18.04.08
21:14
От 2 3 седмици имам болка в дясната ръка и по точно тук http://store.picbg.net/pubpic/DA/F6/d6bc0b521f2cdaf6.JPG
при набиранията в горната фаза когато бицепсите трябва да са успоредни на пода ме боли така дълбока е болката не много силна, но си боли някои път и като стягам ръката като напипвам с пръстите се осеща нещо ама незнам мускол ли е сухожилие ли е .....
Темата беше редактирана от The-Shadow на 18.04.08 21:15.
Почивка , смени правия лост за бицепс с крив или гири , и сменяй хвата при набиранията
19.04.08
15:08
Аз ще добавя : научи се да мастурбираш с лява ръка и ги сменяй!
chefo’ ти каза всичко,за което се сещам...
20.04.08
07:24
Това мисля, че не е точно бицепсовата травма. Тя не локализира болката. Разтегнал си.
Трябва почивка и да намалиш опъна на ръката.
Означава, избягвай упражненията за гръб и тези за ръце.
23.04.08
18:29
За да не пускам нова тема кои упражнения за гърди стесняват канала им
24.04.08
09:17
Упражненията за растеж на гърдите.
Няма такива упражнения за канала. Като ти пораснат гърдите и се издуят, каналът ще изглежда друг.
Преди около година и нещо имапе такава тема и там се твърдеше че е наследствено това с канала. А относно за мастурбирането с лява ръка :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
И мен ме боли дясната ръка и мисля,че болката е точно там.Но не мога да я локализирам със сигурност.То е няква тъпа болка,която обаче ме побърква.Вече цяла седмица не съм в залата и не минава :( Имам чувството,че е в бицепса и съм го претренирал или разтегнал.Като шофирам (карам една Лада,а нейния волан е АДСКИ тежък - от него спокойно правиш ръка 40+) ме заболява много и от пазарски торби се случва.Някви идеи за мазила нещо ? Аз мажа с репарил гел и мисля,че ме облекчава.
04.05.08
21:33
мене ме боли вече месец и нещо на моменти по слабо друг път по силно даже когато се опитам да стегна бицепса (все едно правя чукчета и в горната фаза на упражнението където ръцете са горе) хем ме боли хем бицепса е мек и немога да го стегна просто незнам къде е проблема
04.05.08
22:05
Ето и пример за конкретност http://store.picbg.net/pubpic/5E/9D/7ce9ac944f665e9d.JPG
15.05.08
17:32
изчерпаха ли се мненията по-този въпрос
P.S мисля, че това е bracioradialis-a линк
Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 15.05.08 19:39.
Останалите пичове беха доволно изчерпателни.
Претрениране, възпаление ,болка. Понякога няма болка , просто нямаш сила. И аз съм го правил в началото с тежко и без загрявка (класика, кво да правиш). Почиваш 2-3 седмици и после ако усещаш че си се възтановил напълно , почваш. В началото с по-леки тежести и задължително загрявка. Ако не се оправиш ,просто намали килограмите иначе ще стане по-лошо.
Налакътници и накитници също помагат.
А да - като казвам почивка ,имам предвид тотална почивка. Знам че ще те сърби за толкова време но просто не трябва.
Ако е слабо ,може просто да не правиш за ръце известно време но при теб май нещата са минали тази граница.
Късмет.
и аз имам същия проблем даже изтървам въпреки че имам сила ... много се дразня трябва да почивам за да се възстанови болното място но не ми се чака случайно да не загубя форма :( възможно ли е за 2-3 дена да се оправи с леки разтривки и сън ?
07.06.08
07:35
казано от Svirepiq на 06.06.08, 19:32:
и аз имам същия проблем даже изтървам въпреки че имам сила ... много се дразня трябва да почивам за да се възстанови болното място но не ми се чака случайно да не загубя форма :( възможно ли е за 2-3 дена да се оправи с леки разтривки и сън ?
Аз мислех същото,и стигнах до кабинета на травматолога.Имах възпаление на сухожилието на брахиалиса.Болката идва изведнъж и е доста нетърпима.Получи се от набиране с тежест.
07.06.08
14:23
казано от Svirepiq на 07.06.08, 09:49:
и в крайна сметка как може да ни мине с дълга почивка така ли ?и мазила ?
Застани с борова клонка под лунна светлина и рецитирай Вазов...
ПС:Само почивка...
Мнението беше редактирано от BusyMan на 07.06.08 14:24.
Вазов, а? Това докато маструбира с другата ръка или...
Шегувам се.
Все пак, сигурно вече за 10-ти път го препоръчвам, но има едно мазило - Traumeel - S/Траумил - С. Доста е добро и не е загряващо, даже се води хомеопатично. За травми, отоци и т.н.
Не е чудо, но поне според мен, би подпомогнало възстановяването. Поне при мен и при още 1-2-ма, доста добре се отрази на сума ти навеквания и к’ви ли не травми..
Пускам и линк с описание, ако се приеме като реклама, ще го трия и ще се извинявам..
http://www.framar.bg/product_review.php?id=30007149&page;_special_title=%D2%D0%C0%D3%CC%C8%CB+S+%F3%ED%E3%E2%E5%ED%F2
Мнението беше редактирано от 6th на 07.06.08 15:37.
14.09.08
12:54
за болката вече я няма но си е останала травмата при определени положения при които се опитам да стегна бицепса на дясната ръка той си остава мек а при дясната е стегнат пример е положението при което се изпълнява чуково с дъмбели лявата мога да я стегна дясната не .....
казано от The-Shadow на 14.09.08, 12:54:
за болката вече я няма но си е останала травмата при определени положения при които се опитам да стегна бицепса на дясната ръка той си остава мек а при дясната е стегнат пример е положението при което се изпълнява чуково с дъмбели лявата мога да я стегна дясната не .....
Оффф,аз съм на същото ниво,болката се появява при придърпващи упражнения с ръцете но при по тежко.Имам чуството че всеки момент ще контузя наново мястото.Като стане малко по студено или като ме духне климатика в колата пак се появява.Значе убедих се че мазилата не помагат почти.Загрявай по дълго време особенно това място,докато правиш серии натоварващи болното място задължително изпълнявай стечинг през почивката м/у сериите,и си купи задължително налакътник-от тези дето са от неупрен с котежки език на закопчаване за да можеш да регулираш пристягането.можеш и да пробваш да пристегнеш предмишницата точно под лакъта подобно на наколенката на д-р ливайн също помага.Аз така тренирам и все съм на тръни,ако намериш друг лек задължително ми пиши,че ми е дошло до гуша вече от тази травма.много ме дразни,не мога да тренирам спокойно.
Пичове, искрено ви съветвам да се възстановите напълно преди да почнете с тренировките. Тази травма съм я правил на 2 пъти за по 3-4 седмици. Първия път починах само 2 седмици. Бех се пооправил малко но понеже тренировките са ми интензивни, веднага след като почнах ,се появи наново и този път с доста по-голяма сила. Не можех да дигна почти нищо първата седмица. Ясно беше че не става толкова лесно и бързо и спрях за месец ,докато отшумя съвсем. Сега си тренирам нормално. Изводът от цялата работа е че винаги трябва да си слушате тялото. То ви казва кога се престаравате и го товарите твърде много. А да се ебавате с него е все едно да пикаеш срещу вятъра. Мазилата верно не помагат. Те са за успокояване на болка , която така или иначе я няма ако не товарите ръката а вие не би трябвало да я товарите в това състояние. За налакътници и накитници вече се каза, те облекчават донякъде по време на тренировка.
и аз съм с такава контузия
Мнението беше редактирано от JoHnI на 15.09.08 15:10.
15.09.08
15:13
Не бях тренирал 3 месеца мисля, че е предостатъчно при мене болката я няма просто си е останала травма обърквания в сухожилията при брахиалиса по-нагоре има снимки и т.н просто немога да си стегна дясната ръка като хората и ако правя бицепс с дъмбели блокира
Е, това вече си е доста време, наистина. Очевидно при вас нещата са отишли доста по-далеч и мисля че най-удачното решение е да се обърнете към специалист. Мога да ви препоръчам болницата в Горна Баня. Аз там си направих операция на китката. Но лекуващия лекар наистина се оказа много добър така че дори и с винт в ръката , мога да си тренирам добре.
Късемт.
16.09.08
06:19
Рядко се включваме на такива теми, но проблема ми е познат.
Упражненията, които трябва да се избягват са:
-сгъване за бицепс с права и крива щанга с надхват
-гребане на щанга за гръб с надхват
-(lat pull down) дърпане на скрипец с тесен/широк хват за гръб от седнало положение
-набирания с надхват
-сгъване за бицепс тип “чук”
-дърпане с дъмбел за гръб (гребане)
След почивката поне за около 2 месеца избягвай по горните упражнения и където може ги заменяй с техния еквивален но с подхват (почивката от тренировки би следвало да бъде между 1-2 месеца - ако искаш травмата да не остане с трайни последици и придобие хроничен характер)