Имаме ли нужда от музика по време на тренировка?

31.12.04
00:40

Понякога като отидем в залата нямаме никакво настроение да вдигаме , чувстваме се подтиснати и не ни се тренира. В такива ситуации малко свежа музика идва добре дошла , и ни кара да тренираме - стимуираме се .Нека всеки които се интересува от темата да напише слуша ли музика по време на тренировка , как му влияе или ако не слуша - защо.Не смятам тази тема за особенно привлекателна , просто имам интерес да науча за влиянието и в тренировъчния процес и се интересувам от вашите мнения-които може да постне

31.12.04
01:07

Това е най гадното нещо по време на тренировка да ти свире музика аз лично си тренирам у нас и нямам проблеми от такова естество но се чудя как изобщо се концентрирате и можете ли изобщо (може би се свиква и не ви прави впечатление).Четох в едно списание че залите го правели за да привличат клиенти (не  само билдери) за да могат да се издържат

31.12.04
01:24

Абе на мене да ми пуснат някои як денс с як бас пък да видиш - ще вдигам с 10 кила повече :wink:

31.12.04
01:45

Пари бих дал да слушам Let the Bodies hit the Floor докато съм на лежанката...

31.12.04
01:55

Аз не мога да тренирам на силна музика.. Ако има музка тя да е тиха и да е приятна (т.е. според моят вкус)

31.12.04
02:55

не мога без музика - тренировката ми е в пъти по-скучна, уморителна, досадна, “мръсна” дори (започвам да мисля за прахта, мръсотията в залата и т.н. без майтап :) )
музиката ми носи асоциации от личния ми живот, които ме мотивират допълнително (нормално за човек, който когато в бил невръстно лапе е събирал гъби по гората за да може да си купи електрическа китара :) )

не искам да навлизам в подоробности как музиката влияе на секрециата на хормони, как някои сериозни съвременни медици/клиники я използват като анестетик или дори лекарство за неврологични проблеми или за възстановяване на пациенти с такива проблеми и т.н. - но, все пак споменавам това, за да подчертая - не подценявайте музиката...

например, по принцип трудно понасям “черно” и когато пуснат в залата печка-продюсд-мюзик се ядосвам доста и дори това успява да ме стимулира  :lol:

31.12.04
03:17

В залата имаме една касета с Продиджи от едната и здрав метъл от другата и като я пуснат ми вдигат адреналина.

31.12.04
10:25

Ае на тренировка сте отишли да работите и смятам ,че музиката не бива да ви бърка въобще !
по-здрави

HE

31.12.04
10:26

Е без музика не става - аз си записах СД специално за залата.

31.12.04
10:28

Незнам дали си запознат с метидоките на Арнолд за пиковата контракция. Та той казва ,че трябва апсолютна концентрация и всичко ,което те расейва не ти е от полза.
по-здрави

[quote author=“MisHkiN”]В залата имаме една касета с Продиджи от едната и здрав метъл от другата и като я пуснат ми вдигат адреналина.

Да, и на мен мисля, че определени музики така ми влияят. Най - малкото надъхващо, което хич не е малко....
За концентрацията - просто не е добра, щом нещо те разсейва братле... Да те разсейва нещо винаги има. Ако не можеш да се абстрахираш, това е проблем. Номера е и земетресение да стане, да не те разсейва....

31.12.04
11:59

Абсолютно съм ЗА!Особено по време на кардио ако няма се побъркавам :lol:

31.12.04
12:06

A каво обичате да слушате - предполагам не някоя чалгия нали :wink:  :?:

31.12.04
12:32

За кардиото донякъде съм съгласен да се слуша (няма как да се угоди на всички или ще се слуша или не)
[quote author=“master”]Абе на мене да ми пуснат някои як денс с як бас пък да видиш - ще вдигам с 10 кила повече :wink:

Браво Браво ако ти сложат и два суббуфера ще вдигнеш и 100 кила повече (хвала хвала на такъви постове)

31.12.04
19:08

И аз съм твърдо за!!!Особено като си тусна някъв метъл супер помага за серии  с над 20 повторения,даже мисла че блъскаторската музика те концентрира и мотивира повече при такива “пърженя”.Кофти е че в залата пускат все едно и също радио с някви комерски, но пак по добре от нищо,както Leo каза.

31.12.04
22:34

Що бе Джорджо ако има 2 суба ша избухна направо , баш 100 повече не ама 10 ...

01.01.05
10:43

ХАХАХ мастер обади ми се тогава да си взема басчетата на някоя тренировка да видим колко ще вдигнеш :)) !
по-здрави

BO

01.01.05
14:16

Аз обичам да тренирам на музика. И понеже тренирам предимно вкъщи си пускам каквото искам. Ритъмът ми помага да съм с по-добро настроение. Когато приближавам отказа с последните повторения в дадена серия обаче, музиката вече не я чувам и се концентрирам някак си. След това като оставя тежестта отново я чувам и почивката ми е по-приятна.

Когато ходя на залата там има плоски екрани на стените срещу пътечките и вело-тата и е много гот да блъскаш аеробно, докато гледаш и слушаш клип. Иначе ще се чува едно тежко дишане и това е.

01.01.05
15:59

Linkin Park са ми идеални за тежка тренировка с малко повторения, докато за кардио ползвам Nightwish :lol:  Много вдигат адреналина 8)

01.01.05
16:35

[quote author=“master”]Що бе Джорджо ако има 2 суба ша избухна направо , баш 100 повече не ама 10 ...

:)  :)
Offtopic Нова система за качване на сила и маса със суббуфери колкото повече db правят (ниво) толкоз по добре за вас и вие ще качвате повече кг  :D :D

01.01.05
18:20

YODA, за Nightwish съм съгласен, и аз ги слушам! харесвам и музика като Лимп Бизкит и Линкин, ама и Продиджи не отказвам, направо подивявам. Е, има моменти когато съм и без музика - и тогава се концентрирам добре! Музика слушам и след тренировка, като си лежа и си пускам Дреам Тиатър - джистоки са!
Все пак е хубаво с музика, незнам, на мен ми харесва!  :)

01.01.05
20:00

[quote author=“aeshna”]Музика слушам и след тренировка, като си лежа и си пускам Дреам Тиатър - джистоки са!

Пробвай и Рейнбоу ама по-бързичките песни - просто се издивява на лежанката или като правя мъртва тяга!

01.01.05
22:37

XAXAXA Джорджо браво бе разсмиваш ме , просто при яка басова музика ми се вдига .... адреналина  и вдигам повече , обичам да слушам FIGHT MUSIC като mortal kombat например.ЕМО ако си от Варна нямам нищо против , уговаряме срещтата , и ще се наблъскаме яко  :D :D :D :D :D

01.01.05
23:25

Аз без музика немога да се концентрирам :( Чувам некви викове некви удари на железа и др.
Най-оби4ам да си пусна RAMMSTEIN и се побърквам на повечето от песните им!!! :twisted: кат застана пред стойката на клек например...оххх....тая ненормална музика...АУУУ....мноо се надъхвам....докато клекам не чувам и не виждам нищо, но запъна ли се некаде започвам да чувам всичко отстрани.....викове “дай” и “ставай” заедно с ненормалноите парчета. :D :D :D
Иначе ако требе да слушам друго...съгласен съм на почти всичко освен песни в които се пее на български....защото текста ме разконцентрира, е и кючеци не стеаат де :D

02.01.05
00:46

[quote author=“master”]XAXAXA Джорджо браво бе разсмиваш ме , просто при яка басова музика ми се вдига .... адреналина  и вдигам повече , обичам да слушам FIGHT MUSIC като mortal kombat например.ЕМО ако си от Варна нямам нищо против , уговаряме срещтата , и ще се наблъскаме яко  :D :D :D :D :D

Еми като доидеш в София братле ще ги взема басовете. И ДжБиЕла ми ще го слозим под лега да ти думка под главата.
по-здрави

02.01.05
11:54

Оfftopic:
Аз имам два 18 инчови суббаса 500 W (140 Db - все едно да седиш до реактивен двигател) и ще си вдигнем лежанките Емо  :D :D :D
Майтап нещо поизкривихме темата пак

02.01.05
13:09

master, ами даи да се уговориме, и аз съм от Варна  8)

02.01.05
17:40

аз имам 2 баса на джбл по 800 вата и с твойте :)) направо ще вдигнем залата във въздоха ! :))
по-здрави

02.01.05
18:09

То това сигурно е идеята... като нацепите басовете.. и то щангата сама ще стои във въздуха.. :lol:

02.01.05
19:43

В момента чета книгата на Арни “Тайните на моя успех” , в нея той изрично казва да не се слуша музика по време на тренировка.На мен лично музиката по време на тренировка ми действа много добре , стига да е по вкуса ми.Пусни ми например Call on me и като ги видя онези мадами как си правят гимнастиката и ....... :twisted:  :shock:  :lol:

02.01.05
22:27

Стига маитапи де само изразих предпочитания .... Aesha кажи колко си голям къде тренираш или къде живееш(квартал) и да се уговориме .

03.01.05
02:16

Ами морски, аз след ден отивам в София! :(
Иначе вдигам в Херкулес, до базар Левски залата, мисля че я знаеш! И там пускат музика, ама аз си нося моя - вече знаеш каква. Иначе другите подробности си ги пазя в тайна за фототурнирът :)
А живея зад Спортната зала, на 5 минути от плажа и купоне безкраен  8)  8)  8)  8)  8)  8)  8)  8)  8)  8)  8)  8)  8)  8)  8)  8)  8)  8)  8)  8)  8)

03.01.05
11:09

Аз съм в Чаика , значи кат са върнеш пиши и ще се уговорим , а на колко си години?????

14.01.05
18:30

абе без музика не може. пък и не смятам че разсейва.

14.01.05
22:50

[quote author=“aeshna”]Ами морски, аз след ден отивам в София! :(
Иначе вдигам в Херкулес, до базар Левски залата, мисля че я знаеш! И там пускат музика, ама аз си нося моя - вече знаеш каква. Иначе другите подробности си ги пазя в тайна за фототурнирът :)
А живея зад Спортната зала, на 5 минути от плажа и купоне безкраен  8)  8)  8)  8)  8)  8)  8)  8)  8)  8)  8)  8)  8)  8)  8)  8)  8)  8)  8)  8)  8)

Искам и аз така - на плажа, купон, мацки  8)  8)  8)  8)  8)  8)  8)  8)

15.01.05
09:19

Ми ела във Варна бе пич :lol:

15.01.05
15:38

[quote author=“master”]Ми ела във Варна бе пич :lol:

Тая година ще дойда пак във Варна Мастер може да се видим някъде

15.01.05
20:42

А така те искам

15.01.05
20:44

Придържайте се към темата за да няма дел на флоода!
Mr_Muskul

17.01.05
13:49

Предпочитам да тренирам в пълна тишина (с тежести). А по време на кардиотренировките, силна музика ми действа добре.

17.01.05
21:34

Аз като тренирам обичам да слушам музика, но ми пречи на концентрацията, защото като се отнеса иии...
иначе при кардио (демек тичане) си пускам някое брутално дръм-н-бейсче, като Adam F, Fresh, Pendulum, BC UK, Ed Rush и избруталясвам. Ако съм в някакво по-меланхолично настроение си пускам High Contrast, Calibre, Carlito, London Electricity и т.н. и цялата дискография на Good Looking и умирам от кеф  8)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1