Хранителен режим - мнения

05.03.08
18:46

От скоро реших да спазвам някакъв хранителен режим. То при мене това не може да се нарече хранителен режим, а по скоро ниско въглехидратна диета с цел сваляне ма мазнини.
Смятам хранителния режим да е горе долу така, като не давам конкретни грамажи и т.н. защото подобно нещо няма начин да го спазвам:
Закуската 3-4 дни от седмицата ще се състои от около 1кг банани + прясно мляко(като излезе сезона на други плодове ще се разнообразява :) ) а в останалите дни сандвичи с пълнозърнес хляб и разни зеленчуци,сирена, филета и такива работи.
Другите хранения ще включват някакви яденета от време на време без въглехидрати като ще гледам да наблягам на чистото месо + салати. Подобно нещо и за вечеря като въглехидрати каквито и да било до 17 часа.
Не знам дали би ми повлияло негативно след фитнес да кажем една вафла за възстановяване?
Като това нещо с интензивно ходене на фитнес комбинирано с някаква добавка за сваляне какво ще кажете?
Може някой да каже че е отчайващо грешно, поправетеме. Благодаря! ;)

05.03.08
19:15

Аз също не съм голям фен на точните часове и грамажи. Спазвам следните основни правила, и без да се вманиачавам имам прогрес.
1. На често, по-малко
2. Въглехидрати до 12-13 часа
3. Протеин да има на всяко ядене
4. Вечерята винаги гледам да ми е супер изчистена - 99% протеин
5. Събота или неделя си позволявам всичко

Успех!
ПП. Кило банани на закуска е много (противоречи на т.1 :)

05.03.08
19:21

Мерси, това определено ще ми помогне.
Имам и въпросчета по това горе :)
Бананите ясно, ще ги разделя по 1 през час примерно :)
Как да си набавям протеин на всяко ядене (смисъл какво по точно преобладава в храната ти)
И каква ще да е тая толкова изчистена вечеря :)
П.С. - така както го сметнах, че то вместо да пия секи ден по литър мляко по - добре един изолат :)

Мнението беше редактирано от ivan90 на 06.03.08 15:09.

06.03.08
16:27

За да има протеин на всяко хранене, част от нещата, които ядеш, трябва да съдържат протеини.
Малко тъпо звучи :)

С други думи да ядеш само банани на закуска не е върховна оферта (те са само въглехидрати). Примерно на закуска - овесени ядки, сандвичи с месо (по-добре хляба да не е бял, а пълнозърнест), яйца, или де да знам, са аз праскам и пържоли на закуска, ако са останали, щото съм си месарче. Но да има протеин.

В храната ми преобладават месото, салатите, рибата и яицата.
Никви кренвирши, меки салами, пастет - не се знае месо ли са, кво са? Ако ше е деликатес, да си личи горе долу от коя част на животното е - филенца и тн...

Най-важното! Вечерята!
Изчистена вечеря - за мен значи изчистена откъм въглехидрати и мазнини... Риба със салата, месо със салата, варени яйца - почти изцяло протеинова вечеря.
Последния ми прием на въглеглехидрати е след тренировка - половин банан с протеиновия шеик.

Иначе на добавките на съм голям фен. Пия мултивитамин всеки ден, и протеин след тренировка - това е.

Мнението беше редактирано от armando на 06.03.08 16:33.

06.03.08
19:45

Мерси много! :)
Отговори ми на най - важните въпроси сръвнително кратко и много разбираемо ;)

06.04.08
15:21

Аз горе долу съм на същите принципи които са написани по - горе, като не ям никакво сладко (шоколади, пасти, бисквити и др. такива - или ако хапна е много малко и много рядко сутрин) За сега още не мога да видя огромен резултат въпреки, че съм свалил 6 кг. за около 6 седмици(190см-96—>90кг.. Ще продължа така, но въпроса ми е какво да правя като реша да спра хранителния режим и започна да похапвам сладко, по някой дюнер и т.н. Как трябва да стане връщането към нормалния начин на хранене без да си върна килата в излишни мазнини?
Наред с другите неща да питам за ядките, разбрах, че не били толкова вредни въпреки високото съдържание на мазнини?
След фитнес въпреки, че свалям добре ли е да приемам бърз въглехидрат? Или може би преди знам ли?
Спрял съм също така и картофите и ориза, но не и леща, боб и грах. Ако е грешно кажете.
А за преди лягане може ли да хапвам изваря, яйца, прясно мляко (може би с какао не знам до колко е калорично) и до колко ще ми попречи на изчистването.

Мнението беше редактирано от maninc на 06.04.08 15:27.

06.04.08
16:54

Ако сериозно си се хванал да чистиш, аз все пак те съветвам да прочетеш внимателно статиите за НВД в сайта http://www.bb-team.org/articles/1548/. След тренировка може да мушнеш бърз въглехидрат, дори е препоръчително.

08.05.08
19:01

За да не пуска нова тема, ще пиша тук.
Понеже ми изпаднаха изгодно да си взема добавки на НУТРИМ ( ясно ми е че не е 1-во качество и т.н., ще ми предложите ред други фирми) искам само да попитам кой техен протеин да избера или комбинирам, защото не мога да преценя по това което са написали.
Pure Whey Pro
Mega Pro 92 Platinum
Pro 90 Gold
И дали да не комбинирам някой от тези който ще ми предложите с Forte + Impact или Junior.
Изчел съм какво ли не по темите за Нутрим, но благодаря на всеки който даде коректен съвет :)

09.05.08
08:36

Взимаш Whey с най-високо протеиново съдържание в дозата. Аз лично бих си купил пилешко за тези пари. Мнението не е за тук, а за общата тема за хранително добавки. Успех.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1