, ял съм по час и т.н., но това минава, сега съм доволен от постиженията ( е с леки изключения, има още какво да се желае ), но не съм толкова вманиачен за храната, повече гледам да обръщам внимание на тренировките, то другото си идва. :)

п.п. уф, че дълъг пост. :cheese:

храната  и да не  мериш пак  става ; не гледаи толко калориите а  от къде са  аз  сам на границата  ставам  на  18 не моа  да кажа че си прав  имам приател в  Американския дето едвам намира време за тренировки  учи супер много и има  супер яко изпити ; не си мисли че като си под  18 и имаш цялото време и средства  за целите си !! Под  18 мое би  метаболизма  е  подходящ за сваляне !!

02.05.08
20:15

Калояне, тя темата отдавна е отклонена :)
Циклична кетонна в смисъл, че те кара да ограничаваш въглехидратите почти до нула през седмицата и да се тъпчеш с тях през уикенда.
Идеята на ВМ-НВД е тялото да привикне да използва мазнините за енергия, вместо въглехидратите. За предимствата на мазнините като източник на енергия няма да повтарям, G33K, го обясни твърде добре. За да привикне организма ти към този начин на хранене и за да започне да произвежда нужните ензими, му е нужно известно време за метаболитна промяна. След което нямаш нужда от зареждащи дни. Анаболната диета не ти позволява да преминеш фазата на тази промяна, заради цикличното зареждане с въглехидрати.Образно казано, държи те на границата между два режима и то точно в неприятната и част, където не си напълно адаптиран нито към едното нито към другото. Ограничението от 30гр карбс на ден изпбщо няма да го коментирам, това са няколко зеленчука или една ябълка...
Мога да ти споделя и малко личен опит, защото преди време съм имала неблагоразумието да пробвам въпросната диета. През седмицата си като парцал, защото тялото ти си търси въглехидратите. През уикенда се нахвърляш обезумяло върху всякакъв джънк и захар, в поеделник си подпухнал и надут. И така отначало.

Мнението беше редактирано от Tralfamadorian на 02.05.08 20:16.

02.05.08
20:21

казано от Калоян Янкулов на 02.05.08, 19:55:

Възможно е и да сте прави - бил съм за малък период от време на ВМ-НВД (по-точно опит за такава; тогава не се ограничавах до 30 гр. въгл. а споменатите по-горе 1.5 на телесно тегло) и нямам намерения да я повторя в близкото бъдеще (не че не дава резултати, други са причините, които няма няма нужда да споделям сега). Постнах тази информация по-скоро като референция - не съм тествал от личен опит, може би трябваше да го отбележа още в първия пост. Все пак бих се поинтересувал защо е пълна простотия, също така защо е “циклична кетонна диета”. Ако смятате, че ще излезнем от темата, може да ми обясните на ЛС.

тц тц тц  30 грама  леле  и кво ако си 120 килограмов  30 грама  ако си няква  кифла дето иска да  отслабне  дето е  48   пак 30 !! Да бе добре като ми я  даваш да я пробвам  що не си я пробвал ти преди тва а си правил с  1-1.5 (което е  много според теб) ..тия  кетонни диети  са за хора  с  затластяване а пък аз имам  савсем малко мазнини по корема  само които искам да се махнат за да ми е екстра пресата за  морето!!

02.05.08
20:40

Първо - никъде не съм писал, че ти я препоръчвам. Най-малкото, ако беше препоръка щях да го отбележа. Даже го поясних, но изглежда четеш по диагонал: “Постнах тази информация ПО-СКОРО КАТО РЕФЕРЕНЦИЯ - не съм тествал от личен опит, може би трябваше да го отбележа още в първия пост.” Явно трябваше да ти се извиня лично. :)

Второ - все още не прочетох аргумент, който достатъчно ясно разкрива негативните ефекти на програмата, както и тебе не те разбрах защо реши, че това е кетонна диета. Примерно “Чел съм я и я смятам за абсолютна простотия !” е доста силно изказване, но не аргумент. Най-малкото книгата е подкрепена с проучвания (не.. не като тези във форума, които ти търсиш, а сериозни проучвания) и е тествана с културисти => не е само за отслабващи хора. Сега също не ти я препоръчвам, макар че доста почна да заприличва на това - просто ти казвам факти, които да използваш, за да прецениш дали си заслужава да я пробваш или не.

Съжалявам, че не сервирах на готово цялостно предложение за лично твоя диета, а перефразирах информация от книга

02.05.08
21:31

Ей сега изпих една бутилка вино, първата от доста време насам, ама изядох поне едно 300гр пилешко. Нека ми е лошо, бас хващам, че няма да ми се отрази на режима :)
Забравих да добавя, вече не вярвам на това колко гориш за деня, колко приемаш и какво става накрая.. В последните три седмици съм на сложни въглехидрати във всяко хранене, протеин от пиле и яйца,  маслини, зехтин и всякакви зеленчуци и съм 3 кила надолу, като ям и хляб и ориз.. Нетипични неща за мен, не се ограничавам в количествата, освен на ориза и хляба...

Мнението беше редактирано от Flask на 02.05.08 21:35.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1