08.05.08
15:27
Привет на всички реших и аз да си излея проблемите с режима ми за да може някоя добра душа да помогне :D
Тренирам от 2-3 месеца на 18г. съм, висок 1.72, тежа 64кг и ми трябва маса разбирасе като стигаме до наи трудното за мене а то е хранителния режим.
*Важно: вегетарианец съм (не ям месо :D за всеки случеи уточнявам) което неможе да се промени това значи че трябва да се има в предвид*
Значи в момента режима ми е бая глупав но това можах да направя:
Преди училище към 7:00 ям едно обезмаслено кисело мляко(400мл) със 80-100 грама мюсли което гледам да не е под 10гр белтъчини на 100гр.
След училище 13-14 часа ям “душманската” 2-3 малки филиики хляб, около 100гр че и повече чист варен боб, 3 варени яица, консервна сладка царевица, сирене и кашкавал като последните не ги изчислявам в грамове ям по малко колкото да скрия непоносимоста ми към варените яица.
След това към 17-18 часа ям към стотина грама варени спагети отново със сирене и кашкавал и в своя защита ще кажа че без тях не мога просто от малък това ми беше ЕЖЕДНЕВНОТО ядене и съм привикнал до огромна степен към тях (един вид спагетен наркоман)
И към 20-21 часа последно ядене което е пак 400мл обезмаслено кисело мляко със стотина грама овесени ядки(*изварата не ми понесе изключваме я*)
Два три часа след последно ядене лягам да спа не е като да се на ям и да лягам да се има в предвид!
И като заключение забелязвате че не спазвам много часовото време на хранене еми не мога просто да се храня в едиколкоси часа точно не си мислете че съм несериозен , напротив доста сериозно съм приел фитнеса което е показателно че “претенциите” ми хич не са такива просто не мисля че е полезно ПРИМЕРНО да набивам извара преди лягане като ще си повърна червата или да ям месо което ще доведе до същото ако го ям което както споменах няма да стане.
Благодаря за търпението и очаквам съветите ви скоро мисля да си купя протеинче което да поемам примерно 20гр след като стана кажете дали е уместно и ако да преди или след закуската, следват 20гр след като се прибера (ако е тренировъчен ден преди тренировка) към 14:00 и последната “доза” 20гр след тренировка(16:00-17:00ч) което да кажеме е 45-50 грама чист протеин на ден, като от храна мога да поемам примерно 80грама=120-130гр белтъци на ден докато съм под 70кг което мисля че ще е достатъчно!
Вие какво мислите?
казано от trevor на 08.05.08, 15:27:
Преди училище към 7:00 ям едно обезмаслено кисело мляко(400мл) със 80-100 грама мюсли което гледам да не е под 10гр белтъчини на 100гр.
Ако имаш предвид протеина от мюслито - това е растителен протеин и по добре не разчитай много на него.Ако имаш предвид млякото - такова няма, то е с около 3 гр. белтъчини за 100 гр.(освен цеденето кис. мляко,където белтъчините саповече но там и наситените мазнини са повече).
Иначе за режима много зле.Не ядеш месо,не ядеш извара, гади ти се от варени яйца - май доникъде няма да стигнеш.Поне риба ядеш ли(знам че някои вегетарианци ядат)?Ако да включи я в менюто си.Ако не още по-зле.Ще спра до тук, защото ще ме заболят пръстите от писане,а и ме мързи, въпреки че мога да пиша още.
Мнението беше редактирано от Aquiles на 08.05.08 17:41.
08.05.08
17:48
Според мен фитнеса и вегетарянството не са съвместими ... растителния протеин е много беден на аминокилселини и не се усвява много освен тва ако е само мляко не става много малко протеини ; яицата месото сиренето изварата без тях нема как !!
08.05.08
18:37
Здравей!
За съвместими ли са дитенеса и вегетарянството...мнение не давам,но режима ти куца според мен.
Закуската е ок,ама щом искаш да качваш си взимай не обезмаслено мляко ;) 2,3.6% примерно.
В училище защо не ядеш ... получва се голяма “дупка” между закуска и обяд,което е зле.Аз ги смятам 6 часа...гледай през 3-4 часа да ядеш ;)
Аз като учех си правех във вкъщи нещо,което може да се пренася.Яйца бъркани,варени,извара...казвам ти тея дето можеш да ядеш и ти понеже си вегетарянец.Ето и нещо много удобно ;) ... http://www.bb-team.org/forums/viewthread/25718/ примерно,аз това много често и сега си го правя,когато илзаим и не се знае кога ще мога да ям.Слагам едно такова в джоба и съм пич ;).А това,че някои ми се смеят си е за тяхна сметка,с извинение-боли ме фара.Може и ядки да хрупаш в даскало...100грама с мялко също е вариант.Включи и зеленчуци в храната си.След обяда намалявай въглехидратите.Демек тоя овес вечета не става ... пробвай със салата,извара,сирене...голяма купа.Това,че искаш да качваш не значи да се размажеш от хляб,спагети и боб.Един пич във фитнеса вика...”Мускули с банички не става,трябва си пържола.”Ама ти не ядеш месо,така че наблегни на яйца и извара.И това дето 3 часа преди сън не ядеш.Глупости хапни си извара и си лягай ;) нема проблемация тъкмо ще “храни” известно време ММ която имаш.
Щом не ядеш месо,помисли за вариант 3 пъти дневно да пиеш протеина...леко скъпо ама за да качваш си трябва протеин,а без месо трудно ще набавяш необходимите количества.
Успех!
09.05.08
08:53
Aquiles: Имам предвид млякото е с 3.4гр белтъци което от една кофичка 400мл си е 13.6гр белтъци + овесените ядки(мюслито) от което слагам 100-тина грама значи плюс десетина грама белтък наи общо да кажеме дори 23 грама за една закуска, вече тези неща “това е растителен протеин” не ги чаткам за мене протеина е един и гледам да го набивам от каквото може.
Не ям и риба “било ли е живо не се яде”, яицата не ги обичам но ги ям което на белтъка му е все едно мисля ;]
Wrestling_pro: Напълно те разбирам и ми е ясно че си прав но какво да се прави!
Георги Попов: Мда куца и затова пуснах темата а не да ми се обяснява че без месо и риба нестава което слава богу ти поне не тръгна да ми солиш на главата
Ами в училище не ям защото нали са много мазни и вредни тези бързи закуски а и в интерес на истината не испитвам нужда да ги ям от много години парите които ми се дават за училище аз спестявам за да си задоволявам прищявките след това.
Като заключение благодаря за съвета ще видя сега това линкче което си дал!
09.05.08
18:44
Е моля ;)
Успех!
09.05.08
19:23
казано от trevor на 09.05.08, 08:53:
Aquiles: Имам предвид млякото е с 3.4гр белтъци което от една кофичка 400мл си е 13.6гр белтъци + овесените ядки(мюслито) от което слагам 100-тина грама значи плюс десетина грама белтък наи общо да кажеме дори 23 грама за една закуска, вече тези неща “това е растителен протеин” не ги чаткам за мене протеина е един и гледам да го набивам от каквото може.
Не ям и риба “било ли е живо не се яде”, яицата не ги обичам но ги ям което на белтъка му е все едно мисля ;]
Wrestling_pro: Напълно те разбирам и ми е ясно че си прав но какво да се прави!
Георги Попов: Мда куца и затова пуснах темата а не да ми се обяснява че без месо и риба нестава което слава богу ти поне не тръгна да ми солиш на главата
Ами в училище не ям защото нали са много мазни и вредни тези бързи закуски а и в интерес на истината не испитвам нужда да ги ям от много години парите които ми се дават за училище аз спестявам за да си задоволявам прищявките след това.
Като заключение благодаря за съвета ще видя сега това линкче което си дал!
не е еднакво 25 грама протеин от ядки и 25 грама от мляко яица или месо !!!Протеина от яицата и млякото е богат на аминокиселени след тва е месото а растителния е много надолу !!1ния варианат е Високо мазнина диета - там яко сирене извара яица и храни с мазнини и с много малко въглехидрати около 1-1.5 грама на килограм телесно тегло ( тва че е високо мазнина не значи че се омазнваш повече от нея напровтив много малко дори ) 2 ро ВВД - там яко комплексни въглехидрати мазнините 1 -1.5 грама на килограм внимаваш с сиренето и жълтаците !!По натаук като напреднеш достатачно си мое да почнеш Milk and squat (нали си бес месо )