ВВД хранителен режим - критика

19.04.08
20:19

Здравейте,
два месеца и нещо бях на НВД и свалих  6кг и 8см от обиколката на корема. А също и по 1 см от бицепса и бедрото :( и вече мисля да премина на ВВД за да качвам ММ. Корема има много малко в долната част още, но ако продължа нвд-то ще стана кожа и кости. Пък и ще си тренирам за него всяка тренировка. До сега тичах на края на тренировката. Като почна ВВД за качване на ММ май трябва да спра кардиото, колело може ли?

Тренирам сериозно вече 3 месеца.

Години: 24 (скоро)
Ръст: 180см
Тегло: 71 кг

08.00 -  5 супени лъжици мюсли + 5 лъжици кислео мляко + 1 лъжица мед
10.30 - плод банан/ябълка
12.00 - пилешка пържола със задушени картофи (+салата от зеленчуци)
16.00 - ориз/картофи
20:30 - 21:30 - тренировка
21.45 - плод банан/ябълка + 2 лъжици мед
22.00 - риба/яйца/месо (+салата от зеленчуци)
24.00 - лягам

Ще пия и прясно мляко с добавките, но като реша какви, най-вероятно ще са креатин, глутамин, таурин, протеин и витамини.

1. Кога мога да хапвам бързи въглехидрати, знам че не е препоръчително?
2. Да хапвам ли и хляб в 12.00? Пълнозърнест?
3. Да сложа ли и някви белтъчини в 16.00?
4. Мога ли да пия прясно мляко с nesquik, защото има захар в него?

Темата беше редактирана от Bobby на 20.04.08 09:01.

AS

19.04.08
20:30

Сложи 10 лъжици мюсли в закуската.Заеби хляба.Сложи белтъчини в 16:00.По добре без нескуика.

20.04.08
09:00

добре става така

08.00 - 10 супени лъжици мюсли + 5 лъжици кислео мляко + 1 лъжица мед
10.30 - плод банан/ябълка
12.00 - пилешка пържола със задушени картофи (+салата от зеленчуци)
16.00 - ориз/картофи + пилешка пържола
20:30 - 21:30 - тренировка
21.45 - плод банан/ябълка + 2 лъжици мед
22.00 - риба/яйца/месо (+салата от зеленчуци)
24.00 - лягам

Нещо друго да променя?

Мнението беше редактирано от Bobby на 20.04.08 09:01.

25.04.08
14:13

А за закуска не трябва ли също някакви белтъчини? Препоръки?
Гледам някой пишат яйчен белтък но как го взимат сутрин с овес?

02.05.08
05:36

Вари си яйца - 4 белтъка + 1 жълтък примерно.. яж ги със овеса

02.05.08
08:45

Не огладняваш ли до като почне тренировката,или аз нещо не разбрах ядеш в 4 и почваш тренировката в 8 и 30?

02.05.08
12:14

@Nasko ок ще пробвам да ги включа сутрин белтъците.

@Dalgia ми не огладнявам по принцип.
Иначе така е както е написано в 4 ям, към 6.30-7.00 тръгвам от работа, докато се прибера и докато стигна до фитнеса става 8.00-8.30. Може би трябва да вкарам още някакво ядене преди тренировка, но какво да е. Ядки?
Примерно да не е в 16.00, а в 15.00 и по късно пак.

Все още не усещам да съм качил нещо, но то е рано още.

17.06.08
15:12

Вече 2 месеца, но не качвам нищо почти. Въртя си се 71-72 килограма и не мърдам.
Някакви идеи?

17.06.08
20:01

Много ти е зле режима, как да качваш. Прибл. 2 гр. белтък на кг. тегло ти трябва, разпределен поравно във всички хранения. Белтъкът да ти е от месо, яйца, суров. протеин/казеин. Храненията не както ти падне, а през 2,5 - 3 часа.  Сложни въглехидрати - овесени ядки(не фини и не мюсли), картофи, макарони/спагети, пълноз. хляб(Бонус или някой друг, който е с цели зърна, без брашно какъвто и да е тип), ориз. Тренировката 1,5 часа след хранене, което е високовъглехидратно. След тренировка 40-50 гр. декстроза(2-3 банана също може) + доза и половина суроватъчен протеин във вода. Чаша - две вода с всяко хранене. Само вода, никакви други течности - най-вече газирано и бира. Захарта и белия хляб също аут. Намери си таблица с хранителните стойности на различните продукти - протеин, мазнини, въглехидрати, калории. Изчисли си необходимите калории(трябва да са някъде 500 над поддържащите). След като си направиш режим задължително трябва да погледнеш дали си набавяш достатъчно белтък(протеин) и достатъчно калории. Това са двете най-важни неща, за да растеш. Сигурно пропускам някои работи, но дори това да направиш ще си много напред.

17.06.08
22:08

казано от butthead на 17.06.08, 20:01:

Много ти е зле режима, как да качваш. Прибл. 2 гр. белтък на кг. тегло ти трябва, разпределен поравно във всички хранения. Белтъкът да ти е от месо, яйца, суров. протеин/казеин. Храненията не както ти падне, а през 2,5 - 3 часа.  Сложни въглехидрати - овесени ядки(не фини и не мюсли), картофи, макарони/спагети, пълноз. хляб(Бонус или някой друг, който е с цели зърна, без брашно какъвто и да е тип), ориз. Тренировката 1,5 часа след хранене, което е високовъглехидратно. След тренировка 40-50 гр. декстроза(2-3 банана също може) + доза и половина суроватъчен протеин във вода. Чаша - две вода с всяко хранене. Само вода, никакви други течности - най-вече газирано и бира. Захарта и белия хляб също аут. Намери си таблица с хранителните стойности на различните продукти - протеин, мазнини, въглехидрати, калории. Изчисли си необходимите калории(трябва да са някъде 500 над поддържащите). След като си направиш режим задължително трябва да погледнеш дали си набавяш достатъчно белтък(протеин) и достатъчно калории. Това са двете най-важни неща, за да растеш. Сигурно пропускам някои работи, но дори това да направиш ще си много напред.

Белтъка ми е пилешко месо и яйца. Въглехидрати в момента овесени ядки, ориз и картофи. Хляб от 5 месеца никакъв не съм ял. След тренировак хапвам 2 лъжици мед и един банан.
Протеин в момента взимам на ОН:
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/32464/

Сладко хапвам рядко на сутрин или на обяд.
Не съм изчислявал колко точно калории ми трябват но ще го направя. Може би ми трябват още няколко по големи хранения но просто малко трудно да ги включа.

18.06.08
08:24

08.00 - 5 супени лъжици овесени ядки + 3 варени яйца + 1 лъжица мед
11.00 - плод банан/ябълка + 1 коф. кисело мляко + 1/2 доза суров. протеин
14.00 - пилешка пържола със задушени картофи (+салата от зеленчуци)
17.00 - ориз/картофи(повечко) + 1 доза суроватъчен протеин
18:30 - 19:30 - тренировка
19.45 - 2 лъжици мед и един банан + доза/доза и половина сур. протеин
20.45 - риба/яйца/месо (+салата от зеленчуци) + 2-3 филии пълноз. хляб
23.30 - 1 коф. кисело мляко(по-високопроцентно)/извара + 1/2 доза суров. протеин

С всяко хранене(без последното) 1-2 чаши вода.(натур. сок, кола, боза - не)

Така си покриваш протеиновите нужди. Само калориите трябва да си сметнеш, че мен ме мързи да ти ги смятам, пък и някои грамажи в храненията ти не ги знам. Ама гледай да са ориентировъчно 400-500 над meintenance. Ако така ти излиза малко нанагорно откъм финанси, по-добре следващия път заеби глутамин, креатин и другите(без протеин) дето си си взел и парите ги дай, за такъв режим.

18.06.08
11:34

Водата не е ли по-добре не точно с храненето? Сок и кола също съм спрял. Иначе пия по 2-3 литра вода на ден.
За парите за храна няма проблем не ги пестя. Въпреки че някога пестях и за това може би си останах слаб.

18.06.08
12:56

Съветите на butthead са много добри, но да, точно с изключение съвета за водата. 1-2 чаши близо около яденето става, но все пак старай се, ако е преди него да е преди 30 минути и поне около час след като станеш от масата. Това особено се отнася, ако пиеш по-големи количества вода.

PR

18.06.08
17:42

казано от Bobby на 18.06.08, 11:34:

Водата не е ли по-добре не точно с храненето? Сок и кола също съм спрял.

за първото - ако ти се преглъща като чапла, не я взимай с храненето ;)
колата е диуретик, тъй че браво че си я спрял, но за соковете не разбирам защо ги спираш?

18.06.08
18:42

Айде.. коментира ли сме я тая тема за соковете: http://www.bb-team.org/forums/viewthread/32022/ А за водата, аз лично преди имах голям проблем с пиенето. Ако не изпия по 1-2 чаши сок или нещо друго сладко, не мога да започна да се храня. Отделно на всяка хапка по 1-2 глътки. В следствие на което не се хранех като хората, защото стомаха ми излишно се напълваше с течности. Откакто почнах да пия не с храненето, а отделно, хем се храня повече, хем приемам повече течности.

Абе.. накратко казано никой няма да сгреши, ако пробва да се храни без течности (като изключим супички и подобни).

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1