04.05.08
09:59
Значи правя вместо клек Лег преса за крака защото ме е страх да не стане някаква травма но реших да се допитам до по опитни хора ето и проблема.Значи когато клекна и се изправя колената ми плиокат а когато седя много време клекнал и се изправя така ме болят че немога да варвя даже и с тази тема искам да попитам дали мога да правя клек или това пречи и дали трябва да се допитам и до доктор.Благодаря предварително!
04.05.08
10:23
като за начало стоп с подобни упражнения и не е лошо на ортопед!
казано от Ива Павлина на 04.05.08, 10:23:
като за начало стоп с подобни упражнения и не е лошо на ортопед!
Да, и спорд мен това е най-удачното.
Иначе, опитай на лек преса на 45 градуса, не е нужно да се хвърляш на клек. Клека си е техничарско упражнение, а на лег пресата е по-убезопасена по принцип.
казано от WessVall на 04.05.08, 09:59:
Значи правя вместо клек Лег преса за крака защото ме е страх да не стане някаква травма но реших да се допитам до по опитни хора ето и проблема.Значи когато клекна и се изправя колената ми плиокат а когато седя много време клекнал и се изправя така ме болят че немога да варвя даже и с тази тема искам да попитам дали мога да правя клек или това пречи и дали трябва да се допитам и до доктор.Благодаря предварително!
“плиокат” самите капачки, когато клякаш с щанга.Така...и аз го имах това, но още в начинаещите ми тренировки...за теб, незнам дали си начинаещ, но предполагам с това “плиокане”. Моят съвет е : Продължавай си с клека, не го прави много тежък(поне не в началото, да натрупаш техника и опит) и Много голяма загрявка преди тренировката ти за крака... :)
Поздрави!
Мерси помогнахте ми много :).Благодаря на всички.Значи просто като си клекна без тежест и при изправянето ми плокат капачките на краката това е :)