08.09.04
02:45
Абе това си е мое мнение ама когато пиех Creatine имах сила и не се уморявах на тренировките(тренирах BOX) обаче имах чуството че удрям 10 пъти по бавно напрао не можех да си разтегна рката!!!
.........
Та ви питам да сте забелязали и вие нещо такова!!!
[quote author=“king_pin”]Абе това си е мое мнение ама когато пиех Creatine имах сила и не се уморявах на тренировките(тренирах BOX) обаче имах чуството че удрям 10 пъти по бавно напрао не можех да си разтегна рката!!!
.........
Та ви питам да сте забелязали и вие нещо такова!!!
Не, в момента дори не ми се мисли за причините :) Креатина в крайна сметка увеличава взривната сила.. така, че незнам на каква субективна основа са ти усещанията :wink:
08.09.04
12:38
naistina s creatina napravo izrigvam no pri po produljitelna upotreba zapo4vam da 4uvstvam dezoorientacia vuv vodata (treniram vodna topka) sorry mom4eta nqmam kirilica :?
Има вградена опция във форума! Използвай я !
“КРЕДОР” се казва !
vanisher
08.09.04
13:54
а за креатина...аз пък съм 6!супер яко ми е като го пия имам чувството че мога да излетя!иам толква много сила и енергия.. :wink: и не усещам никво забавяне на движенията и т.н ае! :lol: :lol: :lol:
09.09.04
15:07
Няма логично бяснение в това креатина да забавя рефлексите.Ролята на креатина е да транспортира аминокиселините до мускулите и няма пряка връзка с мускулния тонус.
От креатина може само редко щастие да те хване :lol:
[quote author=“Hunter”]Ролята на креатина е да транспортира аминокиселините до мускулите и няма пряка връзка с мускулния тонус.
:shock: :lol: :lol:
Креатина: http://www.absolute-creatine.com/creatine.gif
при попадане в кръвта се свързва с фосфатна група (HРО4) и се получава креатин-фосфат (КФ).
При натоварване на мускулите протича следната хим. реакция:
http://www.bris.ac.uk/Depts/Chemistry/MOTM/atp/atpreact.gif
при което се освобождава и енергия!
Отделеният АДФ:
http://www.bris.ac.uk/Depts/Chemistry/MOTM/atp/adpmol.gif се свързва с КФ и се получава отново АТФ, т.е:
http://www.bris.ac.uk/Depts/Chemistry/MOTM/atp/atp.gif
Аз лично невиждам транспорт на аминокиселини до мускулите (за да не прозвучи като заяждане, ще спомена, че креатина се произвежда нормално от черният дроб от следните 3 аминокиселини: Arginine, Glycine и Methionine, така, че в някаква степен си прав) :lol:
Целият процес на осигуряване на енергия за мускулна контракция е дадена визуално:
http://users.rcn.com/jkimball.ma.ultranet/BiologyPages/C/Creatine.gif
Забележете също така характера на креатина, който изключително лесно може да се свърже с водата (не напълно доказано/Ок, доказно е :lol: и без това съм 100% убеден в това :lol: /):
C4H7N3O + H20 = C4H9N302
креатин + вода = креатинин
И понеже ми стана интересно да ви занимавам с химия.. ще дам и едно малко известно обяснение за креатина: всички сте чели, че креатина не трябва да се смесва с кисели наптики.. също така, да не се пие кафе! За киселите напитки е ясно (креатина е нестабилен във вода, камо ли във кисела среда)... обаче защо кафе? Доказано е, че кофеинът е отговорен за бързото отделяне (и в големи количества) на солна киселина в стомаха (която е и причината за чести болежки на хората обичащи да пият кафе на гладно) :lol:
09.09.04
19:39
За монохидрата си е доказано :) , зная понеже намерих инфото! Колкото до другите форми, не съм търсил.
[quote author=“Image”]За монохидрата си е доказано :) , зная понеже намерих инфото! Колкото до другите форми, не съм търсил.
Да, но се ползва на поразия и никой не слуша, че например креатининът поврежда бъбреците, като повредените клетки НЕ могат да се лекуват. Btw моята тоалетна чиния също използва креатин, като и приложих зареждащ еднократен прием от 100гр! :lol:
10.09.04
01:32
[quote author=“perlsite”] Btw моята тоалетна чиния също използва креатин, като и приложих зареждащ еднократен прием от 100гр! :lol:
Изрод. Няма ли дружество за защита на правата на тоалетните чинии????
И сега представяш ли си тоалетната ти чиния да почне да расте и да вземе да избуши апартамента ти довечера и да почне да те вдига, заедно с леглото в тренировка “за капак”?
Ма ти това заслужаваш......
//off
Perlsite aбе ние няма Бомба да правим бре кви са тия таблици реакции!!! :D
//off
Не знам дали съм прав както казах това е мое мнение(а и на един приятел боксиор) че ти дава сила дава и то много, може би забавянето се получава като си го ползвал прекалено много, но едно знам всичко което попринцип не се произвежда от организма е вредно!!!
[quote author=“D3BEP”]Изрод. Няма ли дружество за защита на правата на тоалетните чинии????
И сега представяш ли си тоалетната ти чиния да почне да расте и да вземе да избуши апартамента ти довечера и да почне да те вдига, заедно с леглото в тренировка “за капак”?
Ма ти това заслужаваш......
Споко, моята тоалетна чиния (ТЧ) е яка като камък... Банята не е ремонтирана от десетилетия (студентска, за тези които се чудят) и предполагам, че десетки младежи са изхвърляли солидни дози тестостерон-деривати.. а и доста дами са я “облагородявали” с женски хормони (естроген)... баси тая тоалетна чиния цял живот е била на стероиди.. един креатин ли ще я уплаши??? А и аз редовно я захранвам с високо процентен протеин (не обработен от ензимите в храносмилателният тракт) - т.е суплементи, освен това често я посещавам (силови тренировки), понякога правя супер серии с малко време за почивка. Онзи ден и малко мазилка падна от нея (май се пропуква - баси стриите наистина са били гадно нещо!).. това е в общи линии от кухнята на спорта.. догодина ще участвам с нея на Мр.Кенефия 2005 :lol: пожелайте ми успех и без “аварийни” тренировки :wink:
13.09.04
09:59
Perlsite,
След всички тия хим. формули ми станаха ясни много неща, но едно нещо не пазбрах - забавя ли реакциите креатина или не???
Научно - не !
Потребителско - да! :twisted:
Просто всяка една хранителна добавка влияе абсолютно различно на различните организми.
13.09.04
10:11
Знаете ли приблизително за колко време креатина се приема от организма :?: Иначе казано колко време след като съм взел креатин (1 ч.л.) мога да пия кафе :?:
1 доза не влияе на организма ти !
Като започнеш да го пиеп чак близо 5-6 дена по късно започва ефекта му.
Кофеин както и ефедрин просто е желателно да не се взимат тъй като намаляват ефекта от креатина
13.09.04
10:25
Това е ясно, но работата ми е отговорна и понякога ми трябва съсредоточаване. Затова пия кафе :? Трябва някакво приблизително време между креатина и кафето.
13.09.04
12:05
Ами донякъде е логично, да ги забавя реакциите, по-простата причина, че се събира вода в мускулите , стават по тежки, и тялото си изгубва координацията, аз знам от опит как два килограма повече при доста спортове, развалят координация и реакция, това е както при хиперакселерацията при младежи, бърз растеж разваля, много млади талантливи спортисти.
Стан
[quote author=“Hunter”]Знаете ли приблизително за колко време креатина се приема от организма :?: Иначе казано колко време след като съм взел креатин (1 ч.л.) мога да пия кафе :?:
1 час разлика, ще е добре :)
Можеш ли да го докажеш ?
Лично аз го усещам след края на зареждащия период...
Възможно е.. зависи от даденият организъм а и ако ползва креатин за първи път ефекта е по-силен.
И сега честно казано не разбрах дали те прави неадекватен защото при мен рефлексите са много важни тренирам Джудо и дали това задържане на вода в даден мускол е лошо(вредно) :!:
Ами ако сваляш е много лошо... като влизаш в категория карат ли ти се понеже си ял само и единствено един зрънчо (сол) през деня (рестриквтивна диета. абсолютен булшит според мен)? Ако да, значи зарежи креатина. Що се отнася до реакциите при джудото.
Не мисля, че половин килограм и малко по-напомпани мускули ще ти попречат *точно* при джудото. Но поне разбрахме кой какво тренира де, сега е време да си премериме пишките :lol:
Интересно ми е обаче... Чувал съм, че за малко по-висока цена можеш да се сдобиеш с креатин фосфат. 2 въпоса:
1) Как би се превърнал креатин фосфат в креатенин и може ли въобще да стане? Ако не, значи само за подтискането и хипотрофията на жлезите трябва да се притесняваме (хаха, *само*)
2) Какво би станало с допълнителните фосфатни групи освободени при разлагането на АТФ-а. Тялото може ли да поеме допълнителното му количество с вътршно прозиведения креатин?