09.05.08
07:45
Значи направих си що-годе добро НВД. Самоче в нея, приемът на въглехидрати е ограничен до 17 часа.
А от другата седмица ще съм на работа до 16,30. Демек, ще ходя на фитнес след 17,30. Въпросът ми е какво да ям след фитнес в този случай. Само месо и салати ли , или може и някакъв въглехидрат ?
09.05.08
12:35
Трябва ти бърз въглехидрат след тренировката.
09.05.08
13:29
Незнам , според мене трябва да има поне малко въглегидрат след трен.... ама незнам , дайте някакви мнения ?
09.05.08
15:08
Ако си на нвд не трябва!!
09.05.08
15:50
казано от Wrestling_pro на 09.05.08, 15:08:
Ако си на нвд не трябва!!
Хубаво,когато можем да караме без,защо да караме със?!
Въпросът е риторичен - сещам се и сам. :)
Мнението беше редактирано от BusyMan на 09.05.08 15:51.
При мен без бързия въглехидрат след тренировка се получава застой в свалянето и мисля,че няма да ти навреди.Има противоположни мнения,но моята теория е,че така по-бързо спираш катаболните процеси и мускула почва да възстановява и да гориш мазнини вместо да катаболизираш. След тренировка бързия въглехидрат се превръща в гликоген,а не в подкожни мазнини.Четох една статия за карб сайклинг,в която автора пишеше,че яде въглехидрати само след тренировка и бързи и бавни,а с бавните даже пишеше,че хапвал и по някой плод накрая(сладък плод),за да е сигурен,че въглехидратите ще отидат за възстановяване на гликогена.Имаше и зареждащи дни,но примерно на 5-6 дена.Не знам как си си разпределил въглехидратите.
09.05.08
17:12
Да зареждащ ден трябва да има ... Аз съм си го направил през 5-6 дена ...
А да попитам , че аз съм малко бос по темата за отславбване (и сефте права кардио :) ) , оризът към бавните въглехидрат ли спада ?
09.05.08
17:43
казано от csf_da на 09.05.08, 16:04:
При мен без бързия въглехидрат след тренировка се получава застой в свалянето и мисля,че няма да ти навреди.Има противоположни мнения,но моята теория е,че така по-бързо спираш катаболните процеси и мускула почва да възстановява и да гориш мазнини вместо да катаболизираш. След тренировка бързия въглехидрат се превръща в гликоген,а не в подкожни мазнини.Четох една статия за карб сайклинг,в която автора пишеше,че яде въглехидрати само след тренировка и бързи и бавни,а с бавните даже пишеше,че хапвал и по някой плод накрая(сладък плод),за да е сигурен,че въглехидратите ще отидат за възстановяване на гликогена.Имаше и зареждащи дни,но примерно на 5-6 дена.Не знам как си си разпределил въглехидратите.
Т’ва имах предвид и аз. НВД не означава хептен без въглехидрати.
казано от NoNamee на 09.05.08, 17:12:
Да зареждащ ден трябва да има ... Аз съм си го направил през 5-6 дена ...
А да попитам , че аз съм малко бос по темата за отславбване (и сефте права кардио :) ) , оризът към бавните въглехидрат ли спада ?
Бавен.
Бързи - меда,глюкоза,декстроза