Проблем с лакътя

14.04.08
18:00

Преди около 3 седмици се появи един проблем с моят лакът. Травмата не е кой знае каква, но се притеснявам да не се обостри и да прогнозира. Проблема е следният: когато си свивам лявата  ръката в лакета през деня без да съм ходил на фитнес и без да съм извършвал каквато и да е физическа работа чувствам как лакетът ми прищраква съвсем леко. Не знам какво да правя мина доста време но не отшумява. Дясната ръка си е ОК.

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 15.04.08 09:52.

14.04.08
20:35

Позната болка :) . Случайно да си правил френско разгъване за трицепс? Това често води до болки в лакътя, особено в тази със по-слаб трицепс. На мене ми се е случвало няколко пъти и много се ядосвах. Трябва почивка към 10 дена без фитнес. Аз замених френското със скрипец. Ест може да не е това причината, но не виждам какво може да е когато нито си се удрял...

15.04.08
05:18

И според мен е от френското. Ти като почина 10 тина дена мина ли ти.

15.04.08
19:19

Аз имах сходен проблем но с рамото.Мнение на специалист беше почивка след това месец два тренировка с малки кг да заздрави връзките на рамото и сухожилията.Даде ефект опитай го, при мен рамото се вадеше даже.

Мнението беше редактирано от cheFo`` на 15.04.08 19:20.

16.04.08
06:25

Да като починах 10 дена ми мина, но после почна ли с френско веднага ме хваща  :smirk:  . Затва и съм го отказал. Когато нямам болки там хвана ли френско и по някое време лакътя отказва да се разгъне при малки кг. чефо, рамо != лакът :)

Мнението беше редактирано от Vasko на 16.04.08 06:25.

16.04.08
09:26

През този проблем май всички сме минали :) Моят съвет е да не изключваш френската преса от тренировката си, но да намалиш тежестта и да поставиш  акцент върху правилното изпълнение - плавно, без резки движения и без да раздалечаваш лактите! Трябва да дадеш време и възможност на ставата и сухожилията да се адаптират към това ново натоварване... има време за големите тежести. А и специално при това упражнения, начинът на изпълнение  е много по-важен от тежестта :)

16.04.08
16:44

А ако сложа един по стегнат накитник  докато тренирам дали ще ми се отрази положително.?

16.04.08
17:46

Не мисля. Владимире, мога да ти кажа че техниката ми беше правилна и се контузих с половината от тежеста, с която го мога :-)

16.04.08
19:25

За рамото дадох пример , защото принципа при ставите е един.Рамо-Лакъ-Коляно при подобни проблеми се тренира с малка тежест , с добро изпълнение да се заздравят връзките и сухожилията.Лично съм говорил с над 3ма специалисти по този проблем , но аконе си цениш здравето тренирай здраво и да видим след години какво ще правиш, РАМО !!! = ЛАКЪТ !!! = КОЛЯНО!! с глезена е малко по-различно защото има много малки костици там и ако стане фал е МНОООГООО лошо, Гърба е на друг принцип за там не ми се обяснява, знанията ми за тези неща са малко но са от добри специалисти.Аз си оправих рамото , коляното тепърва ще го ремонтирам

DO

24.04.08
18:58

Позната болка...Щом ти “щракат” значи можеш да използваш налакътник(няма да е зле).От 3 години съм с такива “щракания” но да се надяваме че няма да прераснат в нещо по-сериозно!!!
RESPECT!!!

05.05.08
19:37

Значи след като направих пауза от почти 3 седмици с тренировката на трицепсите се чувствам нормално и вече не ми “щрака” лакътя. Онзи ден ми беше първата тренировка на трицепса и според мен мина нормално. Надявам се че този проблем е свързан с пролетта и след няколко месеца ще отшуми окончателно.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1