26.09.07
13:32
Здравейте,
на 26 г. съм и от известно време страдам от косопад.Не ми е известно на какво точно се дължи косопада,но искам да ви питам дали посещението на фитнес залата 2-3 пъти седмично може да засили проблема?Освен това добре ли е при това положение да се приемат хранителни добавки като протеини или аминокиселини.
Ще се радвам да разбера какво мислите...
Виж, сега е времето на падането на коса, на смяната на козината, дет’се вика :-) . Всяка пролет и есен се получават тези смени и е нормално. Проблем се задава, ако започнеш да намираш коса по възглавницата, доста при това.
Възможно е да имаш липса на витамини и минерали, вземи си някакви - Ревалид, Мерц, в аптеката ще ти кажат. Възможно е също косата да пада от стрес. Фитнесът е вид стрес, но чак пък такъв :cheese: едва ли ще засили проблема, ако се храниш адекватно и приемаш необходимите вещества. По принцип е хубаво да се пият хранителни добавки, ако не можеш да си ги осигуриш с храната.
Мнението беше редактирано от Winnie на 26.09.07 18:30.
Не, фитнеса не е причината за проблема. Виж дали по майчина линия нямаш плешиви роднини.
26.09.07
19:51
Ако си от София отиваш в дерматологията в Медицинска Академията питаш за д-р Илиев , той може да ти помогне.Това не е реклама, тоя човек има по - добра успеваемост в лечението на алопецията от световни лидери :).
Благодаря Ви за отговорите,
winnie за съжаление проблема не се дължи на смяната на сезоните :)Didcoto, то ако е писано да си оплешивея май и д-р Илиев няма да ме спаси, но ще отида поне за консултация ;)
Аз доколкото съм чувал от доктори косопада бил свързан с хормоните нещо, та затова се интересувам дали тренировките няма да засилят проблема...
27.09.07
10:58
алопецията е заболяване свързано най - вече с непълноценен прием на аминокиселини, витамини и минерали . Установена е генетична предизпозиция - баща ти, ако е плешив най - вероятно го е предал и на теб.Не е сигурно че ще се излекуваш , но повярвай ми има начини.Примерно ако отидеш в една аптека най - вероятно ще ти дадат Ревалид, този продукт е слаб,а в началото ще ти тябват предозиране на определени витамими и минерали че и аминокиселини, има препарати и за втриване, има известни перспективи.Стресът е важен , но фитнеса не би трябвало да промени нещо.Така че одити на консултация.
И аз прокастрям батенце, от 18 годишен насам...
Свързано е с гените, и с повечко тестостерон. Ама провери при дерматолог, причината може и да е друга.
20.11.07
17:25
Моята коса също е доста рядка, но става въпрос за наследственост и използване на прекалено много препарати за коса като ученик. Да си кажа честно обаче, НИКАК НЕ МИ ПУКА :-) Има къде, къде по-важни неща.
21.11.07
10:21
казано от zloster на 26.09.07, 13:32:
Здравейте,
на 26 г. съм и от известно време страдам от косопад.Не ми е известно на какво точно се дължи косопада,но искам да ви питам дали посещението на фитнес залата 2-3 пъти седмично може да засили проблема?Освен това добре ли е при това положение да се приемат хранителни добавки като протеини или аминокиселини.
Ще се радвам да разбера какво мислите...
Протеините и аминокиселините НЕ причиняват косопад , но стероидите ДА .
05.12.07
20:30
МОе от тестостерон висок да т!!
18.12.07
20:28
ЕГН-то и то някой път почва да си казва думата моята също взе да оредява ама аз се чудя дали при мене не е и малко на нервна почва.Иначе от фитнеса няма как да стане да ти пада косата или поне според мен.
Косопада при мъжете може само да се забави, но не и да се спре. За забавяне на косопада, има
продукти - например на Alcina - продуктите им са разделени на мъжки и женски. Лосиона за косопад е
от серията Alpecin - доста добре се отразява - особено на по-младите мъже - даже им пониква коса,
обаче трудно се намира и не съм убедена, че тук няма да попаднете на менте - ако имате някой познат в Германия -
да ви купи оттам... Иначе - търсете го в най-големите и заредени аптеки. Ако имате път към Чирпан - там има
един бръснарски син - той маже с някаква домашно приготвена смес и от нея на доста от моите клиентки(аз съм фризьорка)
им поникна коса. На мъжете също им пониква, обаче е като мъх и след време пак опадва.Ако му намеря координатите, ще ви ги дам, но не помня къде ги сложих. А най-новите разработки за косопад са доста странни, обаче успешни - засега е експериментално - маже се кожата с препат, който причинява дерматит - възпаление на кожата на главата, тогава имунната система се насочва към борба с дерматита и корена на косъма започва да се събужда и да работи. Между другото, доказано е,
че корена на косъма никога не умира, така че има надежда да бъде накаран да работи. Също така, добре действат ампулите
на Biopharma - ампулите Urti complex - към тях има и шампоан - купуват се от козметичните магазини. Също така хапчета от аптеката - Фитовал - хапчета и шампоан.
06.05.08
17:43
Шишманов някога е написал статия по въпроса:
http://www.bb-team.org/articles/771/
Консултацията с лекар е задължителна!!!.
07.05.08
06:04
Само да подчертая, че жените не наследяват ген за плешивост от бащите си, защото този ген е скачен с Y-хромозомата и се предава само от баща на син.
Всъщност всички ние наследяваме косите си от някого и това обикновено са бабите и дядовците, защото гена се предавал по спирала - внуците се падат под бабите и дядовците си, а не под майките и бащите си. Е, това просто го четох някъде, не мога да го твърдя със сигурност. Обаче в семейство с гъсти и къдрави коси, понякога се ражда дете с рядка права коса - просто , злощастният наследник е уцелил гена на единствената си прабаба с рядка коса... по закона на Мърфи. А що се отнася до фитнеса - откакто започнах да се занимавам с фитнес, косата ми порасна и се сгъсти много - не вземам никакви добавки, освен L-karnitin - но и то съвсем за кратко. Може би от НВД-то или изобщо от движението.
07.05.08
08:35
Ами...аз нещата за гените съм ги чела не “някъде”, а по учебниците си и предаването на генетичните белези далеч не се извършва само по спирала, а е много по-сложно, иначе всичко щеше да е супер просто и лесно:)
az sum na 16 godini i ot 4 meseca kosata mi pada . . kupeiki se kato sloja shampoan i f racete si vijdam pove4e ot 20 kosuma.dori pro po4esfane mi ostava kosa po racete i pri nai malko durpane na kosata ne6to kato skybane no mnogo leko tq pada.
pritesnen sum i ako moje da mi kajete ne6to 6te sum blagodare6..sas sigornost znaete pove4e ot mene :)