12.05.08
20:37
Една сурова пържола телешко я меря 300 грама след като я сваря става 150 ? Как да меря месото сурово или сготвено и дали 300 грама сурово месо има хранителната стойнопст на 150 сготвено ?
Ти си мери колкото трябва в суров вариант... не се притеснявай, че се е свила...това е нещо нормално.Запазва и се състава, споко ;)
Както оризът като го вариш, се надува и поема от водата...точно обратното става и с тази телешка(пилешка, пушка и т.н) пържола ;)
Поздрави!
12.05.08
21:03
Е то бива да се свие ама чак на половина ми се вижда доста ...
казано от The Prowler на 12.05.08, 21:03:
Е то бива да се свие ама чак на половина ми се вижда доста ...
Ами как няма да се свие,като ги тумблират с вода,сол и подправки и те се издуват. Всичко се изпарява при обработка >:( И аз си купих веднъж готова пилешка пържола-имаше вкус на кремвирш и беше като гума :coolgrin:
9.39лв. кило пилешко охладено от Била в Пловдив, грам не мръдва и е много вкусно. Какво ли не пробвах, докато не го намерих това. Баси, доста скоро беше времето, когато филето беше по 4лв...
13.05.08
09:37
Хах... 7.14лв. бон филе, пилешко, София.. дълбоко замразано ( охладеното хич не ми харесва на вкус ), като се размрази скача в един тиган с малко зехтин.. ммм.. :-P Иначе се съмнявам скоро да е било 4лв. килото.. в София помня е над 6лв. от над три години, ако не и повече. :roll: ( при някои магазини/марки достига до 9.50/10лв. килото, гледам да не ми се налага да пазарувам от такива ). :)
p.s. а ако една нощ е постояло в марина от зехтин, соев сос и червено вино.. ммм.. %-P
Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 13.05.08 10:38.
Тия дълбоко замразените не мога да ги изпеча по 3 години и изтича по 1 кило вода от 500гр пилешко :). Кажи му поне марката.
13.05.08
10:33
Не знам, при мен се готвят перфе, че се смаляват малко като се готвят се смаляват, ама не е нещо фрапантно, вкуса е убиец ( особено ако са постояли в гореописаната марина ), все пак си е чисто бон филе. А иначе ги взимам от верига магазини “Х**нс К***рс”, водят се от производителя. :)
Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 13.05.08 10:37.