10.05.08
11:20
Здравейте,искам да попитам приема на какви витамини и/или минерали или антиоксиданти са полезни за един човек с високо кръвно и пушач? За какво всъщност помагат антиоксидантите,и ако може да ме насочите към марка - видях в нетришън на НАУ обаче има поне 20 вида и не знам кое какво е. :?
Не питам за себе си,а за родителите ми. В момента пият NOW Daily Vits :lol:
11.05.08
06:53
Значението им сме го писали и описвали доста, затова по-скоро за самия продукт бих питал - посоченият не е ли оптимален за тях, за да се търси смяна?
Ако имаш предвид някакви “по-хард” витамини - не им трябват и в този смисъл не им трябват АДАМ.
11.05.08
07:42
Пушачите трябва да наблегнат преди всичко на повишен прием на витамин С,защото никотинът унищожава около 2/3 от приетия с хранята, та и повече.Витамин С е полезен и при кръвното, защото укрепва стените на кръвоносните съдове, участва също и в здравината на колагена на кожата - съпротива срещу инфекции първо ниво (действа като коензим на ензима дихидроаскорбатсинтетаза).Иначе комбинирани витамини са задължителни-сегашните ако действат задоволително-добрерно витамин С може да се приема и в много големи безвредни дози при пушачите, стига да не надвишава 13 грама (правилно прочетохте - грама!№ дневна доза, защото тогава се оглага в бъбречните тубули.Това за 13-те грама е по последни данни, но не препоръчвам да се гонят,предвид 4е таблетчиците са по 100 МИЛИГРАМА !!!!:)
11.05.08
09:13
казано от Димитър Михайлов на 11.05.08, 06:53:
Значението им сме го писали и описвали доста, затова по-скоро за самия продукт бих питал - посоченият не е ли оптимален за тях, за да се търси смяна?
Благодаря много на всички,а сега като Ива ми изясни някой неща,разбрах че явно ще трябва да взема малко по-силни. :)
11.05.08
09:31
Само едно уточнение-ако хората не са активни спортисти, няма нужда от много силни витамини, защото и хипервитаминозата е не по-малко лошо нещо от хиповитаминозата.
11.05.08
11:54
Както казаха и по-горе, добре е приемът на витамин Ц да се завиши драстично. Два (2) грама дневно разпределени на 2 приема дневно е добре, съответно сутрин със закуската и късния следобед.
Дозите в ADAM са идеални са пушачи, просто редувай 20 дни АДАМ и 20 дни Дейли Витс, за да се избегне така наречената хипервитаминоза или накратко насищане на организма с витамини и конкретните странични ефекти от това.
11.05.08
18:28
Добре,благодаря Ви,а ще ми препоръчате ли нещо за стрес и тонус?Според Вас таурин + кофеин върши ли работа,защото това е главното което се съдържа в една енергийна напитка,но в минимални дози.
11.05.08
19:17
Пробвай с нещо съдоразширяващо като аргинин например, може би силен витамин Б-комплекс и таурин както ти каза. Кофеинът го отпиши, поне аз след кафе/кофеин се чувствам ужасно (след като премине ефекта на възбуда). Вместо кафе пробвай да пиеш зелен чай през деня, аз се чувствам супер от него.
Аргинин в проста форма можеш да си купиш на NOW, b-complex NOW или ON, таурин на NOW.
11.05.08
19:32
Да аз таурина вече съм си го купил,след няколко дни ще поръчам и аргинина и екстракта от зелен чай.Благодаря много!