Чистене без НВД

12.05.08
18:43

След многото ми неуспешни опити за НВД, се устремих към нещо по-удобно за мен:
(20 год, 78кг, 176см.)
Смятам си калорийния баланс, вадя 25-30% от него, (примерно: 30% от 2900кал = 870, значи 2900 - 870 = 2030-2000 кал дневно)
Не ям сладко и тестено. Протеиновия прием е около 150 гр дневно, а въглехидратите не са повече от 100-150гр/дневно.
Без въглехидрати вечер.
Кардиото е 3-4 пъти седмично, а силовите тренировки 4-5 пъти, със 10-12 повт.

Кажете какво мислите.

12.05.08
18:49

Не се вадят 30% от калориите а 10% като начало. Максимум 20% в края на периода. Мисля, че 2000 калории са малко, протеина също, още повече, че тренираш 4-5 пъти седмично и правиш кардио.

12.05.08
18:57

Мерси за бързия отговор.
Възможно е от фат бърнъра който взимам, той силно поддиска апетита ми, да не се усещам.
Тогава смятам да кача малко кароиите и протеина. Как ти/ви се струва 170-180 грама протеин, (като 60-70 грама от суроватка останалите от храна) и около 2200 кал. ?

12.05.08
19:08

Почни така, после регулирай според резултатите.

12.05.08
19:09

НВД не е труден режим, нямал си воля.Дано сега да успееш ;)

12.05.08
19:11

Благодаря за отзивите.

12.05.08
19:12

Много добро решение. НВД съкс асс. Всичко е до ккал., ако си на добър минус и правиш редовно кардио, няма да е проблем да хапваш въг., а режим на хранене без добри въг. за мен съкс хард. Та, първо предлагам ти да почнеш с повече ккал., поне 2300/2400 и да видиш до две седмици как ще са нещата, ако не ти харесва резултата, дропваш още. След 16:00/18:00 не яж въглехидрати, освен от домати/краставици и т.н., за добри въглехидрати за закуска/втора закуска/обяд и т.н. ти препоръчвам - леща - много белтък ( около 15гр. на 100гр. ), комплексни въг. ( около 55гр. ) + 1/2 са фибри които не се усвояват от организма, нисък ГИ ( около 35 ) вобще лещата за мен рулира, хапвам на ден по 200гр., а понякога и повече. Приготвям я така - 1/4 леща се вари в 3/4 вода докато остане малко вода ( тоест да не е като супа, но все пак да има вода ). Отначало може да ти е много безвкусно, но с времето човек с всичко свиква, аз лично в момента си хапвам и на закуска и на обяд по една доволна купичка. Други добри въглехидрати - картофи - варения картоф е много вкусно нещо ( с малко сол отгоре ), нямат много въг. ( около 17гр. на 100гр. ), при варенето нишестето излиза ( ГИ пада драстично ) и преди тренировка 200/250гр. картоф биха влезнали много добре ( това са 2-3 средно големи картофа ), ккал. не са много, около 80 на 100гр. картоф. Кафяв ориз - около 10гр. белтък, 75гр. комплексни въглехидрати ( от които около 5гр. фибри ), среден ГИ.. какво повече да се каже? Начина на приготвяне е само един - чрез варене. Още добри въглехидрати - грах, фасул, зелен фасул, царевица, пшеница и овесени ядки.

При протеините е ясно - месо, месо, месо, яйца, месо, месо, месо.. схвана идеята.

Да не забравиме и мазнините - по една/две лъжици зехтин отгоре на салатите или направо маслинки към храната или салатата.

Препоръчвам ти да правиш кардио сутрин след закуската и/или веднага след силовата тренировка. Btw не дигай с малко кила, но много повторения, това е пълна глупост. Дигай си нормално, тоест за сила/маса, а мазнините ще се махнат с диета и кардио.

п.п. Хапвай квито плодове ти се ядът - имат важни микроелементи, витамини и т.н.

Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 13.05.08 06:50.

12.05.08
19:19

Аз не вдигам с малко кила, аз винаги съм си тренирал с по 10-12 повторения. Обичам повечето повторения. Разбира се на последните сетове на всяко упражнение не стигам до 10, 8-9 обикновено.

Не мога да ти кажа дали НВД съкс асс или не, тъй като така и не успях да го спазя зая повече от седмица.

За храната няма проблем, аз ям разнообразно. Основните храни които ям са:
Месо (пилешко, риба по много (тон и сьомга предимно), тележко итн)
салати поне на 2 от основните хранения дневно
фъстъчено масло (за мазнини)
ядки веднъж два пъти седмично да заместят някое ядене
не съм голям фен на яйцата така че не прекалявам, не повече от 2 пъти седмично
овесени ядки всяка сутрин за закуска
и така..
мерси за отговорите, нямам време да си допиша поста... пуу

13.05.08
06:42

По колко фъстъчено масло хапваш на ядене за мазнини. Един съвет от мен, фъстъците са много по-добър избор поради поне две причини. По-лесно контролираш колко ще изядеш и втората и по-важната за мен, знаеш, че фъстъците са си фъстъци, ако имаме късмет да не са им позволили да внесат всички канцерогенни. Моите опити с това масло свършиха, когато намерих люспа от слънчоглед вътре, да не говорим за всички мазнини, подсладители, фруктози, че и захар, които добавят.

13.05.08
11:15

казано от Crazy_With_Razor на 12.05.08, 19:12:

Много добро решение. НВД съкс асс. Всичко е до ккал., ако си на добър минус и правиш редовно кардио, няма да е проблем да хапваш въг., а режим на хранене без добри въг. за мен съкс хард. Та, първо предлагам ти да почнеш с повече ккал., поне 2300/2400 и да видиш до две седмици как ще са нещата, ако не ти харесва резултата, дропваш още. След 16:00/18:00 не яж въглехидрати, освен от домати/краставици и т.н., за добри въглехидрати за закуска/втора закуска/обяд и т.н. ти препоръчвам - леща - много белтък ( около 15гр. на 100гр. ), комплексни въг. ( около 55гр. ) + 1/2 са фибри които не се усвояват от организма, нисък ГИ ( около 35 ) вобще лещата за мен рулира, хапвам на ден по 200гр., а понякога и повече. Приготвям я така - 1/4 леща се вари в 3/4 вода докато остане малко вода ( тоест да не е като супа, но все пак да има вода ). Отначало може да ти е много безвкусно, но с времето човек с всичко свиква, аз лично в момента си хапвам и на закуска и на обяд по една доволна купичка. Други добри въглехидрати - картофи - варения картоф е много вкусно нещо ( с малко сол отгоре ), нямат много въг. ( около 17гр. на 100гр. ), при варенето нишестето излиза ( ГИ пада драстично ) и преди тренировка 200/250гр. картоф биха влезнали много добре ( това са 2-3 средно големи картофа ), ккал. не са много, около 80 на 100гр. картоф. Кафяв ориз - около 10гр. белтък, 75гр. комплексни въглехидрати ( от които около 5гр. фибри ), среден ГИ.. какво повече да се каже? Начина на приготвяне е само един - чрез варене. Още добри въглехидрати - грах, фасул, зелен фасул, царевица, пшеница и овесени ядки.

При протеините е ясно - месо, месо, месо, яйца, месо, месо, месо.. схвана идеята.

Да не забравиме и мазнините - по една/две лъжици зехтин отгоре на салатите или направо маслинки към храната или салатата.

Препоръчвам ти да правиш кардио сутрин след закуската и/или веднага след силовата тренировка. Btw не дигай с малко кила, но много повторения, това е пълна глупост. Дигай си нормално, тоест за сила/маса, а мазнините ще се махнат с диета и кардио.

п.п. Хапвай квито плодове ти се ядът - имат важни микроелементи, витамини и т.н.

Нвд ако  е зле не знам ; има една  статия тука некаде из  форума  някоя  я  бе пистнал на няколко места които казваш колкото по малко въглехдирати толко по малко изгубена ММ за сметка на мазнини !!”Още добри въглехидрати - грах, фасул, зелен фасул”- яко соя  и яко естрогени а? Царевицата  маи не е с много нисак ги !!

13.05.08
11:48

Тия белтъци от тия бобови не се сещам само защо ги броите...

13.05.08
11:53

Wrestling_pro

НВД е зле, да. Сериозно ли си мислиш, че като се бухаш с тонове протеин си пазиш мускулите? Айде имам идея, хвани спри тренировки за една година и се храни на НВД или НВД–ВМ и да видим дали ще си запазиш масата и обема. А преди това прочети малко повече за протеина и какво тялото прави с excess protein- а. Да се консумира повече от необходимото протеин, за да се набавя по този начин енергия за тялото, е пълна глупост, въглехидратите вършат много по-добра работа от всяка една гледна точка - цена, време, енергия и т.н., и хвани разбери най-накрая, че самата консумация на въглехидрати не означава автоматично, че трупаш мазнини, излишните въглехидрати се складират като мазнини, както всички излишни ккал. се складират от тялото под формата на мазнини без значние дали са от въг., протеини, мазнини или алкохол. А иначе соя не съм споменавал, така че не виждам причина и ти да го правиш.

казано от Flask на 13.05.08, 11:48:

Ти да не си мислиш, че от месото/яйцата и т.н. всичко директно усвояваш? Айде малко излезте от филмите. При бобовите растения, както и при ориза има голям процент усвояемост на протеина. Ако не ми вярваш на мен просто провери нета за билдъри вегетарианци.. не са никак малко, а резултатите им са възхитителни. После ми обяснявай как трае да се пухам с тонове месо.
Ха-ха.

Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 13.05.08 12:05.

13.05.08
12:05

А специално за соята и естрогена - за да имаш какъвто и негативен ефект от соята(особено при мъжете) трябва да консумираш ОГРОМНИ количества соя(тоест да си бесен вегетарианец) и да ползваш концентрирани соеви продукти(соево мляко, сирене, подправки) и то отново в големи количества. Иначе нищо не може да ти стане(освен да хапнеш малко не лоша(разбирайте вкусна :) ) печена соя и да си набавиш някой и друг грам полезни макро елементи).

Мнението беше редактирано от Cherniq_Konan на 13.05.08 12:05.

13.05.08
12:10

казано от Crazy_With_Razor на 13.05.08, 11:53:

Ти да не си мислиш, че от месото/яйцата и т.н. всичко директно усвояваш? Айде малко излезте от филмите. При бобовите растения, както и при ориза има голям процент усвояемост на протеина. Ако не ми вярваш на мен просто провери нета за билдъри вегетарианци.. не са никак малко, а резултатите им са възхитителни. После ми обяснявай как трае да се пухам с тонове месо.
Ха-ха.

А тука и съм съгласен и не с теб - за усвояемостта на разстителния протеин - да, че то дори има оризов, житен и соев протеин. А не съм съгласен за бидърите вегетарианци - както и билдерите месоядци, резултатите им не са толкова възхитителни заради месото или соята, а заради подходящата комбинация от витамини.

13.05.08
12:14

За мен всичко опира до баланс и разнообразие. Баланс - нормално количество и протеин и въг. и мазнини и алкохол даже ( една бира няма да те убие, в тая жега направи си спасява животеца даже ), без глупави изхвърляния от сорта 4/5гр. белтък на кг. телесно тегло и подобни абсолютно ненужни глупости. Разнообразието е ясно - различни въг., протеини и т.н. храни, много плодове и зеленчуци и т.н., така не се лишава тялото от никакви микроелементи, витамини, минерали и други. Вече отслабването е до прием на по-малко ккал. и повече кардио.

Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 13.05.08 12:15.

13.05.08
13:18

казано от Crazy_With_Razor на 13.05.08, 12:14:

За мен всичко опира до баланс и разнообразие. Баланс - нормално количество и протеин и въг. и мазнини и алкохол даже ( една бира няма да те убие, в тая жега направи си спасява животеца даже ), без глупави изхвърляния от сорта 4/5гр. белтък на кг. телесно тегло и подобни абсолютно ненужни глупости. Разнообразието е ясно - различни въг., протеини и т.н. храни, много плодове и зеленчуци и т.н., така не се лишава тялото от никакви микроелементи, витамини, минерали и други. Вече отслабването е до прием на по-малко ккал. и повече кардио.

Кви  протеини  кви 5 лева  бе !! аз ти говора за енергия от мазнините не от въглехидратите  ама ти като чуеш НВд  си представяш само протеинови  храни само протеини месо + салата  ама кво да говора  тука  много хора сте сбъркани и плямпате  : нее не става за нвд много е мазно !!Представите  ти за  нвд са много по други от моите  в моито нвд мазнините са наи много таи като са за енергия !!

13.05.08
14:15

Само дето има разлика между НВД и НВД–ВМ. ;-) Как да е и двете не ми харесват, качествените мазнини са малко и много лесно можеш да прехвърлиш ккал. граница. Като ядеш много мазнини, как тялото да знае с кои да работи? С тези които току що си излял или с тези на шкембето? Губи се логиката. Пак ще кажа, нищо прекалено не е на добре. ;-)

Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 13.05.08 14:19.

13.05.08
14:40

ВМ-НВД като че ли не е удачно за “чистене”. Причината - обикновено след яките количества въглехидрати подкожната мас е доста. А повечето хора под чистене разбират от май до юли да влязат в плажна форма. ВМ-НВД е по-скоро за целогодишно поддържане на мазнините в норма, а не за ударни изгаряния на чудовищни количества такива. Да не говорим, че за да разбереш къде му е хубавото трябва един период на адаптация (или по-скоро деадаптация от храненето, което съвременния живот налага и което си практикувал до преди това). Изобщо, не си е работа, ако след 3 месеца примерно смяташ пак да си караш по старому - или го правиш част от начина си на живот (което отнема време, за някои хора и усилия, но в един момент вече изобщо не се замисляш, а без да искаш правиш нещата оптимално), или караш на ВВД-НВД-РБД (и каквото има още там) цикли. От здравословна гледна точка първото има значителни предимства, но за бързи бодибилдинг резултати може би второто е по-удачно.

Пак ще кажа, нищо прекалено не е на добре.

Мчи ние не прекаляваме бе - повече от 20 яйца и 250 грама масло на ден НЕ ядем  :lol:  :lol: Повече от кило месо на ядене - също  :-)  :cheese:

Мнението беше редактирано от G33K на 13.05.08 14:41.

BU

13.05.08
16:15

казано от G33K на 13.05.08, 14:40:

Мчи ние не прекаляваме бе - повече от 20 яйца и 250 грама масло на ден НЕ ядем  :lol:  :lol: Повече от кило месо на ядене - също  :-)  :cheese:

Какво искате да ми кажете сега?Че 8 литра мляко на ден е много?!  :gulp:  :lol:

13.05.08
20:16

Айде имам идея, хвани спри тренировки за една година и се храни на НВД или НВД–ВМ и да видим дали ще си запазиш масата и обема.

Аз лично ще запазя поне едно 90%. Включително и силата.

казано от Crazy_With_Razor на 13.05.08, 14:15:

Като ядеш много мазнини, как тялото да знае с кои да работи? С тези които току що си излял или с тези на шкембето? Губи се логиката.

казано от Crazy_With_Razor на 12.05.08, 19:12:

Всичко е до ккал.,

Май сам си си отговорил :)

Мнението беше редактирано от Петко К на 13.05.08 20:25.

13.05.08
22:26

казано от Flask на 13.05.08, 11:48:

Ха-ха.

Да съм седнал да ти обяснявам да “пухаш” тонове месо. Бобов протеин - май ес. Това ми е мнението. Не те карам да се съгласяваш.

14.05.08
10:56

казано от G33K на 13.05.08, 14:40:

ВМ-НВД като че ли не е удачно за “чистене”. Причината - обикновено след яките количества въглехидрати подкожната мас е доста. А повечето хора под чистене разбират от май до юли да влязат в плажна форма. ВМ-НВД е по-скоро за целогодишно поддържане на мазнините в норма, а не за ударни изгаряния на чудовищни количества такива. Да не говорим, че за да разбереш къде му е хубавото трябва един период на адаптация (или по-скоро деадаптация от храненето, което съвременния живот налага и което си практикувал до преди това). Изобщо, не си е работа, ако след 3 месеца примерно смяташ пак да си караш по старому - или го правиш част от начина си на живот (което отнема време, за някои хора и усилия, но в един момент вече изобщо не се замисляш, а без да искаш правиш нещата оптимално), или караш на ВВД-НВД-РБД (и каквото има още там) цикли. От здравословна гледна точка първото има значителни предимства, но за бързи бодибилдинг резултати може би второто е по-удачно.

Пак ще кажа, нищо прекалено не е на добре.

МОе  и да си прав  само тва с  въглехидратите не го разбрах ..да не би имаш впредвид  че от ВВД много се омазняваш?? Ако е тва  съм съгласен  !! Тука като заговорихме за хранене  смазнини и въглехидрати искам да направа  сравнение в миналото  между народите скотовъдци които не познавали земеделието - те ядели  храни  от животиснки  произход  с мазнини и протеини не познавали никакви земеделски култури  и били доста по силни и издражливи  отколкото китаиците които се занимавали с  земеделие  основно и мааали  ориз и земеделски култури !!

14.05.08
16:10

Най-обичам като се заизползват антропологични и исторически фактори за да се разбере коя диета е по ефективна :)

Нещата са ясни: ако си на ОКБ, каквато и диета да правиш, ще чистиш. Има разнообразие от диети и следователно ефективността им, но всички вършат работата.

14.05.08
19:21

Не говорех за диетата говорех за самото хранене  на народите и тва как има голяма  разлика в външния вид и физката !! ХА ХА  ако мислиш че ОКБ е  всичко  тогава  папкаи и прости въглехидрати и бъди на  отрицателни калории и се наслаждаваи на резултата ..!!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1