Хапване след Тренировка?

DR

08.05.08
17:02

искам да попитам какво и кога точно според вас трябва да хапвам след тренировка преди трен пия прясно мляко с протейн и 15 мин след тренивка пак протеинче и добавям 2 големи лъжици мед . ИСКАМ да качвам само чисто ! И другият ми въпрос е кога трябва да е следващото храненене . Тренирам до 18:00 18:30 ?

08.05.08
17:04

След треннировка обилно бързо усвоима протеинова храна(месо,яйца,риба)+въглехидрат(картофи,ориз,спагети).Протеина от храната може да е малко повече от обикновенно(обикновенно 30гр на хранене,сега можеш да го направиш 40-50гр).Другото ти ядене да е 2 часа и половина след това.Вкарай пак протеин+въгпехидрат,или протеин+мазнини.

BU

08.05.08
18:00

Абе къде пише,че тялото неможе да усвои повече от 30 гр. протеин ?!

DR

08.05.08
18:10

след тренировка пия 30 гр протеинче на ON суроватката и идеята ми беше дали да ям и мед - прост въглехидрат или само протеини без въглехидрати :?

ГП

08.05.08
18:23

Щом искаш да лачваш меда е ОК.Може да заменяш меда с банан,стафиди,дори шоколад (ама не прекалявай),щом искаш да качваш те ще помогнат бързо да възтановиш и да “растеш” ;)

08.05.08
18:49

За да качваш чисто, според мен най-напред не яж никакво допълнително сладко и бърз въгл. като цяло. Мед след трен. може, 2 лъжици не е проблем.

Иначе 1 час след трен. е добре да вечеряш. Примерно картофи с риба или ориз с пилешко и салати и т.н. Според мен идеята е да има достатъчно бавен въгл и протеин, без много мазни и никакви сладко.

П.П. Това за 30-те грама протеин е ориентировъчно. Но аз си мисля, че зависи много от храносмилането. Има хора дето и по-малко ще им е трудно да усвояват добре. Както и от вида протеин зависи. Но 30 ми се вижда нормално като ориентир, ако не взимаш ензими подпомагашти храносмилането./Което не би трябвало да правиш ако си аматъор, все пак това са си медикаменти, иска се лекарско наблюдение/

Мнението беше редактирано от tpd на 08.05.08 18:50.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1