Странни белези!?

05.05.08
21:02

Здравейте!От един месец забелязвам че ми излизат странни белези по гърба - по точно долната част над кръста , и понякога по раменете но те изчезват бързо.Изглеждат като одрано или удряно с камшик.Определено не са стрии , и забелязвам че по гърба обикновено ми излизат след тренировка за гръб но неса стрии а по скоро като белези от порязано.Несъм от хората които се лекуват по форумите (в сряда отивам на кожен) , но исках да се допитам до вас за да разбера някой имал ли е подобен проблем и възможно ли е това да са спукани капиляри ?
Благодаря Ви предварително и се извинявям за правописните грешки , но направо заспивам.

Темата беше редактирана от Powerg3n3ratoR на 05.05.08 21:03.

05.05.08
22:01

Аз имам подобни белези по гърба. Точно като удряно с камшик, както казваш и ти. Не са кой знае колко видими леко избледнели стоят , но се виждат. Доста отдавна ми излязоха, някаде на 17 год, сега съм на 21 и още не са се махнали. Казаха ми, че е от бързия разстеж, и заради това кожата се нацепва.

Мнението беше редактирано от Stretford_End на 05.05.08 22:04.

Ако тези белези са зачервяване или леко подуване, възможно е кожата ти да е по-чувствителна при “контакт” с уредите или тежестите. Аз имам редовно следи по задната част на раменете след клякане с щанга.

06.05.08
08:41

Определено не са протъркано от лост или нещо такова.От както ги забелязах тренирам с доста плътен суитчар.
Stretford_End не разбрах само от бързия растеж на височина или от бързо покачване на мускулна маса ?
пс:утре като се върна от кожния ще кажа на мен какво са ми казали.

Мнението беше редактирано от Powerg3n3ratoR на 06.05.08 09:00.

06.05.08
11:22

Според мен лично, по-скоро са спукани капиляри.Тренировката е съпроводена с “напън”,така да се каже, на целия организъм,съответно и на стените на всички кръвоносни съдове, като най-малките от тях, именно капилярите, могат да реагират със “спукване”. Понякога селд тренировка (за гърди специално) на моя приятел му се получават нещо като миниатюрни капилярни спуквания по лицето - като черврни точици,които изчезват след ден-два.Като намали тежестите,май положението се подобрява.При него реакцията е такава,предполагам и при вас е нещо подобно.При всички положения,дерматологът ще се изкаже най-компетентно.Успех!

07.05.08
13:59

Оказа се че са стрии.Останах доста изненадан понеже теглото ми не се е променяло с по-повече от 200 грама в последните 2 месеца.

powergenerator теглото може да не се е променило, но разпределението му може доста да се промени

07.05.08
17:57

Понякога веднага след тренировка става някоя друга..

07.05.08
20:25

казано от powergenerator на 05.05.08, 21:02:

Здравейте!От един месец забелязвам че ми излизат странни белези по гърба - по точно долната част над кръста , и понякога по раменете но те изчезват бързо.Изглеждат като одрано или удряно с камшик.Определено не са стрии , и забелязвам че по гърба обикновено ми излизат след тренировка за гръб но неса стрии а по скоро като белези от порязано.Несъм от хората които се лекуват по форумите (в сряда отивам на кожен) , но исках да се допитам до вас за да разбера някой имал ли е подобен проблем и възможно ли е това да са спукани капиляри ?
Благодаря Ви предварително и се извинявям за правописните грешки , но направо заспивам.

Един приятел има такива белези по гърба и наистина те са от разтежа. На  пича обаче като чели проблема му е друг. Според мен най добре тичай на кожен той ще ти каже действително какво имаш на гърба

07.05.08
20:48

Наистина благодаря на всички за вниманието.Както написах малко по-нагоре дерматоложката ми каза че са стрии.

08.05.08
07:55

Знам, че е до голяма степен генетично, но все пак ми се струва, че от недостиг на витамини, човек може доста да си увеличи шанса за получаване на стрии...

Може да опиташ поне с бирена мая, помага за елстичността на кожата. /Това е общопризнато мнение за бирената мая, пишего и на някои опаковки/

08.05.08
08:54

tpd благодаря , но аз вече си пия бирена мая от 3-4 месеца.

21.05.08
16:43

Най-полезно в случая е ударна доза витамин С - субстрат е на ензима дихидроаскорбатсинтетаза, който омрежва колагеновите влакна на кожата и я прави здрава

20.04.09
20:00

Аз имам такива белези по гърба  долната част над кръста.И при мене изглеждат като одрано или удряно с камшик , но си стоят постоянно не из4езват и така стоят от 5-6 месеца но 6те отида на преглед ,но и аз мисля 4е са стрии ):

DE

20.04.09
21:50

Стрии са естествено. След тренировка ти излизат още повече, защото се напомпваш и това разтяга кожата допълнително. Доста трудно се махат - само в началото.. Аз си ги нося моите, не ми пука.

Мнението беше редактирано от death на 20.04.09 21:50.

21.04.09
05:20

Айде, айде - сладурски са:)

21.04.09
15:54

Малко стара тема но.... На някой освен на мен да му се пукат капиляри отзад по раменете след тежка тренировка за гърди ?

12.05.09
19:29

незнам,но от седмица някаде вземам и таурин към останалите добавки които приемам и днес забелязах че след 2 тренировки за крака и ръце,нарсякаде по тренираните мускули съм в синини.стажа ми в залата е около 8 години и ми се е случвало много рядко да спукам капиляр.Въпроса ми е дали е причинено от самия таурин или може да има и друга причина ?

13.05.09
15:23

Консултирал съм се с дерматолог , който ми каза ,че при някои хора като мен е често срещано да пукат капиляри след тежка тренировка.Според него щом изчезват до 10-15 часа не е проблем.
Относно таурина - съмнява ме да е конкретно от него по-скоро си направил по-тежка тренировка.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1