02.05.08
00:02
Прегледах десетина НВДта и в нито едно от тях не видях прясно мляко? Защо никой не включва прясно мляко в НВД-то си?
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 02.05.08 10:17.
02.05.08
02:49
Сега,аз разбирам от диети колкото от космонавтика,но:
1.Млякото е висококалорично.
2.В прясното мляко има доста въглехидрати.
3.В прясното мляко има лактоза...абе те вече се припокриват точките...
Мнението беше редактирано от BusyMan на 02.05.08 03:10.
Въпрос на личен избор и гледна точка е... Ако ти понася добре млякото си го включи без да се притсняваш.
02.05.08
06:21
Прясно мляко недеи ; има лактоза мое кисело с висок процент масленост !!
02.05.08
08:59
Млякото е полезно за организма. Съдържа пълноценен протеин, калций. За съжаление повечето хора страдат от лактозна непоносимост. Ако не може да се разделите с млякото е добре да се приемат ензими със съдържание на лактаза.
Имам един приятел, който свали доста като пиеше дневно по литър-два обезмаслено прясно мляко. Не виждам проблем да се включи в състава на диети с цел намаляване на мазнини.
Млякото отдавна не е това което беше!Истинското мляко е домашното,но то е доста маслено(наситени мазнини),а млечната захар е другият проблем.Не се лъжете от млеката по магазините,нито пресни нито кисели - нямат нищо общо с млякото.Според мен е неподходящ продукт за включване в режим на НВД,освен това не обичам разни нагли търговчета да ме правят на балък.Имам познати, които работят в някои уж елитни “млекопроизводителни” фирми и дори те не комсумират продуктите им.Същото се отнася и за сиренето.Хубавото сирене се изнася за чужбина,а тук ядем боклуците,изкючая много скъпите сирена.Не може на магазина да продават извара за 4,25 килото и сирене за 4,15 нали (виж Пикадили)? Но така е и с много други уж важни продукти,които не са изобщо това което трябва и пише.Някой ще каже има контрол.Глупости!Всичко става с пари,а тук сме на принципа,че едно нещо дори и да не е описано на етикета,щом от него не се мре,значи няма проблеми.Ако направим една тема по този въпрос,мога много да напиша (а и не само аз) и тогава съм сигурен, че много хора,които държат на здравето си (не само на визията си),ще се откажат от консумацията на някои “любими” продукти.
Значи живея в малък град и не ми проблем да си намирам хубаво домашно мляко. Що се отнася до маслеността аз не пия каймака.
Какво е лактозна непоносимост? За пръв го чувам.
02.05.08
16:09
Това е непоносимост към млечната захар (лактозата),съдържаща се в прясното мляко.От такава страдат около 70% от азиатците например.Просто организмът не произвежда ензима лактаза,който да я разгражда.Метаболизира се от бактерии в чревния тракт,което е съпроводено с метеоризъм(отделяне на газове) и храносмилателен дискомфорт.При това положение прясното мляко трябва да се избягва или да се приема храносмилателния ензим лактаза,който разгражда лактозата.
казано от Ива Павлина на 02.05.08, 16:09:
Това е непоносимост към млечната захар (лактозата),съдържаща се в прясното мляко.От такава страдат около 70% от азиатците например.Просто организмът не произвежда ензима лактаза,който да я разгражда.Метаболизира се от бактерии в чревния тракт,което е съпроводено с метеоризъм(отделяне на газове) и храносмилателен дискомфорт.При това положение прясното мляко трябва да се избягва или да се приема храносмилателния ензим лактаза,който разгражда лактозата.
Лол...нямам такива проблем. Мога да си дъня мляко по 2-3-4 пъти дневно без никакви проблеми. :)
казано от Иван Станков на 02.05.08, 08:59:
Млякото е полезно за организма. Съдържа пълноценен протеин, калций. За съжаление повечето хора страдат от лактозна непоносимост. Ако не може да се разделите с млякото е добре да се приемат ензими със съдържание на лактаза.
Имам един приятел, който свали доста като пиеше дневно по литър-два обезмаслено прясно мляко. Не виждам проблем да се включи в състава на диети с цел намаляване на мазнини.
Не ми се мисли какво ще става в тоалетната ако изпия 2л пр.мляко хахах