26.03.04
15:50
Zdraveite i ot men.:) Znachi imam da zadam edin vupros otnosno pieneto na proteini.Iskam da popitam, ako nqkoi moje da mi otgovori kakva doza trqbva da priemam za edin den.Visok sum 187 cm, 76 kg.Iskam da znam kolko trqbva da vzimam v den na trenirovka i kolko v den na pochivka?Ako moje mi preporuchaite proteini, koito sa imali dobur efekt vurhu vas ... i mi kajete cenata im razbira se :)~:P Tova e ot men, mersi na vsichki koito shte mi otgovorqt :P~
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 15.04.11 14:41.
ами аз доколкото зная на килограм тегло се приемат около 2-3г протеин,но това включва и протеина от храната.трябва да знаеш,че повече от 40г на веднъж не могат да се усвоят от организма.и затова не е необходимо да си разтваряш повече от 1,5-2 лъжици протеин.когато почиваш е достатъчно и само една доза,а другото да е от храната.аз ти препоръчвам суроватъчен протеин. а цената е много относителна има много марки протеини,но суроватъчният е най-добър.
Ами а да получиш адекватен отговор най-малко трябва да кажеш първо какво искаш да постигнеш (качваш/сваляш) ама като ти гледам килограмите трябва да качваш.
А също кажи от колко време тренираш как и също при всяко положение и да пиеш и да не пиеш протеин без ядене не става нищо.За да имаш реална полза от протеина целта е да не намяляш количеството храна която поемаш през деня и да взимаш протеин през това време само така ще качваш.
Иначе за количеството - на ден трябва да приемаш по 2-3 грама протеин на килограм от теглото си - тоест при теб 76*3 = 228гр. като имаш предвид че повечето от този протеин приемаш с храната си така че излиза около 100грама на ден е оптималния вариант от там нататъка си е прахосничество.
Протеина който се продава е с различна концентрация на ПРОТЕИН и това е в зависимост какво искаш да постигнеш - в общия случей 35% протеин е най доброто за качване без да се омазняваш при повече вече е за релеф.
Лично при мен продуктите на Scitec Nutrion (не съм сигурен дали точно така се пишеше :) ) имаха най-добър ефект когато започвах да тренирам преди 2 години иначе Мусаши са добри но аз да си кажа почти не съм взимал другите в форума по добре ще те упътят мисля
27.03.04
03:03
Значи за начало, трябва да ти е ясна тенденцията - подробно зададен въпорс, кратък и ясен отговор! Другия път дай повече информация! Например как се храниш е вдин тренировчен и в един не тренировъчен ден, хранене по хранене! Тогава обещавам да ти кажа точната цифра! Отговорите по данните дето си дал ще ти дадат само някакви граници...
28.03.04
21:29
Mersi na vsichki otgovorili mi.Ta, Image, treniram ot ok. 7-8 meseca.Rukata mi e ok. 38, grudnata obikolka mi e 100 cm, ako tova ima znachenie razbira se.Ne sum izgotvil nqkakvi po-specialni hranit. programi koito da spazvam v den na trenirane i v den na pochivka, obshto vzeto v den na trenirane, predi trenirovka qm malko plodove, sled trenirovka, predimno meso, oriz, leshta, kartofi i t.n.Hapvam po edno kiselo mlqko nqkoi put sled hranene, ako ne mi e tejko, i edno Danone za piene.Sled tova privecher, kogato ne sum navun razbira se, gledam da nablqgam pak na meso, pileshko ili nqkakvi nadeni4ki :), salata, ruska predimno ili zele i neshto sladi4ko :)Po princip sum zabelqzal, che kolkoto i da qm ne kachvam pochti nikakvi kilogrami :)Inache kogato sum navun, qm obichainte laina, koito se prodavat po magazinite, hot-dog, hamburgeri i t.n. Znam che ne e redno, ama nemoga da umiram ot glad ;)Sega proletta, shte nablqgam na plodovete i zelen4ucite.A inache celta mi e da kacha nqkakva masa, no opredeleno ne iskam da stavam ot tezi s ruka 42, koqto prilicha na .. nishto :) No naistina, za moqt rust, sa mi nujni kilogrami.A shto se otnasq do post-a po-gore, mislq che 100 gr surovatychen protein za 1 den e malko mnogo, moje bi se burkam, no mi se stryva mnogo.Ochakvam post-ovete vi :) :P~
28.03.04
22:44
Като си навънка лаина ли ядеш?????????????????????????
Досега не съм пробвал!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
1.Човек които не чете няма да направи 50 ръка
2.Човек които не чете няма да вдига 200 от лег
3.Човек които не чете няма да прилича на Рони Колман
Това го казвам за всички които се чудят защо не качват и все питат за причината.Причината не е една,добре е ако причините са по малко от 10.
Като ти виждам хранителният план(когато не ядеш лаина) определено ИЗПЪКВА първата причина защо не качваш.
Пък дали пролет или зима ще ми ядеш плодове и зеленчуци,няма особено значение защото без правилното съотношение на протеини,въглехидрати и мазнини си за никъде.
28.03.04
23:24
:) Стига агресия :) !
Приятел, плана за хранене е онова което движи спортиста напред! Той трябва да се състави така, че да ти дава всичко нужно, като същевременно прятно разнообразява менюто ти ден по ден, за да не се случва да ядеш “Щото така требе!”, ами да се случва “Щото ми е вкусно да го ям!” Поразгледай статиите в сайта и си състави примернодневно меню. И така за 4 дена. Постни го във форума “Хранене” и очаквай мнения и коментари!
28.03.04
23:35
Стига агресия
Image само да те питам не ти ли писва да отговаряш на едни и същи въпроси по 5 пъти на ден??????????????????????????
29.03.04
00:13
Не се оплаквам, приемам го като работа.
29.03.04
00:43
Маи не разбра точно какво имам предвид.Става дума за това мое изказване където казваш стига агресия.
Идеята ми е да започнем-
1.Да не пишем 100 теми върху един въпрос(има 30 теми за протеин и 30 за креатин :x )
2.Да започнем да обсъждаме въпроси които не са широко известни,а не от сорта на що ета протеин, и защо да имам хранителен план.
3.Идеята ми е тези въпроси като на момчето отворило тази тема да се прочитат от някъде,защото са общо известни и за да не се пита по 100 пъти едно и също нещо написах че трябва да се чете.Пък през последните два дни има 10 подобни теми които при доброжелание могат да се прочетат преди да се поства.
И накрая бих предложил на вас модераторите както и на всички от форума-Даите да направим един форум с цел всеки да взима и дава инфо.Да започнем да пишем по сериозни теми,да даваме по сериозни отговори(под сериозни нямам предвид без чувство за хумор),да пишем ясно за това което питаме или за това за което даваме инфо
29.03.04
01:07
Приятелю, закъде е света без чувстовот за хумор? На мен то ми се струва най-смисленото нещо в живота ми :D !
Колкото за хилядите теми, ами направете няколко сериозни теми събиращи основните въпроси, ние ще отговараме сериозно, заглавието ще е болд и всичко ще е наред. Но няма да трия теми заради повторенията или неправилно зададени въпроси! Нали идеята на цялото издание е образователна! Не всеки знае как да се самообразова в дадена насока.
29.03.04
01:28
Така да бъде!
Аве по смислено нещо в живота е добротата ! Това е и най-благата Българска дъма замисли се image не го отричаи че иначе ставаме сатанисти и масонци.
A ako vsichki staneme takiva zivot za idnte pokolenia veche nqma da ima !!
по-здрави
29.03.04
10:42
[quote author=“lesno_nema”]Като си навънка лаина ли ядеш?????????????????????????
Досега не съм пробвал!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
1.Човек които не чете няма да направи 50 ръка
2.Човек които не чете няма да вдига 200 от лег
3.Човек които не чете няма да прилича на Рони Колман
Това го казвам за всички които се чудят защо не качват и все питат за причината.Причината не е една,добре е ако причините са по малко от 10.
Като ти виждам хранителният план(когато не ядеш лаина) определено ИЗПЪКВА първата причина защо не качваш.
Пък дали пролет или зима ще ми ядеш плодове и зеленчуци,няма особено значение защото без правилното съотношение на протеини,въглехидрати и мазнини си за никъде.
napalno sam saglasen sas tova mnenie!
31.03.04
15:42
1-fo : Ne iskam da stavam, kato Roni Kolman ili koito i da e ot onezi t.nar. sportisti.
2-o : Ne se imam za sportist
3-o : Ne iskam da vdigam 200 ot leg i tem podobnite mu glyposti, izobshto ne si postavqm za cel da stavam izrod.
4-o : Nqma da spazvam hranitelni rejimi, v koito hranata ne mi haresva, zashtoto tova da hodq na fitnes nito mi e profesiq, nito si izkarvam parite s tova, nito nqkoga shte go pravq ...
Prosto iskah otgovor na prost vupros, a vie zapochnahte da me ubejdavate, che ako ne qm tova i onova, nqma da prilicham na toq i onq, az si haresvam tqloto i v momenta, prosto iskah suvet ot vas, a vie izobshto ne mi pisahte po temata ...
31.03.04
15:48
Написахме ти тези работи по една причина и тя е че още поне 5 човека като теб на всеки два дена постват теми без да погледнат другите,където ще намерят отговори на своите въпроси,а и тези неща които съм написал не са персонално към теб а по скоро към всички като теб които задавате едни и същи въпроси.Преди да поствате моля ви се прегледаите и другите подобни постове.
31.03.04
16:10
Любо, явно не си разбрал първия ми отговор. Смисъла, който вложих беше “Как да ти отговоря колко протеин да взимаш, когато идея нямам как се храниш...” По точка 4 от последния ти пост разбирам, че влизаш в залата за развлечение. В такъв случай не си давай парите за протеини, хапвай повече месо, мляко, яйца, соя, риба. В случай, че държиш да пиеш протеин, то взимай една доза от 40 гр след тренировка и една 40 гр, вечер преди лягане.
П.П: В ден на почивка и 1 доза е достатъчна.
11.04.04
13:56
Blagodarq ti Image :) Neshto takova iskah da chuq/procheta . :)
11.04.04
13:58
Inache, naistina hodq za razvlechenie v zalata, no hodq sushto i za da napravq neshto za men.No edinstvenata mi cel e da kacha oshte nqkolko kg.. 4-5-6, koeto mi se otdava mn trydno tyi kato kolkoto i kakvoto i da qm ne mi se lepi :)
13.04.04
01:19
Можеби не ядеш достатъчно от онова което е добре да се яде, можеби ядеш не каквото трябва, а може и каквото трябва да ядеш ала не когато трябва, не с каквото трябва и приготвено не както трябва. Дано да съм ти бил пиолезен. :)