Много ли е гадно да пия креатин ?

07.05.08
16:21

Закупих си 300 грама креатин направих зареждаща, спрях за 5 дена сега пак го почнах ... само ме дразнат едни приятели, понеже съм на 17 (след месец 18) ... и се чудех дали не ми вреди много(понеже, четох в една тема как всички мнения бяха отрицателни относно прием на креатин от лица под 18 години) ... смятам след като изпия тези 300 грама да не пия, повече как ще ми повлияе този който съм изпил до сега и т.н.

Темата беше редактирана от The_Duke на 07.05.08 16:54.

07.05.08
16:51

Пий повечко вода и няма да имаш никакви проблеми с креатина.

07.05.08
17:37

Пий и не се притеснявай, но следи кръвното. Пий 4-5 литра вода дневно. И за по-добро усвояване приемай с бързи въглехидрати.

RA

07.05.08
17:41

Аз сам на 16 навърших ги скоро !!The Duke ако може да ми  дадеш  този линк надето си ги чел тия работи .. Висок съм 177 сm ,74 кг .Ако може някои да ми каже дали ще ми вреди или по какъв начин вреди креатина ?
Благодаря предварително !!

07.05.08
17:51

Креатина действа различно на различните хора.Аз буквално се подувам от вода.Лошото при него е ,че вреди на бъбреците.Според мен е прехален суплимент.На тези години ти трябва протеин,амино,протеин и амино.А и тренировка!

MO

07.05.08
17:51

Не е вреден.

07.05.08
17:55

казано от Mothefucker на 07.05.08, 17:51:

Не е вреден.

Ти си лекар и го доказа, нали? :D

07.05.08
18:25

За даден суплимент е много трудно да се каже дали е вреден или не.По принцип дори и да е вреден това няма да достигне до нас ,защото индустрията с хранителни добавки е огромен пазар.Кой би ти казал:Креатина е страхотен за пренос на АТФ,но също така вреди на бъбреците.

07.05.08
20:04

ще ги резна тия 300 грама и спирам ... само протеин за напред :)

07.05.08
20:23

казано от The_Duke на 07.05.08, 20:04:

ще ги резна тия 300 грама и спирам ... само протеин за напред :)

Спокойно, не е чак това, което си мислиш. С почивки от някой друг месец и с избягване на предозирането + изпиването на по - големи количества вода, не е чак да толкова вреден..

Леле и креатина ли почна да ви плаши :) Все едно е стероид или даже по - страшно.
Повечко вода както казаха и ще ти е само в плюс. Ако слушаш приятелите ти за всичко... Те тренират ли изобщо специално тези? Ако тренират вече е друга работата - завист например. Но ако не са стъпвали в зала и казват това е вредно, не го взимай познавах един дето еди кво си... изобщо не им се връзвай.

07.05.08
21:01

Нищо не е само в плюс.Винаги има минус.По-важно е да разбереш какви са целите ти в тренировките и да помислиш дали тренировъчното ти ниво е достигнало до този момент,в който ще качваш маса от вода,защото после тази вода трябва да се чисти.Креатина дава много добър визуален ефект , но според мен на 17 години(не знам колко е тренировъчният ти опит) не се нуждаеш от креатин.По-добре е да си купиш качествен протеин,амино и BCAA.И 20 кила пилешко:).

NX

07.05.08
23:36

Според мен покупката на креатин монохидрат в днешно време е неоправдана. Има много по ефективни и безвредни формули ,като хелатирания магнезиев креатин , ди креатин малат , креалкалин, креатин оротат и още много формули , които не задържат вода и конвертират много по малко креатинин. Естествено единственият им недостатък е цената.

08.05.08
08:31

Всичко в големи количества е вредно . Ако пиеш повече протеин ще ти стане лошо даже може и да драифаш .  Креатина активизира бъбреците и те изхвърлят остатаците от неразграденият краетин и за това ходим често до WC .  Разликата е в начина на добиване на креатин . Ако ям 1 кг телешко това е 5 гр креатин , но пък мога и направо лъжичка от борканчето :) . Това вече не е доказано дали е вредно или не . Има отрицателни и положителни страни . ЗДРАВ РЕЖИМ , ЗДРАВИ ТРЕНИРОВКИ автоматично премахват нуждата от добавки :)

08.05.08
08:37

казано от Георги Гайдов на 07.05.08, 20:31:

Леле и креатина ли почна да ви плаши :) Все едно е стероид или даже по - страшно.
Повечко вода както казаха и ще ти е само в плюс. Ако слушаш приятелите ти за всичко... Те тренират ли изобщо специално тези? Ако тренират вече е друга работата - завист например. Но ако не са стъпвали в зала и казват това е вредно, не го взимай познавах един дето еди кво си... изобщо не им се връзвай.

Ми тези специално са тренирали, но просто за тонус без добавки ... има доза завист ...

казано от sve123 на 07.05.08, 21:01:

Нищо не е само в плюс.Винаги има минус.По-важно е да разбереш какви са целите ти в тренировките и да помислиш дали тренировъчното ти ниво е достигнало до този момент,в който ще качваш маса от вода,защото после тази вода трябва да се чисти.Креатина дава много добър визуален ефект , но според мен на 17 години(не знам колко е тренировъчният ти опит) не се нуждаеш от креатин.По-добре е да си купиш качествен протеин,амино и BCAA.И 20 кила пилешко:).

Точно това притеснява пълненето на мускула с вода ... после като го спра .. ще има да чиста вода ? Иначе стаж имам около година и половина чак сега взех креатин (месец преди 18) ...

MO

08.05.08
13:01

Еми като си си го зел го изпий,пък като си толкова страхлив не си взимай повече... ама ефекта е добър и пак ще си вземеш сигурен съм! :D

10.05.08
11:27

леле ептен се обърках. Аз съм на 15 почти 16 ( след един месец ги правя ) и мислих да си купя  300 грама ама вече съм толкова объркан. Някои ти викат давай не се плаши други още си малък. вече не знам дори кой да питам.

10.05.08
13:56

Тццц.. Пийте си креатина пийте и много вода да неви е страх.Аз съм на 17 изпил съм сигорно към 300гр вече а нищо ми няма и ефекта не закаснява  :)

20.06.08
16:02

Пил съм половин кило монохидрат и сега вземам http://www.biotechbg.com/view_product.php?id_product=21&id_cat=2&id_subcat=15 и нищо ми няма....още :D

Мнението беше редактирано от NRG на 20.06.08 16:03.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1