13.05.08
09:05
Какъв протеин бихте ми препоръчали да си взема за този месец, като искам количеството му да е 5 либри, защото излиза по евтино и е точно около две дози на ден.В период на изчистване съм и понеже немога да ям винаги и навсякъде мисля да си взема такъв протеин с които да подпомогна диетата си.Говорим за марка и конкретен продукт с които лесно да мога да се снабдя от България.Благодаря за вниманието и мненията които ще получа.
Ако финансите нямат значение защо не си караш на нектара (до колкото помня беше споменал, че него ползваш...или само го опитваш може би). Ако говорим за най-изгодния протеин с доста добро качество и с преобладаващ изолат - Американ Уей е идеален, но разфасовките са му 3 и 10 либри, но за 10 либри плащаш само 170лв. Ако твърдо си решил да е 5 либри - изолата на NOW е много добър вариант.
13.05.08
09:51
Добре де явно може и да не е 5 либри ами може и 10 да е.А нектара е две и е на цена 75 лева.А този на Американ Уей е прекалено евтин за да е читава.... или греша че то 30 и няколко лева за килограм ...Всъшност аз дори незнам какъв протеин ми трябва яйчен ли совен ли изолат ли .... :(.Затова искам да се ориентирам кой е най-универсален така да го кажа.Може би някаква матрица.Хем да може да се взима сутрин на гладно хем вечер преди лягане хем като заместител на хранене през деня ....Незнам дали разбирате колко съм объркан :(.
Матрикс 5.0 на Синтракс (5либри 150лв) или Синта6 на БСН са според мен най-добрите матрици (+МЛО Про5 може би). Суроватъчния протеин можеш да го консумираш по всяко време на денонощието, но истина е, че за преди лягане е добре да има “бавни протеини”. Предполагам, че освен като заместител на някое хранене, ти ще ползваш протеина и след тренировка и от тук смятам, че суроватъчния протеин ще ти свърши прекрасна работа (не казвам, че матриците няма). АСН-а е евтин, но повярвай ми е много добър и именно защото е евтин и в голямо количество не го пестиш, а си цокаш когато ти се прииска без да пресмяташ финанси. И все пак предполагам, че преди лягане ще намериш време да изядеш 150-ина гр. извара, което замества успешно купуването на специален бавен протеин. Пак казвам, ако парите не са проблем, по-добър от нектара няма да намериш.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 13.05.08 10:26.
13.05.08
10:30
Мислех си дори за два различни протеина с разфасовки от по 2 либри, но тогава цифрата драстично се променя.
13.05.08
12:16
казано от Иван Шишманов на 13.05.08, 10:30:
Мислех си дори за два различни протеина с разфасовки от по 2 либри, но тогава цифрата драстично се променя.
Аз бих те посъветвал именно това :) Някакъв хубав изолат за след тренировка и протеинова матрица за преди лягане.
13.05.08
17:23
казано от Владимир8507 на 13.05.08, 12:16:
Аз бих те посъветвал именно това :) Някакъв хубав изолат за след тренировка и протеинова матрица за преди лягане.
Ти какво би препоръчал.
13.05.08
18:53
казано от Иван Шишманов на 13.05.08, 17:23:
казано от Владимир8507 на 13.05.08, 12:16:
Ти какво би препоръчал.
Не се наемам да споменавам конкретни марки, а и не мисля, че марката има особено значение.
Хвърли едно око тук: http://bodybuilding.com/store/iwheytop.html
и тук: http://bodybuilding.com/store/mictop.html
Виж в кой продукт колко грама белтъчини има на доза, колко дози в опаковка и на каква цена. Вкус и т.н. са от второстепенно значение. Поне за мен е така.
Мнението беше редактирано от Владимир8507 на 13.05.08 18:56.
13.05.08
19:24
Мисля си за 2 либри Нектар и 2 либри Матиркс така ще имам и за след ставане и за преди лягане нещо доста качествено.Някой да предложи нещо друго.
14.05.08
04:20
2 либри матрица май няма или вероятно не говорим за един и същи продукт. Аз лично планирам така пазаруването, че винаги да взимам най-големите разфасовки - спестява се значително, ако си направиш една сметка за годината (за по-малко няма смисъл).
По принцип пробвам да мина изцяло на протеинови матрици, като само след тренировка пия суроватъчен протеин. Но аз залягам и доста на аминокиселините.
Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 14.05.08 04:21.
14.05.08
12:58
Адаш, понеже виждам, че живееш или в Бургас или във Варна бих ти препоръчал да отскочиш до “Красота и Сила” над Спортна зала. Продават 5 либри кутия на фирма API - канадско качество, като цената е 85 лева.
Друг вариант е да си поръчаш концентрат или изолат на nowfoods, или american whey както казаха по-горе ;).
14.05.08
15:05
казано от Иван Станков на 14.05.08, 12:58:
Адаш, понеже виждам, че живееш или в Бургас или във Варна бих ти препоръчал да отскочиш до “Красота и Сила” над Спортна зала. Продават 5 либри кутия на фирма API - канадско качество, като цената е 85 лева.
Друг вариант е да си поръчаш концентрат или изолат на nowfoods, или american whey както казаха по-горе ;).
Добре де какво е качеството на продукт по евтин от БГ протеините.
15.05.08
07:02
Ами качеството е от среден клас и нисък бюджет за реклама.
Има доста фирми с добри продукти които отделят малко пари за реклама и съответно формират по-ниски цени.
Не се бъркай единственото по което си приличат нашите и някои чужди протеинови пудри е цената.
Няма да говорим, че тук всичко живо гледа да печели от високи цени, а не от оборот и цените на каквото и да било са силно завишени.
За сравнение на качество не можем да си говорим и веднага ще се обоснова защо - качествения контрол и съответно санкциите налагани в САЩ и Канада са силно завишени, а тук направо липсват.
Мнението беше редактирано от head_hunter на 15.05.08 07:04.
15.05.08
17:50
Все пак мисля да си взема пет либри от Whey Protein Isolate Неовкусен на NOW.Надявам се да се добави успешно към диетата ми и да успея да направя нещо полезно за себе си.
15.05.08
18:05
казано от Иван Станков на 14.05.08, 12:58:
А, много странно много евтин протеин ама изолат ли е или концентрат , а.... ? :ohh:
Мнението беше редактирано от emzo на 15.05.08 18:48.
16.05.08
06:04
Концентрат и изолат поне това което аз съм пил.
Същата “смес” я имат и HDT - на мен определено ми харесва.
Имам да довършвам малко на HDT и след това ще си взема API.
На АSN съм доволен и от концентрата и от изолата.
Мнението беше редактирано от head_hunter на 16.05.08 06:05.