01.05.08
05:44
Здравейте! Наскоро ми казаха, че ако правя по повече от 3-4 упражнения мускулите започвали да се разграждат и нямало смисъл. Вярно ли е това или мога да си правя и по 8 упражнения за една мускулна група ако реша?
01.05.08
07:19
чак пък да се разграждат не,но може да се претренира и да няма растеж.Според мен броя на упражненията си е строго индивидуален за всеки,защото познавам момче,което прави 4упр за бицепс и 5 за трицепс и ръцете са му най-вървящата група....
01.05.08
08:05
Моите разбирания са горе долу такива:
-гърди - 4
-гръб - 4-5
-крака - 4-5
-триицепс - 3
-бицепс - 3
-рамене - 3 (правил съм и 4, но това вече е като рамото е само в тренировъчен ден)
А моите разбирания са, че броя упражнения за аматъори особено няма никакво значение. Важното са сериите и повторенията и тежестите за мускулна група.
Но ако приемем, че се правят по 3-4 серии на упражнение, то да след 3-4 упражнения ти е сигурно претрениране ако работиш с повторения и тежести за хипертрофия. То и от по-малко се претренира...
Крака - 3 упражнения са достатъчни за мен
Гръж - този мускул според мен издържа най-голямото натоварване и 4-5 упражнения са без проблем
Гърди - 3 упражнения
Ръце - СТРОГО ИНДИВИДУАЛНО!!! там е добре да се експериментира
02.05.08
18:06
казано от tpd на 01.05.08, 11:24:
Важното са сериите и повторенията и тежестите за мускулна група.
x2
Нека не забравяме обаче и възставновяването! Това може би е един от най-важните фактори, които определят какви да бъдат интензивността и обема на тренировката. Тежка тренировка, без добро възстановяване си е чисто претрениране. И обратно - тежка тренировка, съчетана с качествени и достатъчно добавки, перфектен хранителен режим, и достатъчно сън = гарантирана мускулна хипертрофия.
казано от cheFo`` на 02.05.08, 15:10:
Крака - 3 упражнения са достатъчни за мен
Гръж - този мускул според мен издържа най-голямото натоварване и 4-5 упражнения са без проблем
Не съм съгласен с теб - гърба може да е голям , но краката са направени така, че да издържат на голямо натоварване, за това им трябва повече серий и повторения. Освен това се намират сравнително далеч от сърцето и за да се напомпят им трябват повече повторения. Така , че според мен 3 упражнения за крака са абсолютно недостатъчни.