как да не заприличам на супермен в краката?

26.04.08
19:19

Тренирам от два месеца с инструктур, но искам и друго мнение относно бедрените мускули. Притеснявам се от това че краката ми започнаха да се помпат и това въобще не ми харесва. Инструктурката ми обясни че след като искам да стягам дупе няма как да не натоварвам и бедрата. В момента тренирам по 4 пъти в седмицата. Правя напади и отпади 3 серии по 10 на вс.крак. Аддуктор и Абдуктор по 3 серии по 50. Хакен клек машина 3 серии по 20.  Преди това и след това по 20 мин.каррдио. Естествено ги редувам с тренировки за гръб гърди и корем.
Притесняваме факта че имам да свалям 5 кг. а сега като се напомпах може ли да не ги сваля, защото като лаик си мисля че мускул  се сваля по трудно.
С две думи как да тренирам така че да си стегна Д.....-то без да заприличам в бедрата на сумистка, но и да ги стегна и тях естествено.

Темата беше редактирана от emzo на 01.05.08 06:31.

26.04.08
22:38

Първо Христос Воскресе!

:) помпенето е нещо напълно нормално, особено за типа на тренировките ти. Предполагам говориш за разликата (помпенето) след тренировка. Аз ще ти кажа, че метода, по който работи инструктурката ти с теб също е нормален. Доста от хората го предпочитат, защото е значително по-лесно. Представи си идва момиче без абсолютно нищо общо със спорт и спортни познания и треньорът й каза “слагай голяма щанга и прави 3ки” какво би си помислила “този нищо не разбира” или дори и да не си го помисли ще я загуби като клиент понеже тренировката ще е прекалено тежка за нея и ще се откаже. Въпреки всичко и твоя тип тренировка си има предимства, предполагам тя ти ги е обяснила. Затова смятам да кажа няколко на с-мата с големите щанги:
-по-голям енергоразход=> по-голям калориен дефицит => повече прогрес
- изгаряне на мазнини през следващите 24часа, а не само по време на тренировки както е при теб
-малка продължителност на заниманията

но всичко това без даден хран. режим е малко ефективно

недостатъци могат да бъдат:
-увеличаване на активното тегло (от физиологична гледна точка е + , но не и от визуална)
- тотално съм заспал вече и.... може би утре повече

И 2та метода биха дали резултат при определена упоритост. След като не си доволна от предлаганата с-ма от треньорката, или я смени, или й кажи, че не си доволна и искаш нов подход.

Важното е желанието!

Мнението беше редактирано от jalokin на 27.04.08 08:39.

BU

26.04.08
22:59

Бре,бре това да ти е проблема.Ела ми на мене с тези оформени бедра.Откога чакам да видя нещо сносно в краката.  :smirk:

Не,сериозно  ти какви бедра предпочиташ?Колкото ръцете ти ли,защото повечето момичета са така...МНОГО слаби крака,пък и дори да не са много слаби,пак са малки и немощни.Според мен ще е в твой плюс да направиш по-сочни бедра.Без,разбира се да надвишаваш 55 см. : ))

ПС:Да ме извините за езика,обаче е един и половина посред ноща... :red:

27.04.08
08:17

След като не си доволна от предлаганата с-ма от треньорката, или я смени, или й кажи, че не си доволна и искаш нов подход.

Благодаря за коментара.

Днес като си се поразсънил, предложи с какво, но определено това със щангите направо си ме плаши

Кое е по добре повече повторения с малки тежести или малко повторения с големи тежести?

27.04.08
08:22

Здравей!Според мен повече с малки за орелефяване,обратното ще води още до трупане на маса

27.04.08
08:23

казано от asista на 27.04.08, 08:17:

Кое е по добре повече повторения с малки тежести или малко повторения с големи тежести?

Второто. От малкото повторения и малкия обем извършена работа като цяло няма да се помпаш, нито ще предизвикаш значителна  хипертрофия в бедрените мускули, но за сметка на големите тежести ще се получи това, което искаш - стягане (повишаване на мускулния тонус).

казано от Ива Павлина на 27.04.08, 08:22:

Здравей!Според мен повече с малки за орелефяване,обратното ще води още до трупане на маса

Краката реагират с растеж при повече повторения. И не само краката.

Мнението беше редактирано от Петко К на 27.04.08 08:25.

27.04.08
08:29

По принцип за теб е добре повече повторения с малки тежесто. НО и това е много относително.

Факта, че имаш да сваляш килограми, трябва автоматично да те насочи към промяна на храненето ти, а не толкова към промяна на тренировките. Това, че си се наляла в краката нищо не означава. Не те познавам, но съм почти сигурен, че ако не си доволна от визията в краката то се дължи на процента мазнини които имаш и там и избщо в тялото си.

По принцип термин, като ‘налял’ нищо не означава. Има качване на мускулна маса и мастна наскоявания примерно. Ако се отървеш от второто чрез хранене, мускулите не само, че няма да те притесняват, ами и ще ги целиш, тъй като това е естествена красива форма на тялото.

Ниакъв не съм на твоя инструктор, ама той/тя не е магъосник, казваш какво къде го искаш и хоп набързо го оправя... И е прав/а за това което ти казва за бедрата, ме могат да се изолират от задника.

Ако има проблем, то той ще е ако не ти обяснява цялостната картина. Защото идеята е да ти обясни някой основни работи и ти после сама да знаеш какво да правиш, а не да ти подхвърля разни конкретни неща-детайли в пейзажа. Ама трябва и да го искаш иначе не става.

Мнението беше редактирано от tpd на 27.04.08 08:33.

27.04.08
08:40

Разбира се, каквото и да правиш във фитнеса, свалянето няма да стане само с упражнения, трябва да си оправиш и храненето.

27.04.08
09:18

След като не си доволна от предлаганата с-ма от треньорката, или я смени, или й кажи, че не си доволна и искаш нов подход.
Благодаря за коментара.
Днес като си се поразсънил, предложи с какво, но определено това със щангите направо си ме плаши

Ами колегите вече са ти по отговорили, но понеже ми зададе въпрос... та 2та метода са: високи повторения или ниски.
  При първия подход се губи общо телесно тегло- от масата на мускули, органи, мазнини.
  При втория- поради тежестта на тренировките като гориво се използват мазнини (и въглехидрати, освен ако не си на НВД) за енергия, а тежките тренировки запазват активното тегло на организма ти.
Както вече казах и 2та метода си имат предимства. Защо не пробваш с тренировката с по-малко повторения и повече тежест, след като си видяла, че от този не си доволна какво може да загубиш? Естествено има я и психическата преграда, че сигурно свързваш големите тежести с големи мускули и назобени културисти. Пък в този спорт психиката е изкл важна! При теб големи мускули няма как да станат, заради хормонната предпоставка на женския пол. Без внасяне на външни хормони (стероиди) няма как да стане! Ако пък не си сигурна, че тази тренировка е за теб, продължи с твоята- с големи повторения. Само че пробвай да я оптимизираш. Тези 10ки на напад за мен са простотия. Освен културист друг не знам да ползва такива повторения. Или прави много (даже може да правиш за време не за повторения, например 1мин една серия или поне над 20повт), или малко 3-5повторения. Уваженията ми към треньорката, ама май не чува много нещата. Реши кой метод ще използваш и дали ще продължиш работа с треньорката може и тук да измислим нещо конкретно, някой от присъстващите имаме опит и можем да помогнем.

когато някой не разбира дадена тематика е по-добре да не дава съвети

Краката реагират с растеж при повече повторения. И не само краката.

това не винаги е така

По принцип за теб е добре повече повторения с малки тежесто....
...Факта, че имаш да сваляш килограми, трябва автоматично да те насочи към промяна на храненето ти...
...ако не си доволна от визията в краката то се дължи на процента мазнини които имаш и там и избщо в тялото си...
...ама той/тя не е магъосник...
...Ако има проблем, то той ще е ако не ти обяснява цялостната картина...

и кой определя тези принципи? ...не всеки е склонен да прмени храненето си, така че оптимизирането на тренировки хич не е за изхвърляне... Среща се и друга картинка- бедра тип сегашните р&б певици, не на всеки допадат... Не е магьосник, а трябва да стане. Все пак не е отишла при нея, за да стане световен шампион, а просто за да се харесва в огледалото. За това не трябва кой знае колко магьосничество... Познавам 10ки хора, които са редовно във залата, а нямат абсолютно никакво желание да научават неща, които 1во не ги интересуват и няма да са и от кой знае каква полза. Затова са персоналните треньори- да работят и ти показват конкретните неща, като преди това са взели предвид всичко останало.

поздрави!

27.04.08
12:47

Мерси на всички за коментарите. Пропуснала съм явно да кажа че съм и на хранителен режим, естествено и вече са свалени 3-4 кг.

Мерси много на jalokin. Ако ти е скучно и не те затруднява може да удариш едно рамо, няма да се разсърдя ама хич.

27.04.08
15:08

нямаш проблем стига да мога. Само кажи за кое?

27.04.08
19:43

за краката естествено, с останалото няма проблем, поне така си мисля в момента.

Мерси предварително, и не го приемай като ангажимент. Ако не те затруднява

27.04.08
21:43

пак ми се случи да пиша посред нощите :)

Няма проблем с каквото мога ще помогна. Като питах за кое имах предвид и хран. режим- оптимизирай го ако не си го направила вече. Кой подход избра? Предполагам ще прекратиш работата си с треньорката щом говорим за конкретна тренировка?
Кажи по кой метод да измислим тренировката, какви са по-точно проблемните места и/или какво искаш да стане.

28.04.08
16:25

идеята е да се стегна без да правя релеф на бедрата т.е. да нямам топчета над коляното. Всичко др.може но това не мога да го харесам

От два месеца съм на НВД така като гледам, т.е. тя ми даде списък с разрешените храни, не ме е ограничила от нат.сокове прясно мляко/плодово/ които май тр. да спра.

Проблемът при мен е че нямам възможност да се храня често и това се случва само два пъти на ден и то вечерята е след тренировка, към 8.30 задължително салата с месо. През деня гледам да са плодове защото ми е по-удобно.

през деня ми се случва да обядвам и със сушени сливи и кайсии. Май и тях тр. да спра

Трябва да оправиш храненето си най вече като гледам. Две хранения на ден няма как да забързат метаболизма ти.

28.04.08
23:54

а защо не през деня ядки + няколко варени яйчица? за плодовото мляко си права- замени го със стандартно кисело мляко, в плодовото има разни шитове. Иначе плодовете може сутрин да ги ядеш, ама щом нямаш възможност да ядеш често, по-добре да е някакво сирене/кашкавал с някакво месо, например пушено.
Ама за сега няма да се спирам на диета, говорехме за тренировките. Така и не ми каза кой метод избра, за това ще дам по една  “сурова” програмка от 2та пита. Ама пък не е зле да знам дали и как тренираш др-те мускулни групи, имаш ли спит, какво упражнения си използвала и можеш да използваш, че да не говорим празни приказки.
Сега мога да почвам да гадая, да видим колко разбирам масовия фитнес инструктор в България. Предполагам тренираш от скоро (по-малко от 3месеца) и правиш цялото тяло в 1ден. И си правила голям брой повт... аве накрая ще стане като тези ясновидци по тв-то дето нищо не разбират. Дай инфо по горните въпроси, ще ги с-матизирам, за да не пропуснем още някои и да сме изчерпателни:
1)кой тип тренировка избираш
2) как са били разпределени тренировките- по отделни м.групи или цялото тяло
3)от колко време си в залата
и ако ти се сещаш за още нещо...

иначе нещо като универсална тренировка за случаят може да е нещо такова:
български клек (горна част), напад (с не мн голяма крачка, средна и външна част), сумо клек(вътрешно бедро), мостирания (глутеуси/д..е) идеята беше да няма капка нали? и за прасци вече нещо стандартно. Дай горната информация и да направим най-накрая нещо, че много дълго стана. Ако нямаш мнение по някой въпрос, мога да ти препоръчам аз. Поздрави!

29.04.08
04:29

казано от asista на 26.04.08, 19:19:

Тренирам от два месеца с инструктур, но искам и друго мнение относно бедрените мускули. Притеснявам се от това че краката ми започнаха да се помпат и това въобще не ми харесва. Инструктурката ми обясни че след като искам да стягам дупе няма как да не натоварвам и бедрата. В момента тренирам по 4 пъти в седмицата. Правя напади и отпади 3 серии по 10 на вс.крак. Аддуктор и Абдуктор по 3 серии по 50. Хакен клек машина 3 серии по 20.  Преди това и след това по 20 мин.каррдио. Естествено ги редувам с тренировки за гръб гърди и корем.
Притесняваме факта че имам да свалям 5 кг. а сега като се напомпах може ли да не ги сваля, защото като лаик си мисля че мускул  се сваля по трудно.
С две думи как да тренирам така че да си стегна Д.....-то без да заприличам в бедрата на сумистка, но и да ги стегна и тях естествено.

Здравей!
За да нямаш капка над коляното, махаш Хакен клека и бедреното разгъване, ако правиш такова. Прави клекове с щангата или дъбмели. За задната група на бедрата правиш ли нещо?
След като имаш да сваляш, правиш обемна тренировка - с 40-50 повторения в серия. Аз, примерно, качвам мускули и на 20 клека, затова се налага да ги правя по 50, и пак са тонизирани бедрата, но вече не изглеждат напомпени. Това кардио преди тренировката го направи 10 мин, а това след нея - 30мин.
Да, мускул се сваля много трудно, особено мускулите в краката  :cheese:
Нападите ги увеличи като бройка. Прави крачки напади, много хубаво ускоряват пулса, респективно - метаболизЪма.

Мнението беше редактирано от Winnie на 29.04.08 04:30.

29.04.08
18:40

Абсолютно се присъединявам към мнението на Уини! И от опит го казвам - не само ей така. Почваш полека от 40 повторения - или ако ти е трудно от 30 и бързичко. После качваш с по пет бройки всяка седмица.  Моите бедра отслабнаха именно по този начин, но вече започва да прозира лек, дискретен релеф. Уверявам те че не е нито грубо, нито грозно. Кракът иззглежда здрав, не се тресе, елегантен е, тонизиран.... а може би и секси, макар че не  е редно да го казвам аз. Но само по този принцип! И - резултатът ще дойде. Не веднага, но идва!

30.04.08
20:04

за да не пропуснем още някои и да сме изчерпателни:
1)кой тип тренировка избираш
2) как са били разпределени тренировките- по отделни м.групи или цялото тяло
3)от колко време си в залата
и ако ти се сещаш за още нещо...

иначе нещо като универсална тренировка за случаят може да е нещо такова:
български клек (горна част), напад (с не мн голяма крачка, средна и външна част), сумо клек(вътрешно бедро), мостирания (глутеуси/д..е) идеята беше да няма капка нали? и за прасци вече нещо стандартно. Дай горната информация и да направим най-накрая нещо, че много дълго стана. Ако нямаш мнение по някой въпрос, мога да ти препоръчам аз. Поздрави!

Тренирам два месеца и ако ми кажеш какво е спит може и да дам отговор какъв е

Тренировките са на отделни групи мускули
редува ги  крака ,гръб и гърди като ако има време правя освен основните или корем или крака

Какви са двата вида тренировки?

Задавам глупави въпроси, но едва ли някой за два месеца се е светнал за всичко

30.04.08
20:18

Здравей!
За да нямаш капка над коляното, махаш Хакен клека и бедреното разгъване, ако правиш такова. Прави клекове с щангата или дъбмели. За задната група на бедрата правиш ли нещо?
След като имаш да сваляш, правиш обемна тренировка - с 40-50 повторения в серия. Аз, примерно, качвам мускули и на 20 клека, затова се налага да ги правя по 50, и пак са тонизирани бедрата, но вече не изглеждат напомпени. Това кардио преди тренировката го направи 10 мин, а това след нея - 30мин.
Да, мускул се сваля много трудно, особено мускулите в краката  :cheese:
Нападите ги увеличи като бройка. Прави крачки напади, много хубаво ускоряват пулса, респективно - метаболизЪма.

Хакен клека вече го махнах и кардиото след вече е 30 но и в началото го направих 30 сега имам повече свободно  време и няма да ми е излишно. 
Това с повторенията няма проблем само си мисля напъдите как ще ги направя толкова в серия, но...............

30.04.08
21:37

Слушай Уини и Козунака.
Те от опит знаят. И двете бяха привърженици на тренировка “А”, ама като пробваха вариант “Б” видяха ефект и сега неможеш да ги накараш да се върнат на старата тренировка.
Цялата тренировка нетрябва да е повече от 80-90 минути, включително кардио, загрявки, разпускания и т.н.
В едната тренировка прави едно тежко упражнение за бедра, а  в другата тренировка - друго.
Ако имаш повече от едно тежки упражнения много е вероятно да са ти в повече и да те скапват.
Кардиото в началото около 10 минути, а в края повече от 20 - колкото време ти остава и колкото сили имаш.
И т.н.
И пак ти повтарям - слушай Анди (козунака) и Уини - минали са по пътя и знаят какво можеш да направиш със себе си.
Всичко е въпрос на желание!
Успех!

01.05.08
06:22

казано от mitaka101 на 30.04.08, 21:37:

Слушай Уини и Козунака.
Те от опит знаят. И двете бяха привърженици на тренировка “А”, ама като пробваха вариант “Б” видяха ефект и сега неможеш да ги накараш да се върнат на старата тренировка.

Абсурд! Единствено, ако се наложи да ставам тежкоатлет, бих клекнала по-малко от 40 пъти  ;-)

01.05.08
06:47

сплит- седмична програма, разпределение на мускулите. Ти си тренирала със сплит, щом си имала разделение на мускулите по дни.

Въпросите не са глупави- 2та вида са с големи тежести и малко повторения или малки тежести и големи повторения. Според мен сега е времето да пробваш с големи тежести, защото до сега не си тренирала така и не си доволна. Още повече, че те носят по-големи здравословни опции, а и няма да имаш нужда от кардио. Но понеже само Петко К се включи ЗА големите тежести и беше лаконичен, сигурно ще избереш другия метод- с много повторения. И 2та могат да работят както ще повторя за не знам кой път...
Нападите с по-малка щанга или без даже.
Успех!

01.05.08
16:44

jalokin, първо евала, че изобщо си даваш зор да обясняваш някому неща, които изобщо не е склонен да преме. Естествено, че девойката ще избере нещо, което се доближава до the fat skinny look, Това се харесва на 98% от жените, другите 2% са събрани на едно друго място в нет пространството.  :)

asista, недей да слушаш, а чети и мисли. Има достатъчно информация и за двата типа тренировки, от теб се иска само да четеш.

И за да отразя и аз един глас: ЗА големите тежести.

01.05.08
18:44

Асиста - сама трябва да прецениш - ти се познаваш най-добре себе си. Аз обичам да тренирам тежко с тежести - защото ме мързи - ама после ставам като преквалифициран Арни в сумо боец. Така че - давам на интензивно с малко тежести, що се отнася до краката. И ефектът при мен е страхотен.  Получавам точно това, което искам за таци част от тялото. Иначе за горната част - давам по тежко. Тралфи е намерила най-вярната формула за себе си - според физическите си данни, целите си, темперамента си. Аз - съм по друг път - ако тренирам като нея (мнението ми е според прочетеното в дневника), първо няма да издържа, второ - ще ми се скапят ставите на втората тренировка, и трето - не ми се мисли на какво ще заприличам. А Тралфи според показаните снимки е перфектна! Уини и Бухтата тренират различно - макар и с Уини  да имаме сходни на места дори еднакви принципи на трениране.  И Уини и Бухтата също са изградили атлетични строъни фигури, достойни за възхита. Аз имам да ги гоня, ехееее...  Така че - наистина чети, мисли, консултирай се с професионалист който те вижда и така. Фитнесът също е нещо много индивидуално - като специфичния и уникален почерк на тялото образно казано, поне за мен. надявам се да не сме те объркали много, а да сме ти били полезни.

забравих - важни са и годините ти - аз съм на 34, типът тяло, хормонален баланс ....безброй фактори, начин на живот - преди много пиех и пуших и сега дори малко алкохол ми се отразява зверски зле... така че - комплексно е.

Мнението беше редактирано от kozunak на 01.05.08 18:50.

01.05.08
19:26

Мерси много на всички още веднъж.

Като се замисла почвам да се плаша какво мога да направя от себе си. Но така като гледам ще са много повторения с малко тежести, за това съм сигурна. От вчера сменихме стратегията. Така сматам, че ще има повече ефект. Определено имам доста да чета и да се уча.

Към козунак На 31 години съм и май доста късничко съм се сетила, но все пак по добре късно отколкото никага.

02.05.08
06:33

наистина можеш да направиш каквото си искаш със тялото си, но не е повод за страх. казвам го защото го направих и продължавам в момента да го правя, а започнах по-късно от теб.трябва ти само много желание и мнооого четене ;)

02.05.08
06:37

Към козунак На 31 години съм и май доста късничко съм се сетила, но все пак по добре късно отколкото никага.

Въобще не е късно! Пък и сега е пролет и ще дръпнеш бързо напред. Ще видиш как прекрасно ще ти се отрази. Аз по принцип младея, но като свалих 8 килограма тая зима, колегите казаха и че изглеждам подмладена с няколко години. Редовно ме питат дали не съм студентка по разни места - хахахаха. Така че фитнесът прекрасно се отразява и на кожата, и на торбичките под очите и въобще на цялостното излъчване. Само внимавай със ставите. Успех!

02.05.08
07:30

казано от kozunak на 02.05.08, 06:37:

Въобще не се тревожи за годините си,мила! Аз съм на 42 и съм се сетила още по-късно,но това изобщо не ме притеснява. Важното е желанието да промениш нещо във визията си и да се чувстваш добре!

03.05.08
07:51

Абсолютно правилно!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1