малко помощ

VE

05.05.08
19:22

Здравейте на всички!
Може ли някой да ми обясни за разликата м-у обикновеното олио и зехтина?
едното е от слънчоглед а другото от маслини...
защо е по добре да предпочетем зехтина?
различни видове мазнини ли са? наситени ненаситени
ясно е, че при пържене състава се променя изцяло ама в сурово състояние..? разлики нещо
Благодаря, предварително!

05.05.08
19:57

Здравей!Отговор на всичките си въпроси можеш да намериш,ако се поровиш малко,задавайки “зехтин” горе вдясно в търсачката:)Иначе,най-общо казано,зехтинът съдържа много повече НЕнаситени мастни киселини,вкл. и омега 6 и омега 3 и много други.Качествата са най-запазени в студено пресования зехтин,при който процедурата се извършва при температура под 30 градуса.

VE

05.05.08
19:59

Мерси, Ива Павлина!

05.05.08
19:59

Забравих да кажа нещо много важно,а именно,че при пържене над 100 градуса на каквато и да е мазнина,се генерират химичните съединения акриламиди с доказан канцерогенен,тоест туморогенен ефект.Така че,по-добре хубавият студено пресован зехтин да си го използваш за заливане на салатки:)

Изтрит доста спам. Ако нямате мнение точно или близко до темата - по - добре не го споделяйте.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1