Проблем с ръката

07.05.08
17:57

Здрасти искъм да ви питам на какво се дължи тва значи като тренирам с лоста за бицепс и като остава лоста усещам за няколко секунди една много гадна болка в коста незнам защо така става попинцип тва ми става само на лявата ръка и само като тренирам за бицепси.... бихте ли ме посъветвали какво сам направил да не е нещо опасно ?

07.05.08
18:30

еми и при мене се получава това според мен това не е коста, а сухожилията :) можеш да починеш малко ако те боли много

07.05.08
18:51

И аз бях така доста време ...Използвай ластици помагат. При мен лично след време изчезна, но винаги си нося ластици в раницата за всеки случай  ...

Мнението беше редактирано от Lenks на 07.05.08 18:52.

07.05.08
19:03

Сигурно са ми слаби нещо ли деда знам ... и как може да го оправа тоя проблем какво да тренирам за да ги заздрава тия сухожилия , че много гадно напрежение усещам като тренирам за бицепс и като остава лоста

07.05.08
19:05

Костите не болят. Къде локализираш болката?

07.05.08
19:21

Нищо ново за мен, пич ...
Давам веднага съвет, защото съм го изпатил и знам за кво става на въпрос, та...какво правех аз : ластичен бинт на ръката, която те боли( в твоя случай е лявата, в моя беше дясната, това няма значение) и намали малко тежеста с лоста за бицепс.Прави упражнението чисто, без чиит и така не си давай много зор, особенно с лостове за бицепс.Знам колко е кофти болката, но се търпи и след 2-3 седмици ще ти мине и ще можеш да си слагаш повече кг на лоста за бицепс. :)
Поздрави!

ВН

07.05.08
21:54

Към казаното от Гризли ще добавя:
Смени хвата с успореден (паралелен, неутрален все тая как му казваш). Първите 1-2 упражнения ги прави с голяма тежест и 5-6 качествени повторения си едно последно движение с две максимум три серии от по 10 бавни бройки със супиниран (подхват) хват. Това следва да спре/намали болката. След 3-4 седмици, можеш да се върнеш към старата си програма за бицепси, вече с нараснала сила и по-силен хват. Мажи ръката с обезболяващ, охлаждащ крем.

08.05.08
11:35

казано от Стоянчо на 07.05.08, 19:05:

Костите не болят. Къде локализираш болката?

Мерси на всички за отговорите .. иначе относно въпроса ти усещам болката в предмишницата на лявата ръка и то е само за няколко секунди като оставям лоста или като тренирам с него,но тогава е по малка болката

В този случай говорим за нормална болка от ПРЕТОВАРВАНЕ.
Правиш с твърде тежко за теб, може би нечисто, или твърде често.
Тъй, като аз тренирам чат пат силово ,без суплементи, а камо ли стероди, случаят ми е много добре познат и например на лежанката след като оставя лоста още секунда - две го натискам, макар че си лежи в канала, за да намаля болката от оставянето, че иначе е много яка.

И... Моят личен съвет - май ще противореча на Владо, но:
ЗАБРАВИ ПРАВИЯТ ЛОСТ.
Най - тежките контузии на ставата на китката при бицепс са от него.
В последствие ставата се подува;
притиска нерва, който минава през предмишницата,
и той боли остро в цялата предмишница, като създава усещане все едно че кост те боли, защото е дълбок, даже под костите. А кост всъщност много рядко боли по цялата дължина; това е НЕРВЪТ.
Мини на крив лост и с леки тежести.
А даже мен ако питаш: Известно време забрави бицепс, трицепс и предмишница. Наблегни на гърди и гръб, там и те се товарят, няма да атрофират.

Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 08.05.08 14:42.

09.05.08
19:52

казано от D3BEP на 08.05.08, 14:39:

В този случай говорим за нормална болка от ПРЕТОВАРВАНЕ.
Правиш с твърде тежко за теб, може би нечисто, или твърде често.
Тъй, като аз тренирам чат пат силово ,без суплементи, а камо ли стероди, случаят ми е много добре познат и например на лежанката след като оставя лоста още секунда - две го натискам, макар че си лежи в канала, за да намаля болката от оставянето, че иначе е много яка.

И... Моят личен съвет - май ще противореча на Владо, но:
ЗАБРАВИ ПРАВИЯТ ЛОСТ.
Най - тежките контузии на ставата на китката при бицепс са от него.
В последствие ставата се подува;
притиска нерва, който минава през предмишницата,
и той боли остро в цялата предмишница, като създава усещане все едно че кост те боли, защото е дълбок, даже под костите. А кост всъщност много рядко боли по цялата дължина; това е НЕРВЪТ.
Мини на крив лост и с леки тежести.
А даже мен ако питаш: Известно време забрави бицепс, трицепс и предмишница. Наблегни на гърди и гръб, там и те се товарят, няма да атрофират.

Ми виж пич мене това ми става като тренирам и с крив и с прав лост и единствено като тренирам за бицепс като си права френското с лост за трицепс нямам такава болка нито пак като си тренирам на лежанката единствено като тренирам с лоста за бицепс ми се получава така

Явно фазата на травмата не е твърде напреднала, ок.
Ти си решаваш дали ще я пресечеш сега или ще работиш за да се задълбочи. Тя обикновено не пада от небето, бая трудно се къса става по време на тренировка. Просто се “прояжда” с времето и тренировките.
Аз не мога да те спра да смяташ че всичко е ок и не си толкова зле. Лично аз не смятам, щом си пуснал тема, но може и да греша.
Дано всичко се размине.

Правият лост и на бицепс и на трицепс ти препоръчвам да го спреш по една проста чисто физична причина.
Когато си с прав лост, натоварването идва директно върху НАЙ - ТЪНКАТА ЧАСТ на ставата/ръката. Там напрежението за ставта е най - голямо!
Отделно напълно успоредният хват НЕ Е ЕСТЕСТВЕН ЗА РЪКАТА, едната кост ти е буквално извита, а ти си я и нашил отгоре с тежест.
Вярно, че е най - добър за бицепса, ама това не винаги означава с най - малко жертви.
Най - добре е хват, в който палецът ти е насочен към небето. Там е най - голямо сечението на ставата, отгоре на това тежестта пада първо върху мястото, където по - голямата кост се хваща с китката.

А останалото, то МОЖЕ да ти навреди.
Бицепс, трицепс, френско ,скотово, английско, китайско... Могат да задълбочат травмата.
Сега, че те боляло на прав и крив лост, а на скрипец не те боляло... Зависи от това колко е зле раотата и къде точно са ти микротравмите.
Но препоръките са универсални, ти си реши.
Действително има шанс нито една от препоръките да не спазиш и болката пак да отшуми. Ти си прецени. Аз ти казвам моето виждане.

10.05.08
08:34

Д3ВЕР е прав.При мен беше абсолютно същото но с лявата ръка.Махнах правия лост и всичко се оправи

11.05.08
13:06

Еми освен да го спра правия лост за известно време и да си тренирам с дъмбелите за бицепс и това е :P

MO

11.05.08
15:47

Не просто тренирай с крив лост,и си вземи ластичен бинт,мен ме боляха китките и много помогна.1,40 май беше средния размер,той е перфектен за китка.

На мен фелоранът за мазане също ми помогна. Маже се в основата на китката, там няма големи мускули, кожата е тънка, гелът най - лесно прониква.
То йе болкоуспокояващо де, ама помага.
Но най - важното: не се претоварвай. Ако се хвърляш на големите тежести без да си възстановен какъвто и да е лост може да ти увреди ставата!

25.05.08
08:13

казано от cecko на 11.05.08, 13:06:

Еми освен да го спра правия лост за известно време и да си тренирам с дъмбелите за бицепс и това е :P

cecko - имах същата болка януари месец, не обърнах внимание и продължих да тренирам до края на февруари.март вече не можех да се набирам на лоста и бицепса излезе изобщо от упражнинията ми.Накрая спрях и започнах лечение.Първо ми изписаха през устата диклак и фелоран за мазане - нищо.После почнах нагревки ултра звукови масажи и инжекции в дупито-волтарен с още нещо беше.Пак не помогна.между другото ходих при двама различни кръшакчии да ме наместват китката и лакътя да не би да съм захапал нерв - нищо.После минах на инжекции локално на мястото - в лакъта ,депомедрол и ледокаин.Три броя през 8-10 дена и определено има подобрение но не е минало напълно.Сега се мажа с един крем -NeOx му е името,определено ви го препоръчвам,помага за разлика от фелорана.Вече минава месец май а аз още не мога да почна да тренирам защото не ми е минало още,понаболява като си поусуча предмишницата с тежест.Повече от три инжекции не могат да бият,следва лечение с операция ако не се оправя-отлепяло се сухожилието и се залепяло по напред,така рамото на натоварване на мускула ставало по малко и нямало проблеми,да ама не ща да си помисля за такова нещо.Това е възпаление на сухожилието на предмишницата - там където се захваща за коста - после се разпостранява по мускула и имаш усещането че те боли коста.Вземай мерки на време да не спреш да тренираш като мене!

26.05.08
11:45

хах и аз съм така хора 3месеца без спирка ходех на фитнес и нямах проблеми след първия месец някаде после спрях за 3-4 седмици и сега пак почнах и пак същата болка от скотовото с кривия лост болката в лявата ръка .... ама ще мине :) а й тренирам на макс колкото мога слагам 20кг-30кг и накрая с 40 ... най е гадно до като взема лоста че не винаги има някой да ми го подаде ... :) така че не се тревожи .. доктор ми е казвал че може е от коста  и сам пил калций и секви такива глупости ама не помогнаха просто след няколк оседмици проблеми няма имаш ако до 1 месец не ти мине значи си е резиозно и  трябва се види решение ...

MO

09.01.09
18:03

pi4ove iskam da vi popitam treniram ot 3 meseca a rakakta si mi sedi na 39santa napompana iskam da vi popitam ima li mqsto za pritesnenie 75 kila sum i predi fitnesa sum treniral samo s dumbeli malko iskam da vi popitam dali ima nuhjda ot dobavki ili

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1