07.05.08
15:28
Здравейте,
бих искала да попитам някой за съвет относно хранителните добавки. Искам да кача малко, по-възможност мускули /кой ли не иска:)/, но пазарът е препълнен с какви ли не продукти и да си призная си звучат направо страшничко... имам неприятното чувство, че или ще ми пораснат мустаци или други работи... Преди време, когато тренирах по-усилено единственото, което съм взимала е L-карнитин, но сега е 1000 вида.... Някой би ли ми препоръчал добавки, по възможност комбинация от няколко при натоварен режим на тренировки - 5 пъти седмично? И имат ли значение килограмите при бройката на приеманите таблетки... Сигурно е много тъп и лаишки въпрос, ама какво да се прави... по-добре да се пита...
07.05.08
16:35
казано от forislava на 07.05.08, 15:28:
Здравейте,
бих искала да попитам някой за съвет относно хранителните добавки. Искам да кача малко, по-възможност мускули /кой ли не иска:)/, но пазарът е препълнен с какви ли не продукти и да си призная си звучат направо страшничко... имам неприятното чувство, че или ще ми пораснат мустаци или други работи... Преди време, когато тренирах по-усилено единственото, което съм взимала е L-карнитин, но сега е 1000 вида.... Някой би ли ми препоръчал добавки, по възможност комбинация от няколко при натоварен режим на тренировки - 5 пъти седмично? И имат ли значение килограмите при бройката на приеманите таблетки... Сигурно е много тъп и лаишки въпрос, ама какво да се прави... по-добре да се пита...
Продукти има много, но голяма част от тях са с много сходен състав и ефект. Не се притеснявай от странични ефекти защото все пак това са натурални продукти(не визирам така наречените hardcore продукти-прохормони,простероиди и стероидни метаболити).
Преди някой да ти даде какъвто и да е съвет, трябва да е наясно с повече подробности-брой тренировки, схема интензивност,хранене, възстановяване и начин на живот. Всеки има различни нужди и особености. Въпрос на шанс би било да си вземеш някакъв продукт и като го изпиеш просто да се получи ефекта. За да има резултат, трябва всичко да е наред, или да имаш достатъчно добра генетика за да компенсираш грешките. При положение че питаш за помощни средства надали в второто.
ами с удоволствие бих дала повече подробности, само не искам да занимавам хората с глупостите си... незнам точно как да определя начина си на живот - може би много зает... спя по около 6ч на денонощие, ако имам късмет:) в момента нямам време за интензивни тренировки, но след около 2-3 седмици по план им идва ред... За момента поддръжам форма само с тичане и то време навреме, но не по-малко от два пъти седмично, както и с леки упражнения в домашни условия с тежести. Когато започвам интензивните тренировки си изграждам шаблон на действие, защото просто ми е по-лесно да го следвам. Гледам да тренирам 5 дена в седмицата и на шестия разпускам само с кардио без да достигам до нормалното време и километри, просто да позагрея и да пораздвижа. на седмия почивам. Принципно успявам да следвам режима с малки пропуски, като например не мога да направя пет поредни дни и пропуска един, но си продължавам с програмата след това. С храненето ми идва нанагорно, защото ми е много трудно да спазвам режим - адски трудно закусвам, но почти се приучих. Ям предимно зеленчуци всякакви, плодове всякакви, салати, риба /много обичам/, от време на време по малко черен хляб, че едвам спрях да го ям; от млечните сирене и мляко и принципно това е. Естествено залитам здравата по шоколад и сладки работи, но гледам да ги замествам със сушени плодове и ядки. Не винаги успявам, но какво да се прави.. Надявам се успя да придобиеш представа горе-долу.
Миналата година постигнах страхотни резултати, а сега ми се иска още по-страхотни:) Ще си променя програмата, но ми се иска и малко странична помощ... Много ще съм благодарна на конкретни производители и конкретни имена на продукти, защото наистина не разбирам...
и много успокояващо звучи, че няма да ми пораснат мустаци:)
09.05.08
08:22
5 тренировки на седмица е супер. Да приемем че и съдържанието е добро щом си имала добър резултата преди.
Има две основни катогории продукти- хранителни и ергогенни. Щом нямаш опит, започни с по 1 от двата типа. Живееш в UK, там BSN са много силни и ги има навсякъде. True Mаss, или Syntha 6 като заместител на хранене, и Cellmass като егрогенен продукт за възстановяване, тъй като 5 тренировки са си сериозно натоварване. Освен това повиши приема на въглехидрати- малко овес(80-100гр) в първата половина на деня и малко картофи, или ориз(150-200гр) във втората. Избягвай млякото.
много благодаря за съветите - намерих продуктите в нета, но ще си ги поръчам от щатите, че определено ще ми легнат по-евтино:) дали има опасност да повиша теглото си, но не в мускулна маса...? искам просто по-добър релеф, но той няма как да стане, ако не кача дори и мъничко мускулна маса... поне така си мисля... разчитам, че вече съм постигнала издръжливост и рутина и с помощта на тези “нечестни средства” резултатът ще е бърз:)
А пък дали тренировката е съдържателна, мога само да се надявам... отнема ми поне 2ч заедно със стречинга, винаги започвам с минимум 45 мин. джогинг /зависи от деня, понякога и повече но под 45 не падам/, после на каквото е ред. Разделих ги на горна и долна част на тялото, поради липса на време, т.е. нямаше как да тренирам 3 различни групи мускули всеки следващ ден, защото това изискав по-стриктен режим, който не можех да спазвам. Така че първи ден гръб, ръце, рамо, гърди плюс джогинг; втори ден крака, корем плюс джогинг;трети ден - само джогинг, но поне час плюс корем до максимум и после пак отначало, като в един от двата почивни дена излизам да потичам навън за разнообразие, но колкото да разпусна, нищо натоварващо. Отне ми повече от година да се вкарам ред и сега силно се надявам да ми отнеме по-малко:)
много благодаря за помощта, започвам към средата на юни и нямам търпение да споделя първите резултати!!