05.05.08
06:59
Здравейте. Първо да ви кажа, бях 2 месеца на НВД, смъкнал съм 11 килограма, от който наясно съм са паднали и мускули. С фитнес се занимавам от над 5 години, но чисто практически досега не съм приемал никакви добавки ( скоро ще приложа и снимки, просто още не са в мен ). Та въпросът ми сега е следния. Аз освен с фитнеса се заниавам и с карате и въпреки това резултатите ми са доста добри поне според мен за човек който не е приемал абсолютно нищо ( 42,4 см ръка на 1.73 ръст, като в момента имам малко повече мазнини само по талията ). В момента съм се замислил да взема един такъв креатин - http://www.nutrim.bg/bg/products/profile/14/. Но ме интересува, според вас ( нямам финансова възможност за нещо повече, а и освен това ми е наблизко да си купя такъв ) това което ще кача качествено ли ще е, смисъл аз ще гледам главно да кача някаква сила, но предполагам, че все пак ще кача и малко мускули. Интересува ме доколко каченото като цяло, и сила и мускули ще е качествено. Освен това ако това не е чак най-добрия вариант се замислям за тези аминокиселини - http://www.nutrim.bg/bg/products/profile/17/. Според вас кое ще има по-голям ефект, кое ще ми препоръчате, и горе долу как ще ми се отрази. Благодаря предварително, аз ще следя темата редовно, очаквам много мнения :)
Фирмата която си си избрал е Българска , и като такава ( за съжаление) не е на особен почит от юзърите в този форум . Предлагам ти алтернатива на креатина - UN имат креатин който се нарича CreaPure 300 грама на цена от 35лв . Не е много скъпо но пък е качествено . Търси го по залите .
за тази кутия говоря http://www.bodybuilding.com/store/un/creapure.html
500 грама 44.90 лв
Оптимум Нутришън креатин монохидрат - 600 грама - 52 лева
Е направи си сметка дали си заслужава да взимаш тия Нутрим
Еми честно казано първото което е в моя фитнес продуктите им са 90% тези на Nutrim. Второ в момента имам найстина много натоварено ежедневие и от към спорт и като цяло, а ако не взема нещо рискувам да загубя много мускулна маса ( но не искам да е нещо различно от протеин или аминокиселини ). Другото просто нямам за кога да пестя, а и повече от 20-25 лева нямам възможност на този етап да дам, затова все пак ви питам за ефектът от креатина или аминокиселините, фирмата за мен ако ще вземам нещо скъпо, то ще е Musashi, ама за там също нямам възможност :)
Ами не се заблуждавай, че мусаши виж магии правят.
Ако пиеш само креатин и то българските не очаквай много.
АМИНО и БЦАА са добър вариант за тези пари, ако си намериш.
Но не прави компромиси с качеството!
05.05.08
14:50
Наблегни на рибата - треска, хек филе и скумрия.
Увеличи въглехидратите от кафяв ориз, овесени ядки, картофи.
Избирай телешко/говеждо пред пилешкото.
Ако заложим на това, което пишат от Нутрим, то техният креатин също е CreaPure. Можеш да си купиш такъв.
Голяма разфасофка на креатин монохидрат имат nowfoods, optimum, biotech.
Мнението беше редактирано от Иван В. Станков на 05.05.08 15:04.
казано от master на 05.05.08, 13:43:
Еми честно казано първото което е в моя фитнес продуктите им са 90% тези на Nutrim. Второ в момента имам найстина много натоварено ежедневие и от към спорт и като цяло, а ако не взема нещо рискувам да загубя много мускулна маса ( но не искам да е нещо различно от протеин или аминокиселини ). Другото просто нямам за кога да пестя, а и повече от 20-25 лева нямам възможност на този етап да дам, затова все пак ви питам за ефектът от креатина или аминокиселините, фирмата за мен ако ще вземам нещо скъпо, то ще е Musashi, ама за там също нямам възможност :)
Защо точно Мусаши ? Не че имам нещо против тях , имат добри и качествени продукти но на доста завишена за мен цена .
Никога ама никога не прави компромис с качеството . Ефтиното излиза скъпо , нали знаеш тази поговорка .
От къде си ? Ако не си от по голям град има опция да си поръчаш от някои сайт . Дали ще дадеш 25лв за Нутрим или 35 за UN разликата не е особено голяма . Сам си прави сметка но от Бг добавки хубаво няма да видиш ( лично мнение което нямам намерение да коментирам) .
За храната съм съвсем наясно какво и колко да ям, все пак над 5 години се занимавам с фитнес. По другия въпрос - от Варна съм. А инак за тези пари амино и БЦАА мога да си намеря, даже във нашия фитнес предлагат - в този случай креатин или аминоси е по-добре да взема . Наясно съм теоретично със действието на добавките, обаче все пак никога не съм приемал и затова искам съвет. Относно българските, брат ми миналата година си взе точно такъв Creapure на Nutrim и да ви кажа за един месец освен че качи над 5 килограма ( който бяха найстина видимо почти изцяло мускули, а и на пресмятане също беше така ). А относно креатина на мусаши, лично един мой приятел преди време си беше взел не съм сигурен мисля, че 200гр за 40 или 50 лева, не помня точно, а това което ме впечатли е, че той е от хората който буквално нищо не качват колкото и да ядат, или става адски бавно и едвам забележимо. Та въпросният човек за един месец качи около 2 см + на ръката и няколко килограма, което просто си беше направо невероятно. Вярно всички сме различни, с различни организми и се отразява по различен начин на всеки от нас, но все пак по лични наблюдения - само хубави неща. И все пак още не мога да реша кое ще ми е по-добре да взема при положение, че искам поне да запазя мускулите, а ако кача и малко сила с добавката ще е супер - понеже знам че креатина помага за сила - затова питам :)
Мускулите ще запазиш и само с добър хранителен режим ( достатъчно количество протеин и общо ккал) .
Вече си изказах мнението оставям ти да решиш коя е твоята истина .