31.12.04
00:40
Понякога като отидем в залата нямаме никакво настроение да вдигаме , чувстваме се подтиснати и не ни се тренира. В такива ситуации малко свежа музика идва добре дошла , и ни кара да тренираме - стимуираме се .Нека всеки които се интересува от темата да напише слуша ли музика по време на тренировка , как му влияе или ако не слуша - защо.Не смятам тази тема за особенно привлекателна , просто имам интерес да науча за влиянието и в тренировъчния процес и се интересувам от вашите мнения-които може да постне
Това е най гадното нещо по време на тренировка да ти свире музика аз лично си тренирам у нас и нямам проблеми от такова естество но се чудя как изобщо се концентрирате и можете ли изобщо (може би се свиква и не ви прави впечатление).Четох в едно списание че залите го правели за да привличат клиенти (не само билдери) за да могат да се издържат
Абе на мене да ми пуснат някои як денс с як бас пък да видиш - ще вдигам с 10 кила повече :wink:
Пари бих дал да слушам Let the Bodies hit the Floor докато съм на лежанката...
Аз не мога да тренирам на силна музика.. Ако има музка тя да е тиха и да е приятна (т.е. според моят вкус)
не мога без музика - тренировката ми е в пъти по-скучна, уморителна, досадна, “мръсна” дори (започвам да мисля за прахта, мръсотията в залата и т.н. без майтап :) )
музиката ми носи асоциации от личния ми живот, които ме мотивират допълнително (нормално за човек, който когато в бил невръстно лапе е събирал гъби по гората за да може да си купи електрическа китара :) )
не искам да навлизам в подоробности как музиката влияе на секрециата на хормони, как някои сериозни съвременни медици/клиники я използват като анестетик или дори лекарство за неврологични проблеми или за възстановяване на пациенти с такива проблеми и т.н. - но, все пак споменавам това, за да подчертая - не подценявайте музиката...
например, по принцип трудно понасям “черно” и когато пуснат в залата печка-продюсд-мюзик се ядосвам доста и дори това успява да ме стимулира :lol:
В залата имаме една касета с Продиджи от едната и здрав метъл от другата и като я пуснат ми вдигат адреналина.
Ае на тренировка сте отишли да работите и смятам ,че музиката не бива да ви бърка въобще !
по-здрави
31.12.04
10:26
Е без музика не става - аз си записах СД специално за залата.
Незнам дали си запознат с метидоките на Арнолд за пиковата контракция. Та той казва ,че трябва апсолютна концентрация и всичко ,което те расейва не ти е от полза.
по-здрави
31.12.04
11:34
[quote author=“MisHkiN”]В залата имаме една касета с Продиджи от едната и здрав метъл от другата и като я пуснат ми вдигат адреналина.
Да, и на мен мисля, че определени музики така ми влияят. Най - малкото надъхващо, което хич не е малко....
За концентрацията - просто не е добра, щом нещо те разсейва братле... Да те разсейва нещо винаги има. Ако не можеш да се абстрахираш, това е проблем. Номера е и земетресение да стане, да не те разсейва....
За кардиото донякъде съм съгласен да се слуша (няма как да се угоди на всички или ще се слуша или не)
[quote author=“master”]Абе на мене да ми пуснат някои як денс с як бас пък да видиш - ще вдигам с 10 кила повече :wink:
Браво Браво ако ти сложат и два суббуфера ще вдигнеш и 100 кила повече (хвала хвала на такъви постове)
И аз съм твърдо за!!!Особено като си тусна някъв метъл супер помага за серии с над 20 повторения,даже мисла че блъскаторската музика те концентрира и мотивира повече при такива “пърженя”.Кофти е че в залата пускат все едно и също радио с някви комерски, но пак по добре от нищо,както Leo каза.
Що бе Джорджо ако има 2 суба ша избухна направо , баш 100 повече не ама 10 ...
ХАХАХ мастер обади ми се тогава да си взема басчетата на някоя тренировка да видим колко ще вдигнеш :)) !
по-здрави
01.01.05
14:16
Аз обичам да тренирам на музика. И понеже тренирам предимно вкъщи си пускам каквото искам. Ритъмът ми помага да съм с по-добро настроение. Когато приближавам отказа с последните повторения в дадена серия обаче, музиката вече не я чувам и се концентрирам някак си. След това като оставя тежестта отново я чувам и почивката ми е по-приятна.
Когато ходя на залата там има плоски екрани на стените срещу пътечките и вело-тата и е много гот да блъскаш аеробно, докато гледаш и слушаш клип. Иначе ще се чува едно тежко дишане и това е.
Linkin Park са ми идеални за тежка тренировка с малко повторения, докато за кардио ползвам Nightwish :lol: Много вдигат адреналина 8)
[quote author=“master”]Що бе Джорджо ако има 2 суба ша избухна направо , баш 100 повече не ама 10 ...
:) :)
Offtopic Нова система за качване на сила и маса със суббуфери колкото повече db правят (ниво) толкоз по добре за вас и вие ще качвате повече кг :D :D
YODA, за Nightwish съм съгласен, и аз ги слушам! харесвам и музика като Лимп Бизкит и Линкин, ама и Продиджи не отказвам, направо подивявам. Е, има моменти когато съм и без музика - и тогава се концентрирам добре! Музика слушам и след тренировка, като си лежа и си пускам Дреам Тиатър - джистоки са!
Все пак е хубаво с музика, незнам, на мен ми харесва! :)
[quote author=“aeshna”]Музика слушам и след тренировка, като си лежа и си пускам Дреам Тиатър - джистоки са!
Пробвай и Рейнбоу ама по-бързичките песни - просто се издивява на лежанката или като правя мъртва тяга!
XAXAXA Джорджо браво бе разсмиваш ме , просто при яка басова музика ми се вдига .... адреналина и вдигам повече , обичам да слушам FIGHT MUSIC като mortal kombat например.ЕМО ако си от Варна нямам нищо против , уговаряме срещтата , и ще се наблъскаме яко :D :D :D :D :D
Аз без музика немога да се концентрирам :( Чувам некви викове некви удари на железа и др.
Най-оби4ам да си пусна RAMMSTEIN и се побърквам на повечето от песните им!!! :twisted: кат застана пред стойката на клек например...оххх....тая ненормална музика...АУУУ....мноо се надъхвам....докато клекам не чувам и не виждам нищо, но запъна ли се некаде започвам да чувам всичко отстрани.....викове “дай” и “ставай” заедно с ненормалноите парчета. :D :D :D
Иначе ако требе да слушам друго...съгласен съм на почти всичко освен песни в които се пее на български....защото текста ме разконцентрира, е и кючеци не стеаат де :D
[quote author=“master”]XAXAXA Джорджо браво бе разсмиваш ме , просто при яка басова музика ми се вдига .... адреналина и вдигам повече , обичам да слушам FIGHT MUSIC като mortal kombat например.ЕМО ако си от Варна нямам нищо против , уговаряме срещтата , и ще се наблъскаме яко :D :D :D :D :D
Еми като доидеш в София братле ще ги взема басовете. И ДжБиЕла ми ще го слозим под лега да ти думка под главата.
по-здрави
Оfftopic:
Аз имам два 18 инчови суббаса 500 W (140 Db - все едно да седиш до реактивен двигател) и ще си вдигнем лежанките Емо :D :D :D
Майтап нещо поизкривихме темата пак
аз имам 2 баса на джбл по 800 вата и с твойте :)) направо ще вдигнем залата във въздоха ! :))
по-здрави
То това сигурно е идеята... като нацепите басовете.. и то щангата сама ще стои във въздуха.. :lol:
В момента чета книгата на Арни “Тайните на моя успех” , в нея той изрично казва да не се слуша музика по време на тренировка.На мен лично музиката по време на тренировка ми действа много добре , стига да е по вкуса ми.Пусни ми например Call on me и като ги видя онези мадами как си правят гимнастиката и ....... :twisted: :shock: :lol:
Стига маитапи де само изразих предпочитания .... Aesha кажи колко си голям къде тренираш или къде живееш(квартал) и да се уговориме .
Ами морски, аз след ден отивам в София! :(
Иначе вдигам в Херкулес, до базар Левски залата, мисля че я знаеш! И там пускат музика, ама аз си нося моя - вече знаеш каква. Иначе другите подробности си ги пазя в тайна за фототурнирът :)
А живея зад Спортната зала, на 5 минути от плажа и купоне безкраен 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)
Аз съм в Чаика , значи кат са върнеш пиши и ще се уговорим , а на колко си години?????
[quote author=“aeshna”]Ами морски, аз след ден отивам в София! :(
Иначе вдигам в Херкулес, до базар Левски залата, мисля че я знаеш! И там пускат музика, ама аз си нося моя - вече знаеш каква. Иначе другите подробности си ги пазя в тайна за фототурнирът :)
А живея зад Спортната зала, на 5 минути от плажа и купоне безкраен 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)
Искам и аз така - на плажа, купон, мацки 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)
[quote author=“master”]Ми ела във Варна бе пич :lol:
Тая година ще дойда пак във Варна Мастер може да се видим някъде
Предпочитам да тренирам в пълна тишина (с тежести). А по време на кардиотренировките, силна музика ми действа добре.
Аз като тренирам обичам да слушам музика, но ми пречи на концентрацията, защото като се отнеса иии...
иначе при кардио (демек тичане) си пускам някое брутално дръм-н-бейсче, като Adam F, Fresh, Pendulum, BC UK, Ed Rush и избруталясвам. Ако съм в някакво по-меланхолично настроение си пускам High Contrast, Calibre, Carlito, London Electricity и т.н. и цялата дискография на Good Looking и умирам от кеф 8)