Табат с лицеви

05.05.08
08:58

Мое ли да с е прави  табат с  лицеви

05.05.08
10:13

Естествено че да. Аз съм я правил с бърпи. Тук едва ли ще намериш много мнения по въпроса.

05.05.08
11:50

казано от Wrestling_pro на 05.05.08, 08:58:

Мое ли да с е прави  табат с  лицеви

Може. А ти можеш ли?

05.05.08
12:11

Може. А ти можеш ли?

батка, като каза това се сетих за един авер. Запали се той по табата вика “почвам я”, щял да прави нещо като бърпи само, че без лицева опора ами само застава в стойката за опора. Питам го после как беше, при което той съвсем спокойно ми казва добре. Усъмних се аз и го карам да ми разкаже какво е правил. Почва “1та серия 4повт, 2та серии 3, 3та 1 и край”, аз туш. Та мисълта ми е, че табата не е играчка. Всеки може да го прави(метода), въпроса е има ли полза от него. Трябва 1во стабилна основа

Мнението беше редактирано от jalokin на 05.05.08 12:12.

05.05.08
12:25

не знам мое  да пробвам  ... ама то трябва  по времето на  дето е за правене  да се правят колкото мое повече !!НЕ знам дали деиства !!

05.05.08
12:46

казано от Wrestling_pro на 05.05.08, 12:25:

ама то трябва  по времето на  дето е за правене  да се правят колкото мое повече !!

ма ти сериозно ли?

05.05.08
16:24

извинявам се за въпроса но как се прави табат не открих нищо за него

05.05.08
16:29

И къде търси? Аз просто от любопитство да видя дали ще е резултат номер 1 пуснах един гугъл и познай какво стана - еврика беше. Не знам ‘що го правите т’ва, така или иначе ще трябва да чакате някой да ви отговори...

05.05.08
16:30

Не си открил защото е метод и се казва табата . Не толкова сложен но достатъчно труден метод . Препоръките които съм чел са за използване на упражнения като преден клек ( с лоста не зад врат ами на раменете отпред) и тръстъри ( дъмбел в сяка ръка и при клякане се свиват а при изправяне се изпъват ръцете нагоре - адски уморително дори с малки кг ) .

05.05.08
17:03

jalokin когато написах табата и аз го намерих... мерси GH0$T

05.05.08
18:06

казано от jalokin на 05.05.08, 12:46:

ама то трябва  по времето на  дето е за правене  да се правят колкото мое повече !!

ма ти сериозно ли?

така пише абе доста е  трудно но според мен мое  някои ден вместо кардио  1 табат да  прасна  !!!!

05.05.08
18:15

казано от Wrestling_pro на 05.05.08, 18:06:

ма ти сериозно ли?

така пише абе доста е  трудно но според мен мое  някои ден вместо кардио  1 табат да  прасна  !!!!

:-)  :lol:  :lol:

Ма може разбира се, ако др-то ти име е супермен.

05.05.08
19:03

уоу! Аз само като го прочетох се изплаших.Припадания,повръщания ... Чак се отказах да го пробвам

05.05.08
19:08

казано от alleN на 05.05.08, 19:03:

уоу! Аз само като го прочетох се изплаших.Припадания,повръщания ... Чак се отказах да го пробвам

Абе припадания и повръщания чак не съм виждал, но определено света изглежда коренно различен за поне 15-20 минути. И определено обединява дух и тяло, типично по японски.

06.05.08
10:43

казано от jalokin на 05.05.08, 18:15:

казано от Wrestling_pro на 05.05.08, 18:06:

ма ти сериозно ли?

:-)  :lol:  :lol:

Ма може разбира се, ако др-то ти име е супермен.

НЕ казах че ще стане по 1вия  път

06.05.08
16:37

Тоест ако се прави с лицеви опори, цялата идея е за 20сек да направя макс повторения, после да почина 10сек и така до 4тата минута, т.е. 8 серии ? Правилно ли съм разбрал ?

06.05.08
19:11

Да неска опитах и не  успях !!!

BU

06.05.08
19:18

20 сек. бързи лицеви упори = абсолютен труп!
10 сек. почивка = отказал се труп!

Съмнява ме,че това е целта на този метод...Правете си го с преден клек.Не съм пробвал Табата,но след известно време ще видя за какво иде реч. :)

06.05.08
20:04

Ееее ясно е че от първия път едва ли ще издържа, но исках само да питам от любопитство. Пък и бих искал да се пробвам да видя колко ще издържа, защото правя вкъщи 4* 25 лицеви с умерено темпо, с почивки от 30сек, та ми интересно кога ще се превърна в отказал се труп ;) !

06.05.08
20:14

казано от Vlado89 на 06.05.08, 20:04:

Ееее ясно е че от първия път едва ли ще издържа, но исках само да питам от любопитство. Пък и бих искал да се пробвам да видя колко ще издържа, защото правя вкъщи 4* 25 лицеви с умерено темпо, с почивки от 30сек, та ми интересно кога ще се превърна в отказал се труп ;) !

Доста по-рано от необходимото, за начални опити май е най-добре клякане без тежест, евентуално с мах на ръцете за допълнително усложняване - нещо като тези мацки http://www.youtube.com/watch?v=eDh1Cspl0jI , макар да ме съмнява на първи опит да го докараш точно като тях (този score в края на клипа е серията с най-малко повторения) ;) Тежестите при този метод вече са за по-напреднали, а ползването на по-изолирани упражнения като лицеви опори си е чиста проба извращение и човек без много сериозна подготовка не може да го направи така, че да има нужния ефект.

06.05.08
20:38

казано от G33K на 06.05.08, 20:14:

нещо като тези мацки http://www.youtube.com/watch?v=eDh1Cspl0jI , макар да ме съмнява на първи опит да го докараш точно като тях

Нормално. Две от мацките са треньорки от кросфит ;)

07.05.08
09:23

Като тренирах тай правихме нещо подобно.1 път след тренировка съм повръщал , 2-3пъти ми е причернявало , там беше от позиция на лицева правиш лицева скачаш пляскаш над глава падаш правиш нова лицева.Аз съм 183 и кръвта трудно стига до мозъка и ми беше мн гадно.На някой места тренират лицевите по този метод ТАБАТА , днес за 1ви път чувам за него , но съм изпитвал нещо подовно.Ако съм в добра спортна форма бих го използвал

07.05.08
18:04

DeadManWalking, аве пич като не си го опитал ‘що говориш неща, които не разбираш?!

cheFo``, проблема не е че си “183 и кръвта трудно стига до мозъка”.

TE

07.05.08
18:56

Пичове, преди малко пробвах с клекове без тежест... В едната ръка дръжах хронометър за да направя всичко точно.
Изпотяването не беше особено много, но сърцето ми биеше като лудо. Определено бих го нарекъл кардио дейност. Не ми стана лошо и не ми се виеше свят, мжое би защото защото правех без тежест, но усетих умора и краката трепереха като след тежък клек.
Мисля да го включа като кардио дейност, като започна да чиста. Препоръчвам ви да го пробвате с много леки килца след тренировка (но след тренировка за крака ще е ъпсурдно, според мен...) и сами да прецените.

07.05.08
19:03

Мое  да пробвам с клековете  с махане на с ръце ще преличам на идиот  ама  кво от тва !!

Това с каква цел ти е? Повече издръжливост? Нищо лично ама трябва да имаш доста свободно време, че и такива работи да правиш. :)

07.05.08
20:31

да бе, друго си е като отделиш 2 часа за тренировка на бицепс, бранхиалис и други такива ташаци. Въпрос на цели. На няколко пъти се опитах да обясна, че табата не може да се използва за визуални цели, ама никой не слуша. Някой си мислят, че я били пробвали- ми това дето сте го правили не е метода на табата. Познавам над 10на човека, които си мислеха същото. Като ги видиш после, разбираш колко са далеч от истината. Според мен темата се е изчерпила, ако въобще е имало какво да се каже по нея в този и вид.

Това питам де. Какво гони човека за да го ориентираме дали е на прав път. Аз в случая съвет не мога да дам, защото такова не съм правил продължително време, че да го отценя дори за мен си. Защото такъв стрес трябва да бъде оправдан. С всичко се свиква казват хората ама...

08.05.08
14:22

Както видяхте  в темата ” маи не е толкова лесно колкото си мислих” ся понижавам телесните си  мазнини докато станат 8 процента некаде и са  останали савсем малко и си мислих че ако вкарам малко табат вместо кардиото  ще има стрес!!

08.05.08
14:43

казано от Георги Гайдов на 07.05.08, 20:21:

Това с каква цел ти е? Повече издръжливост? Нищо лично ама трябва да имаш доста свободно време, че и такива работи да правиш. :)

4 минути не са много свободно време но ако са табат ти се струват бая

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1